Box office: Bohové Egypta propadli, Deadpool opět na vrcholu

Vydáno: 29.02.2016 14:06 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Fantasy Bohové Egypta je prvním velkým propadákem letošního roku. Spolu s ním propadly i obě další novinky, Triple 9 a Orel Eddie. První místo tak patří opět komiksovému Deadpoolovi.
Gerard Butler ve filmu Bohové Egypta / Gods of EgyptStudio Lionsgate doufalo, že jejich Bohové Egypta dopadnou jinak, než dopadli při své premiéře. Nákladné fantasy za 140 milionů dolarů jich totiž utržilo pouhých 14. Studio tak může doufat pouze v to, že se podaří tuto "díru" zacelit tržbami v zámoří. Je jasné, že Bohové Egypta nenahradí jejich úspěšné franšízy Hunger Games a sérii Divergent, což byla původně jejich myšlenka. Jejich propadu tak využil Deadpool, který tak po třetí týden v řadě bral první místo a stačilo mu na to jen 31,5 mil. S celkovou sumou cca 286 mil. je Deadpool třetím nejúspěšnějším filmem všech dob s eRkovým ratingem. Před ním jsou už jen dva filmy, Americký sniper (350 mil.) a Umučení Krista (371 mil.).

Třetí místo obsadila Kung Fu Panda 3 s devíti a čtvrté biblický epos Risen se sedmi miliony. Oproti Bohům EgyptaRisen tu výhodu, že nestál 140, ale jen 20 milionů. Na druhou stranu, Risen není určené pro "běžné" diváky, ale je cílen na křesťansky orientované Američany. Na pětce skončila "o fous" před thrillerem o bankovních lupičích Triple 9 sportovní komedie o prvním britském skokanu na lyžích Orel Eddie. Orel Eddie bral 6,3 milionů a Triple 9 6,1 milionů. Ani pro jeden z nich není tato částka tím, co si jejich producenti slibovali.

Alison Brie, Rebel Wilson, Dakota Johnson, Leslie Mann ve filmu Jak přežít single / How to Be SingleO zbytek žebříčku se postaraly komedie Jak přežít single, horor Čarodějnice, sportovní biopic o Jesse Owensovi Race a topku uzavřel úspěšný REVENANT Zmrtvýchvstání, jehož celkové tržby za deset týdnů od premiéry činí skvělých 170 milionů. Spolu s dalšími cca 218 miliony ze zámoří je to celkově skoro 388 milionů. REVENANT za 135 mil. se režisérovi Iñárrituovi určitě vyplatil a slušně utržil. Po 11 týdnech opustily TOP 10 Star Wars: Síla se probouzí

Příští víkend se budou kralování Deadpoola snažit ukončit tři novinky. Akční Pád Londýna, komedie Whiskey Tango Foxtrot a animovaná Zootropolis: Město zvířat.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 26. února 2016

 1. Deadpool 31,5 mil.
 2. Bohové Egypta 14 mil. (novinka)
 3. Kung Fu Panda 3 9 mil.
 4. Risen 7 mil.
 5. Orel Eddie 6,3 mil. (novinka)
 6. Triple 9 6,1 mil. (novinka)
 7. Jak přežít single 5,1 mil.
 8. Čarodějnice 5,0 mil.
 9. Race 4,2 mil.
10. REVENANT Zmrtvýchvstání 3,8 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY