Sedmý film Xaviera Dolana poprvé v angličtině

Vydáno: 13.02.2016 14:52 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Teprve šestadvacetiletý talentovaný režisér má za sebou již pět celovečerních filmů, které se povětšinou těšily mimořádnému kritickému ohlasu i pozitivním reakcím diváků, a další dva jsou na dobré cestě.
Xavier Dolan, Bruce Greenwood ve filmu  / Elephant SongDalší projekt však bude Xavier Dolan, rodák z Quebecu, který před dvěma lety uhranul publikum na řadě festivalů svým veledílem Mami!, na nějž se ze všech jeho filmů sneslo asi nejvíc chvály, natáčet již v americké produkci a poprvé bude muset kanadskou francouzštinu vyměnit za jazyk anglický. Odměnou mu za to bude úžasné obsazení - v připravovaném snímku s názvem The Death And Life Of John F. Donovan budou hrát Kit Harington, Jessica Chastain, Kathy Bates, Susan Sarandon a Taylor Kitsch a nedávno se k nim přidala i Natalie Portman s Nicholasem Houltem.

Kit Harington v něm ztvární hlavní roli nadějného herce, jenž deset let po smrti svého bývalého idolu vzpomíná na to, jak si ve svých jedenácti letech dopisoval s onou populární televizní hvězdou, jejíž kariérou právě tyto dopisy silně otřásly. Film se bude odehrávat ve dvou časových rovinách a bude se prostřednictvím obou postav zabývat útrapami, které s sebou může přinášet sláva, překážkami, s nimiž se musí lidé z filmové branže umět vypořádat, a tématem identity a různorodosti Hollywoodu v poslední dekádě. Jessica Chastain v něm ztvární editorku bulvárního magazínu, role ostatních zatím zveřejněny nebyly.

Do té doby, než se Xavier Dolan do natáčení snímku pustí, se snad dočkáme jeho šestého filmu It´s Only The End Of The World s obsazením v čele s Léou Seydoux, Marion Cotillard a Vincentem Casselem, jenž se nyní nachází ve stádiu post-produkce. Nicholase Houlta uvidíme v květnu v nových X-Men: Apokalypsa a Natalie Portman si pro změnu zahrála v dlouho odkládaném westernu Jane Got a Gun, jehož česká premiéra zatím stanovena nebyla.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY