TOP 20 ČR: Baarovou vystrnadily čiperné veverky

Vydáno: 02.02.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Zprvu to vypadalo, že si Lída Baarová letos jako první udrží vedení déle, ale příchod Alvina a Chipmunků: Čiperná jízda ji vítězství stál, přestože těsně. Na trojce se udržel REVENANT Zmrtvýchvstání.
Martin Huba, Táňa Pauhofová ve filmu  / Lída BaarováMinulý týden předpremiéra dětského hitu Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda stačila na sedmou příčku. S oficiální premiérou však návštěvnost ještě narostla a další pokračování této animované série s nespočetným množstvím dílů se dostalo do vedení. Bylo to tedy velmi těsně, protože o dvě stě tisíc za ním se uchytila Lída Baarová, novinka od režiséra Filipa Renče, jejíž návštěvnost evidentně neotřásly ani nepřívětivé ohlasy kritiků. Trojku obsadil jeden z největších favoritů na Oscary, REVENANT Zmrtvýchvstání a s čtvrtým místem si vystačila parodie na loňský valentýnský hit, Padesát odstínů černé.

Tyto novinky způsobily pád déle se držící komediální Padesátky odehrávající se na českých horách a stejně tak rekordních Star Wars: Síla se probouzí, které odstartovaly novou éru této slavné ságy. Pod ně sklouzl americký animák Ledová sezóna se zvířecími hrdiny a velký sešup potkal i Tarantinův osmý film Osm hrozných. Zbytek top desítky opět obsadila animace, a to v podobě Hodného dinosaura a francouzského Malého prince.

Fotografie z filmu Do posledního dechu / The Finest HoursZáchrana ropného tankeru maličkým člunem na čirém moři v thrilleru Do posledního dechu nenalákala na premiéru příliš diváků a skončila pod čarou první poloviny. Jeho výdělek však stačil na překonání filmu z podobného soudku, Tajemství jejich očí, remaku argentinského předchůdce. Český zoologický dokument pro ty nejmenší Aldabra: Byl jednou jeden ostrov vylezl o jednu příčku a pozici si vyměnil s dokumentárním počinem Zkáza krásou o Baarové. Strašidelný Les sebevrahů a Hotel Transylvánie 2 skončily na místě patnáct a šestnáct a až za ně se dostavilo poměrné zklamání, Poldův švagr, jehož premiéra neutržila ani tři sta tisíc. Konec žebříčku patřil Sázce na nejistotuKrálům hor a Muzikálu aneb Cestám ke štěstí.

1. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 8,6 mil.
2. Lída Baarová - 8,3 mil.
3. REVENANT Zmrtvýchvstání - 4,5 mil.
4. Padesát odstínů černé - 2,6 mil. (novinka)
5. Padesátka - 2,3 mil.
6. Star Wars: Síla se probouzí - 1,3 mil.
7. Ledová sezóna - 1,2 mil.
8. Osm hrozných - 1,2 mil.
9. Hodný dinosaurus - 765 tis.
10. Malý princ - 733 tis.

11. Do posledního dechu - 598 tis. (novinka)
12. Tajemství jejich očí - 573 tis.
13. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 504 tis.
14. Zkáza krásou - 442 tis.
15. Les sebevrahů - 419 tis.
16. Hotel Transylvánie 2 - 272 tis.
17. Poldův švagr - 265 tis. (novinka)
18. Sázka na nejistotu - 169 tis.
19. Králové hor - 150 tis.
20. Muzikál aneb Cesty ke štěstí - 106 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY