Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 9. týden

Kinopremiéry: Polednice a Kmotr volají v Zootropolis Ave, Caesar!

Vydáno: 02.03.2016 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Premiérami nabitý březen startuje desítkou různorodých filmů, mezi nimiž najdete tři absolutní klasiky, unikátní záznam koncertu, evropské žánrovky nebo tuzemský horor. Největším lákadlem je ale určitě novinka bratří Coenů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ave, Caesar! (Hail, Caesar!) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Ave, Caesar! / Hail, Caesar!Komediální drama s muzikálovými prvky má hned několik diváckých taháků. Režiséry a scenáristy jsou slavní bratři Joel a Ethan Coenovi, kameramanem neméně slavný Roger Deakins a v obsazení se i v těch nejmenších rolích mihnou velké hvězdy, například Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Channing Tatum, Scarlett Johansson nebo Frances McDormand. Navíc by to celé mělo být odlehčenou parodií / poctou Hollywoodu čtyřicátých a padesátých let. Proto je zarážející, že nezanedbatelný počet komentářů mluví o tom, že jde o to nejhorší, co populární sourozenecké duo pustilo do kin a že humor se tentokrát míjí účinkem. I přes místy drtivou kritiku opatrná premiéra týdne.

Synopse: Producent Eddie Mannix (Josh Brolin) dokáže vyřešit jakýkoli problém. Hned ráno musí řešit pověst mladé hvězdičky, která pomalu padá do morálního bahna a spárů policie, posléze je třeba usmířit rozzuřenou církev, kterou naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu a režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí vnutit do hlavní role kovboje hvězdného představitele, který sice umí házet lasem, ale neumí mluvit. Největší starosti mu ale dělá superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl uprostřed natáčení velkofilmu unesen neznámou organizací.

Zajímavost: Snímek zahajoval letošní MFF v Berlíně.

Oficiální český trailer filmu Ave, Caesar! / Hail, Caesar!
Zootropolis: Město zvířat (Zootopia) (Falcon)

Český plakát filmu Zootropolis: Město zvířat / ZootopiaV tuzemsku působí nový animovaný počin studia Disney jako velká neznámá. Příliš se o něm nemluví, ohlasy zatím neexistují a kampaň je naprosto minimální. Uveďme tedy, že režii obstarala dvojice Byron Howard a Rich Moore, jejichž poslední samostatné počiny patřily k tomu vůbec nejlepšímu, co v rámci žánru v nedávných letech vzniklo. Zahraniční hodnocení jsou zatím velmi dobrá (naše recenze je hodně nadšená) a vzhledem ke jménu tvůrců i produkujícímu studiu se dá očekávat ta nejvyšší technická kvalita, snad nezklame příběh. Našince tak opět může mrzet absence poměrně hvězdného původního hlasového obsazení.

Synopse: V moderní metropoli Zootropolis najdete luxusní čtvrti, jako jsou Sousedství Sahara nebo Chladný Tundrov. Zvířata ze všech koutů světa tu žijí pospolu a mohou být sama sebou. Když ale do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru plném drsných zvířat není vůbec jednoduché. Protože chce všem dokázat, že na to má, skočí hned po prvním případu, ačkoli musí přibrat upovídaného a mazaného lišáka Nicka Wilda.

Zajímavost: Jde o první Disnyeho film, v němž zvířata nosí kalhoty.

Český trailer filmu Zootropolis: Město zvířat / Zootopia
Kmotr (The Godfather) (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu Kmotr / The GodfatherNa jediný měsíc se do kin vrací absolutní klasika, pilíř moderní kinematografie a jeden z nejlepších filmů vůbec, který se pyšní třemi Oscary a dalšími osmi nominacemi. Režii samozřejmě obstaral Francis Ford Coppola, který knižní předlohu Maria Puza, s nímž se podílel na scénáři, zpracoval a odvyprávěl tak strhujícím způsobem, že i přes tříhodinovou délku nemá slabé místo, neustále fascinuje a nabízí nové a nové podněty. V hlavní roli nesmí chybět oscarový Marlon Brando, jemuž dělají společnost oscaroví nominanti James Caan, Al Pacino a Robert Duvall, dále pak mimo jiné Diane Keaton, Talia Shire nebo John Cazale. Veškeré další komentáře obstará náš letitý Stroj času.

Synopse: Rodině Corleonů tvrdou rukou vládne starý don Vito (Marlon Brando). Ten své obchody založil na vydírání, hazardu, prostituci a zastrašování. Jelikož cítí, že jeho čas se pomalu nachyluje, potřebuje se rozhodnout, kterému ze synů předá svou moc. Každý z nich je úplně jiný, proto tahle volba nebude vůbec lehká. Jeho protivníci navíc na něco podobného neberou ohledy.

Zajímavost: Slavná svatební scéna se točila celý týden.

Originální trailer filmu Kmotr / The Godfather
Suburra (Suburra) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Suburra / SuburraItalsko-francouzský krimithriller disponuje vším, čím by podobná evropská žánrovka disponovat měla. Opírá se o nosné a stále atraktivní téma italské mafie, korupce v nejvyšší politice a dost možná i příběh inspirovaný skutečností. K tomu si připočtěte nadšená tuzemská hodnocení a komentáře, spokojené zahraniční ohlasy a pak vlastně vůbec nevadí, že obsazení nečítá žádnou velkou hvězdu a ani režírující Stefano Sollima nepatří k těm nejznámějším jménům. Navíc má zkušenost z podobně laděného seriálu, takže lze čekat poctivou a hutnou podívanou.

Synopse: Zkorumpovaný politik Filippo Malgradi (Pierfrancesco Favino), mafián známý jako Číslo 8 (Alessandro Borghi) a nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu Samuraj (Claudio Amendola) mají pomoci prosadit plánovanou výstavbu, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Dokonalý plán se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří jsou na okraji těchto mocenských her.

Zajímavost: Starověká Suburra byla místem, kde přicházeli do kontaktu lidé z naprosto rozdílných světů (vznešení senátoři a lidé se špatnou pověstí, prostitutky a poctiví občané atd.)

Oficiální český trailer filmu Suburra / Suburra
Rodinka Belierových (La famille Bélier) (Film Europe)

Český plakát filmu Rodinka Belierových / La famille BélierFrancouzsko-belgická komedie podle synopse vypadá poměrně originálně, co od ní ale opravdu čekat, lze těžko odhadovat, neboť podobné žánrovky jsou dost nevyzpytatelné. Určitou naději ale dávají relativně spokojená hodnocení a komentáře, takže doufejme, že se zadařilo. Distributor vlastně nemá nač lákat, protože nikoho známějšího v hlavních rolích neuvidíte a režisér Eric Lartigau je taktéž prakticky neznámý. Uvidíme, zda si tenhle snímek najde své oddané publikum.

Synopse: Jednoho dne objeví učitel hudby pěvecký talent u mladé teenagerky Pauly Bélier (Louane Emera) a hned ji doporučí na účast v talentové pěvecké soutěži. Háček je v tom, že děvče je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou závislí na jejích překladech a navíc je bláznivě zamilována do svého spolužáka. Opustí tedy ty, kteří ji potřebují a vzdá se svého snu, nebo se pustí do rizika a splní si dlouholeté tužby?

Český trailer filmu Rodinka Belierových / La famille Bélier
Plakát filmu 	Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live / Imagine Dragons: Smoke + Mirrors LiveImagine Dragons: Smoke + Mirrors Live (Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live) (Pannonia Entertainment)

Pouze a jedině ve středu 2. března můžete v kinech vidět záznam koncertu v současnosti populární kapely Imagine Dragons, který propaguje jejich aktuální desku. To, že se režie ujal Dick Carruthers, není tak důležité jako to, že fanoušci tu uslyší ty nejzásadnější hity skupiny a užijí si jedinečnou atmosféru, neboť akce probíhá celosvětově. Unikátní příležitost.

Synopse: V jeden jediný večer máte celosvětově možnost vidět záznam koncertu populární skupiny Imagine Dragons s názvem Smoke + Mirrors Live. Kapela ho natočila jakou součást své aktuální tour a slyšet tak budete moci ty největší hity.

Český trailer filmu Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live / Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live
Český plakát filmu Pidiobři 3D / Tiny Giants 3DPidiobři 3D (Tiny Giants 3D) (SciTech Visual)

Středometrážní britský dokument provází nadšené ohlasy, které chválí především to, jak režírující Mark Brownlow dokonale využil formát 3D a dokázal ho zkombinovat s poutavým a originálním dokumentem ze života zvířat. Ten se od ostatních liší tím, že se nezabývá zvířecími druhy jako takovými, ale jednotlivými zástupci, jejichž životy přizpůsobuje divákovi a silně je individualizuje. Vše navíc zabírá vysokorychlostní kamerou, takže dojem by měl být maximální a opojný.

Synopse: Dvouměsíční čipmank se připravuje na svou první zimu a křeček prériový opouští mateřskou noru a vydává se čelit nástrahám nehostinné pouště. To vše je natočeno pomocí vysokorychlostních kamer.

Originální trailer filmu Pidiobři 3D / Tiny Giants 3D
Polednice (Falcon)

Plakát filmu  / PoledniceTuzemský horor tu dlouho nebyl, proto je každý další poměrně velkou událostí. Na v tuzemsku málo probádané žánrové vody se pustil debutující Jiří Sádek, který po svém zpracoval známou a klasickou baladu Karla Jaromíra Erbena, kterou přizpůsobil modernímu divákovi a inspiroval se jí k vymyšlení vlastního příběhu. Do hlavních rolí obsadil Aňu Geislerovou a Danielu Kolářovou a láká vskutku atmosférickým a potřebně tajemným trailerem. Jak se mu to celé vydařilo, se ovšem dozvíme až těsně před premiérou, protože ohlasy a komentáře zatím prakticky neexistují. Věřme, že se urodila slušná tuzemská žánrovka.

Synopse: Eliška (Aňa Geislerová) se po mnoha letech i s malou dcerkou vrací do rodné vesnice svého muže, kde se chce pokusit o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své mysli vleče tíhu dávného neštěstí. Kolem Elišky se tak začínají spřádat sítě prokletí. Dokáže se z nich vymanit?

Zajímavost: V průběhu natáčení sužovala štáb úmorná vedra.

Originální trailer filmu Polednice
Plakát filmu  / Postava k podpíráníPostava k podpírání (NFA)

Středometrážní drama je faktickým režijním debutem osobitého a ne úplně doceněného Pavla Juráčka, s nímž se tedy na režii podílel ještě Jan Schmidt a jde o velice zajímavé, i když trochu náročnější kafkovské podobenství tehdejší politiky i společnosti. Tvůrci tu nešetří jinotaji, symboly, absurdním humorem a dost specifickou atmosférou, která ale na každého působí jinak. V hlavní roli se neobjeví nikdo extra slavný, proto je dojem poměrně autentický.

Synopse: Občan si vypůjčil kočku a chce ji vrátit zpět do půjčovny. Ta ovšem zmizela a nikdo o ní nechce nic vědět. Co s kočkou?

Ukázka z filmu Postava k podpírání
Případ pro začínajícího kata (NFA)

Plakát filmu  / Případ pro začínajícího kataSpolečně s výše zmíněným snímkem je ve vybraných kinech promítán i celovečerní debut a zároveň poslední počin Pavla Juráčka, který je opět podobenstvím, satirou, alegorií i černou komedií, která není úplně snadná na interpretaci. Autor zde vyjádřil veškeré své obavy z totalitního režimu, nastupující normalizace a promítl sem i svou ne zcela jednoduchou povahu. Životní příležitost dostal v hlavní roli Lubomír Kostelka. Obě díla patří k základním kamenům tzv. Československé nové vlny, vzhledem ke své náročnosti ale bývají často opomíjena. Vidět je na velkém plátně je tak hodně speciální a vzácná příležitost.

Synopse: Lemuel Gulliver (Lubomír Kostelka) se ocitne v tajemném kraji Balnibarbi, jehož metropole Laputa se odjakživa vznáší ve vzduchu, aniž by o tom místní věděli. Když jim to návštěvník prozradí, sebere jim veškeré iluze. Oni ale pravdu poznat nechtějí a dál raději budou žít v klamu.

Originální trailer filmu Případ pro začínajícího kata

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu