Trailer: Šafránek pošesté - Jak básníci čekají na zázrak

Vydáno: 10.02.2016 22:17 - Jan Varga | foto: Jan Kroupa/ Bio Illusion/Bioscop

14. dubna se po dvanácti letech vrátí na plátna kin filmoví Básníci ve svém šestém díle, tentokrát pod názvem Jak Básníci čekají na zázrak. Opět v režii Dušana Kleina, opět s Pavlem Křížem v hlavní roli.
herci při natáčení filmu Jak básníci čekají na zázrakSnímek se natáčel celkem 28 dní v lokacích Prahy, Kladna, Litoměřic a Mělníka, přičemž na natáčení údajně panovala příjemná a vřelá atmosféra, k níž přispěli i hlavní protagonisté Pavel Kříž a David Matásek. "Dávám do role Štěpána co nejvíc ze sebe a pochopitelně s rolí stárnu. jsem s ní od svých 19 do 50 let a to je svým způsobem unikátní. Dokonce i Dušan Klein říkal, že to ve světové kinematografii nemá obdoby. Každý díl vznikal s tím, že je poslední. Teprve zájem lidí a nápady to posunuly k tomu, že byl další a další díl," řekl Pavel Kříž.

Dvanáct let po událostech z předchozího filmu s názvem Jak básníci neztrácejí naději jsou Štěpán, Kendy a Karas pořád nerozluční přátelé a skepsi ze ztraceného mládí vyrovnávají humorem. Kendy odchází ze světa reklamy za svým snem o natočení celovečerního filmu, Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream už pouze virtuálně a mnohem víc pozornosti věnuje pohledné učitelce Drábkové a Štěpán je zástupcem primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou (kterou je pochopitelně Vendulka Utěšitelka) a největší starostí je pro něj třináctiletý syn Štěpánek, kterého po smrti Aničky-Zrzečky vychovává sám. Karas a Kendy si usmyslí, že najdou pro Štěpána tu pravou. Nejsou ale sami, kdo tenhle nápad dostane…

Ve filmu pochopitelně nebudou chybět písničky Jaroslava Uhlíře, kreslené pasáže Adolfa Borna a stará známá sestava herců ve vedlejších rolích, mezi nimiž nebude chybět Josef Somr, Eva Jeníčková, Lukáš Vaculík, Tereza Brodská, Pavel Zedníček, Oldřich Navrátil, Miroslav Táborský a další. Kromě nich dojde i na několik nových tváří, které ztvárnili mimo jiné Linda Rybová, Eva Holubová, Nela Boudová, Libuše Švormová, Jiří Lábus, Rudolf Hrušínský ml., či Josef Abrhám. Obsazení je vskutku skvostné.

Štěpán Šafránek bude zase skládat básničky od 14. dubna, trailer filmu Jak básníci čekají na zázrak můžete zhlédnout níže.


Originální trailer filmu Jak básníci čekají na zázrak


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY