Začalo natáčení filmu Star Wars: Epizoda VIII

Vydáno: 11.02.2016 12:00 - Pavel Klimeš | foto: Lucasfilm

Příprava další kapitoly hvězdné ságy, která svými očekáváními předčí i nejbližší film, kterým je Darebák jedna: Star Wars Story, je v plném proudu.
Fotografie z filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Sila se probouziAčkoli byla premiéra Star Wars: Epizody VIII posunuta o celý půlrok, začátek produkce se zpozdil pouze o pár týdnů, takže tvůrci v čele s režisérem Rianem Johnsonem mají několik měsíců k dobru, aby pokračování ostře sledované ságy dopadlo co možná nejlépe. Mluvit nyní o začátku natáčení je ale poněkud nepřesné, protože několik záběrů bylo natočeno již na podzim v rámci předprodukce na lokalitě irského ostrovního kláštera Skellig Michael, který v Epizodě VII zastupoval první chrám rytířů Jedi a toho času poustevnu Luka Skywalkera na vodní planetě Ahch-To.

Začátek regulérního natáčení, které opět probíhá v Londýně, oznámil na konferenčním hovoru s investory výkonný ředitel společnosti Disney Bob Iger. Epizoda VIII se po triumfálním úspěchu sedmého dílu (třetí nejvýdělečnější film všech dob a v Americe dokonce první) dočkala mnoha spekulací i prvních nejasných informací. Předně bylo prezidentkou Lucasfilmu Kathleen Kennedy potvrzeno, že se v Epizodě VIII vrátí kompletní herecké obsazení z Epizody VII (a myslela tím opravdu kompletní, tedy včetně Harrisona Forda i Maxe von Sydowa). Hlavní důvod zpoždění produkce bylo, že se tvůrci snažili upravit scénář tak, aby více akcentoval právě hrdiny sedmé epizody na úkor případných nových tváří. Tou nejvýznamnější, o které se v kuloárech mluví, je bezpochyby Benicio del Toro, který by měl nepřekvapivě hrát zápornou postavu.   

Fotografie z filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Sila se probouziŠéf Disney zároveň potvrdil, že letošní předvánoční Star Wars biják, česky poněkud „zvláštně“ nazvaný Darebák jedna: Star Wars Story, je v podstatě hotový. Ti, kdo předvídali, že obrovské utajení se bude týkat hlavně epizod hlavní ságy Star Wars, se pochopitelně spletli, neboť o tomto filmu oficiálně nevíme kromě obsazení a základní premisy příběhu vlastně skoro nic. Iger se zmínil také o probíhající předprodukci spin-offu o mladém Hanu Solovi (premiéra je stanovena na květen 2018) a začátek prací na Epizodě IX, kterou uvidíme v roce 2019.

Film Star Wars: Epizoda VIII má českou premiéru stanovenu na 14. prosince 2017.

(Tento text se objevil rovněž na portálu Czech Star Wars Universe.)



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY