TOP 20 ČR: divácký úspěch slavila opět Baarová

Vydáno: 09.02.2016 08:29 - | foto: facebook tvůrce

Minule životopisný snímek o Lídě Baarové vystrnadili Alvin a Chipmunkové se svým nejnovějším sequelem, pořadí mezi nimi se tento týden však opět promíchalo, své místo si udržel REVENANT Zmrtvýchstání.
Fotografie z filmu Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda / Alvin and the Chipmunks: The Road ChipDlouhých 14 let připravovaný snímek režiséra Filipa Renče o herečce Lídě Baarové možná neslavil naprostý úspěch u kritiků, divácky se mu však velmi daří a po minulém týdnu, kdy skončil těsně u stříbra, se mu nyní již podařilo ujmout prvního místa. To druhé muselo postačit vítězům z posledního víkendu, Alvinovi a Chipmunkům: Čiperná jízda, kde se jedna z veverek bude možná tentokrát i vdávat. V ocenění od Akademie doufající REVENANT Zmrtvýchvstání se stejně nadějným výkonem od Leonarda DiCapria zůstal na příčce třetí a za něj se podařilo vystoupat o místo výše české komedii Padesátka.

Ta srazilo o něco níže parodii na loňské erotické drama Padesát odstínů černé a po předpremierách do žebříčku zavítal i snímek o prvním transgenderovi Dánská dívka, jenž se bude také ucházet o Oscary, hlavně v hereckých kategoriích, kde excelují Eddie Redmayne a Alicia Vikander. Sedmé místo patří novince od Michaela Baye 13 hodin: Tajní vojáci z Bengází o teroristickém útoku na americkou ambsádu v Libyi. První desítku pak dokončila Ledová sezóna s nejaktuálnějším dílem Star Wars: Síla se probouzí, posledním, kdo se vtiskl do horní poloviny, pak byl Tarantino a jeho Osm hrozných.

Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman ve filmu Tajemství jejich očí / Secret in Their EyesPixarovský Hodný dinosaurus si vybalancoval pozici v polovině žebříčku a daří se mu stále i nějakou dobu po premiéře, oproti hranému snímku trochu zaostal dokument o Baarové Zkáza krásou. Vydělek ale stačil na překonání francouzského Malého prince a remake argentinského thrilleru o vraždě dcery policejní vyšetřovatelky Tajemství jejich očí. Odvážná záchrana lodi, která trvala Do posledního dechu, si získala patnáctku a za ní zůstal zbytek titulů, které již tento víkend nebyly pro diváky příliš přitažlivé. Například horor Les sebevrahůAldabra: Byl jednou jeden ostrov, (zatím pouze) nominacemi na Oscara ověnčená Sázka na nejistotu a poslední dvě pozice zůstaly pro Poldova švagra a Creeda.

1. Lída Baarová - 4,4 mil.
2. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 3,8 mil.
3. REVENANT Zmrtvýchvstání - 2,9 mil.
4. Padesátka - 2,2 mil.
5. Padesát odstínů černé - 1,9 mil.
6. Dánská dívka - 1,5 mil.
7. 13 hodin: Tajní vojáci z Bengází - 833 tis. (novinka)
8. Ledová sezóna - 803 tis.
9. Star Wars: Síla se probouzí - 797 tis.
10. Osm hrozných - 698 tis.

11. Hodný dinosaurus - 502 tis.
12. Zkáza krásou - 409 tis.
13. Malý princ - 265 tis.
14. Tajemství jejich očí - 214 tis.
15. Do posledního dechu - 198 tis.
16. Les sebevrahů - 172 tis.
17. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 167 tis.
18. Sázka na nejistotu - 95 tis.
19. Poldův švagr - 95 tis.
20. Creed - 88 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY