Známe datum premiéry pokračování Blade Runnera

Vydáno: 24.02.2016 11:54 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Blade Runner z roku 1982 dodnes zůstává jedním z nejikoničtějších sci-fi všech dob. V nejlepší formě ho natočil Ridley Scott s Harrisonem Fordem v roli lovce replikantů. Kdy uvidíme jeho pokračování?
Fotografie z filmu  / Blade RunnerPřed pár týdny jsme vás informovali, že se pokračování kultovního Scottova sci-fi začne natáčet už v létě. Prozatím jsme věděli, že pokračování Blade Runnera s pracovním názvem Untitled Blade Runner Project bude režírovat Denis Villeneuve, a že na námětu Ridleyho Scotta podle povídky Philipa K. Dicka budou pracovat spoluscenárista originálu Hampton Fancher a Michael Green. Na post kameramana si Villeneuve znovu vybral "věčného oscarového smolaře" Rogera Deakinse, s nímž spolupracoval na posledním filmu Sicario: Nájemný vrah

Dále je známo, že byla zatím potvrzena účast Ryana Goslinga, a že by se tu měl objevit i Harrison Ford jako Rick Deckard. Více detailů ohledně obsazení i toho, zda bude mít Gosling roli hlavní, nebo vedlejší roli, nebo zda bude hlavní postavou opět Deckard, se zatím neví. Každopádně novinkou je datum premiéry dvojky Blade Runnera a to zní 12. leden 2018. Ačkoliv zápletka je stále zahalena tajemstvím, děj by měl navazovat několik dekád po konci jedničky. Na natáčení bude z pozice výkonného producenta dohlížet Ridley Scott. Natáčet se začne v červenci.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY