Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 29. 1. 2016 - 4. 2. 2016

TV tipy: Draftovaný Thor má železné srdce a řítí se ve splašeném vlaku

Vydáno: 29.01.2016 09:32 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední lednový víkend a první únorový týden mají v televizi převahu zdařilé a překvapivě i premiérově vysílané žánrovky a blockbustery. Z těch nejnovějších to jsou druhý Thor, drama Velký draft a válečná podívaná Železná srdce.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Splašený vlak (Runaway Train) (pátek 29. 1., ČT2, 21.50 - 23.35)

Plakát filmu Splašený vlak / Runaway TrainNeprávem opomíjený dobrodružný thriller je sice námětově spíše béčkovější záležitostí, ale výsledek mile překvapí. Svůj nejlepší hollywoodský počin totiž režírující Andrej Končalovskij obohatil parádní syrovou atmosférou, skvělou prací s napětím a nejednoznačnými postavami, jejichž osud je nepředvídatelný. Trumfem jsou taktéž výteční a na Oscara nominovaní Jon Voight a Eric Roberts v hlavních rolích, které doplňují skvělý John P. Ryan a trochu zbytečná, ale velmi dobrá Rebecca De Mornay. Některé scény jsou možná nedotažené a jen prodlužují stopáž, to ale nic nemění na tom, že jde o vskutku vynikající a oddechovou žánrovku.

Synopse: Dva vězni (Jon VoightEric Roberts) utíkají z aljašského vězení a podaří se jim naskočit do okolo jedoucího vlaku. Když ale strojvedoucí dostane infarkt, stává se vlak nezvladatelným, nelze zastavit a řítí se do neznáma. Se dvěma muži se tak na palubě ocitá sama pracovnice železnic (Rebecca De Mornay), která zatím nic netuší. Začíná boj s časem.

Zajímavost: Původní scénář napsal Akira Kurosawa, který chtěl film také režírovat.

Originální trailer filmu Splašený vlak / Runaway Train
Velký draft (Draft Day) (sobota 30. 1., Nova, 12.30 - 14.35 / pondělí 1. 2., Nova Cinema, 06.50 - 08.50)

Plakát filmu Velký draft / Draft DayPřekvapivě brzy se na obrazovky dostává předloňské sportovní drama, jehož největším problémem u tuzemských diváků je to, že většina z nich nerozumí zákulisí ani samotnému americkému fotbalu. Výsledek je nicméně i tak dost kvalitní, neboť režírující Ivan Reitman se oprostil od svého oblíbeného komediálního žánru a místo něj servíruje svižnou a svým způsobem strhující podívanou, která baví i přesto, že samotné zápasy tu nejsou vidět. V hlavní roli nezklame výborný Kevin Costner, jemuž skvěle přihrávají třeba Jennifer Garner, Terry Crews nebo Frank Langella. Těžko říct, zda můžeme snímku vyčítat příliš odborných výrazů a slangovou mluvu, když je točen především pro Američany. Více se dočtete v rubrice Za horizontem.

Synopse: Generální manažer týmu Cleveland Browns Sonny Weaver (Kevin Costner) má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Jelikož jeho mužstvo má právo první volby, může si z talentovaných mladých hráčů vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan (Josh Pence), na němž se však Sonnymu něco nezdá. Do toho se dozvídá, že jeho přítelkyně Ali (Jennifer Garner) čeká dítě. Jindy rozvážný muž tak opravdu neprožívá úplně obyčejný den.

Zajímavost: Scénář k filmu se v roce 2012 ocitl na tzv. Blacklistu, čili seznamu těch nejlepších nerealizovaných scénářů.

Oficiální trailer filmu Velký draft / Draft Day
Železná srdce (Fury) (sobota 30. 1., Prima, 20.15 - 23.10)

Český plakát filmu Železná srdce / FuryAni ne rok a půl od premiéry už se v televizi objevuje velkolepé a ambiciózní válečné drama, jímž do první ligy vstoupil režisér a scenárista David Ayer. Ten rezignoval na protiválečná poselství a natočil přímočarou a poctivou žánrovku, jejíž devízou je přehledná, realistická a syrová akce. Příběh odstavil na vedlejší kolej a všechny postavy jsou šablonovité a jejich vývoj předvídatelný, přesto to vlastně tolik nevadí. To je dáno i solidním obsazením, jemuž vládne charismatický Brad Pitt, pozadu ale příliš nezůstávají ani Shia LaBeouf, Logan Lerman nebo Michael Peña. Škoda jen přetažené stopáže, v níž se ocitlo i dost vaty a nudných dialogů. Detaily hledejte v naší recenzi.

Synopse: Zatímco se spojenecká armáda pokouší v dubnu 1945 o finální ofenzivu v Evropě, ujímá se armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt) velení tanku Sherman a s jeho pětičlennou posádkou se vydává na misi přímo do týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palební a v doprovodu zelenáče (Logan Lerman), který se v jejich cestě náhodou ocitl, jsou muži nuceni získat štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce pokusy zaútočit na srdce nacistického Německa.

Zajímavost: Z důvodu větší autenticity byla většina kostýmů ušita ze stejných materiálů jako originály.

Český trailer filmu Železná srdce / Fury
Thor: Temný svět (Thor: The Dark World) (sobota 30. 1., Nova, 20.20 - 22.25 / neděle 31. 1., Nova Cinema, 16.00 - 18.10)

Český plakát filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldJedna z nejméně výrazných marvelovek doplácí na nedostatek odvahy a osobu svého režiséra. Televizí ostřílený Alan Taylor potěší nijak opulentní, ale solidní akcí, nezvládá ale uchopit osudovost příběhu a dialogů a neumí pracovat s emocemi. Nad vodou tak film drží relativně povedené humorné prvky, zmiňovaná akce a obsazení, v němž nechybí Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston nebo Stellan Skarsgård. Více prozradí naše recenze a makrorecenze.

Synopse: Asgardský bůh hromu Thor (Chris Hemsworth) usiluje o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, který je mnohem silnější než samotný Odin (Anthony Hopkins) a celý Asgard, se Thor musí vydat na nebezpečnou cestu. Oporu má v krásné Jane Foster (Natalie Portman), jenže události ho přinutí obětovat úplně vše.

Zajímavost: Scenárista Don Payne zemřel na rakovinu a premiéry se už nedožil.

Český trailer filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark World
Procházka v oblacích (A Walk in the Clouds) neděle 31. 1., Prima Love, 20.15 - 22.25 / pondělí 1. 2., Prima Max, 15.55 - 17.55)

Plakát filmu Procházka v oblacích / A Walk in the CloudsAmericko-mexické romantické drama nepatří u nás k těm nejznámějším, jeho zhlédnutí by ale nemělo nikoho vysloveně urazit. Režírující Alfonso Arau sice dostal k dispozici šablonovitý, klišovitý, předvídatelný a lehce telenovelovitý příběh, dost toho ale zachránil svým talentem a lidmi, jimiž se obklopil. Nádhernou kameru obstaral Emmanuel Lubezki, atmosférickou hudbu složil Maurice Jarre a v hlavních rolích se objeví velmi dobří Keanu Reeves a Aitana Sánchez-Gijón, jimž v těch menších výtečně sekundují Anthony Quinn a Giancarlo Giannini. Příjemná romance a ideální "lehká" podívaná na nedělní večer.

Synopse: Paul Sutton (Keanu Reeves) se po návratu z druhé světové války setkává s Victorií Aragon (Aitana Sánchez-Gijón), která je na cestě do rodné krajiny ve vinařské oblasti v Mexiku. Dívka se však bojí jít domů, neboť čeká dítě s cizím mužem, což se jejímu despotickému otci (Giancarlo Giannini), který lpí na tradicích, nebude líbit. Paul se tedy nabídne, že ji doprovodí a bude předstírat, že jsou novomanželé. Může ale tahle hra dlouho fungovat?

Zajímavost: Reeves se v pauze mezi natáčením zranil při přátelském hokejovém zápase a rozsekl si ret, který musel být zašit šesti stehy.

Originální trailer filmu Procházka v oblacích / A Walk in the Clouds
Hořký měsíc (Bitter Moon) (neděle 31. 1., ČT2, 22.15 - 00.30)

Plakát filmu Hořký měsíc / Bitter MoonBritsko-francouzské drama je brilantní studií jednoho destruktivního vztahu. Režisér a spoluscenárista Roman Polanski v něm vsadil především na rafinovaně dávkované napětí, nenápadný, ale o to působivější příběh a zdařilou a elektrizující erotickou atmosféru, která je cítit od samého počátku. Vše umocňují záměrné pohrávání si s divákem a jeho matení, krásná kamera Tonina Delli Colliho a výborná hudba Vangelise. V hlavních rolích excelují Emmanuelle Seigner a Peter Coyote, k nimž se později přidávají Hugh Grant a Kristin Scott Thomas. Brilantní zážitek kazí snad jen mírně přetažená stopáž a podivný závěr. 

Synopse: Britský manželský pár Nigel (Hugh Grant) a Fiona (Kristin Scott Thomas) Dobsonovi se na cestě lodí seznámí s krásnou francouzskou tanečnicí Mimi (Emmanuelle Seigner) a jejím starším americkým invalidním manželem Oscarem (Peter Coyote). Invalida vycítí mladíkův zájem o svou ženu a začne mu vyprávět šokující příběh jejich trýznivého a destruktivního vztahu, který má k láskyplné idylce na míle daleko.

Zajímavost: Film je adaptací románu Pascala Brucknera.

Oficiální trailer filmu Hořký měsíc / Bitter Moon
Poslední vrchol (La última cima) (pondělí 1. 2., ČT2, 00.30 - 01.50 / středa 3. 2., 00.10 - 01.30)

Plakát filmu Poslední vrchol / La última cimaMálo známý španělský dokument potěší zejména ty, kteří jsou na životním rozcestí. Režírující Juan Manuel Cotelo v něm pomocí kamarádů a bližních vypráví příběh kněze, který nade vše miloval Boha a hory a jelikož věděl, že zemře, rozhodl se tak učinit při jednom sestupu. Právě náboženský aspekt může být pro diváky nepřekonatelný, protože je na něj kladen velký důraz a zemřelý kněz je tu asi logicky adorován. Jeho osud je na druhou stranu silně inspirativní a může leckomu dodat odvahu při řešení zásadního rozhodnutí. Tip pro hloubavější publikum.

Synopse: Snímek sleduje tzv. anonymní kněze, tj. ty, kteří slouží Bohu tím, že slouží druhým. Pablo Domínguez Prieto miloval horolezectví a jelikož věděl, že zemře mladý, přál si, aby to bylo v horách. Svůj život odevzdal Bohu. Zemřel ve dvaačtyřiceti letech při sestupu hory Moncayo.

Zajímavost: Hora Moncayo, kde kněz zemřel, byla poslední španělskou horou nad 2000 metrů, která mu zbývala zdolat.

Originální trailer filmu Poslední vrchol / La última cima
Na dno nás nedostanete (Won't Back Down) (pondělí 1. 2., Nova Cinema, 20.00 - 22.25 / úterý 3. 2., 15.00 - 17.15)

Plakát filmu Na dno nás nedostanete / Won't Back DownV zahraničí mnohem známější a mnohem lépe hodnocené drama je typicky hollywoodskou pohádkou, což může mnohé odradit. Režisér a spoluscenárista Daniel Barnz v něm naservíroval předvídatelný a klišovitý příběh, v němž hlavně v závěru trochu moc tlačí na emoce a spoléhá na tzv. první signální. O to víc překvapuje, že ho zbytečně tříští do několika nezajímavých dějových rovin, čímž jen natahuje stopáž. Mimo několika silných a zajímavých momentů, tak film činí výraznějším dobré obsazení, v němž excelují zejména Maggie GyllenhaalHolly Hunter, své si ale uhrají také Viola Davis, Oscar Isaac nebo Ving Rhames. Nenáročná žánrovka určená spíše ženám.

Synopse: Dvě energické matky dětí, kterým se nedaří v městské škole v Pittsburghu, se spojí, aby školu vylepšily a změnily ji na důstojné místo, kde se opravdu vyučuje. Předtím ale budou muset svést boj s odboráři, školní radou i ostatními rodiči.

Zajímavost: Ve filmu se sešla jedna držitelka Oscara se čtyřmi nominantkami na tuto cenu.

Oficiální trailer filmu Na dno nás nedostanete / Won't Back Down
Tajemství rodiny Stokerů (Stoker) (úterý 2. 2., Prima Max, 22.10 - 00.05 / čtvrtek 4. 2., 01.45 - 08.00)

Plakát filmu Tajemství rodiny Stokerů / StokerAmericko-britský mysteriózní thriller je zdánlivě tuctový, klišovitý a předvídatelný, v čemž mu moc nepomáhá ani vskutku povrchní a ničím zajímavý příběh. Do nadprůměru ho ovšem povyšuje režírující Park Chan-wook, který se nebojí opravdu hutné atmosféry, výtečné vizuální stránky, dechberoucích kamerových hrátek a vůbec své tvůrčí invence. Tu ještě podtrhuje minimalistický hudební doprovod Clinta Mansella. V hlavních rolích září Mia Wasikowska, Matthew GoodeNicole Kidman, kterým dělají společnost třeba Jackie Weaver nebo Dermot Mulroney. V kontextu řemeslné zručnosti mrzí průměrný scénář o to víc. Detaily hledejte v rubrice Za horizontem.

Synopse: India Stoker (Mia Wasikowska) se po tragické smrti otce v den svých osmnáctin seznamuje se strýcem Charlesem (Matthew Goode), o jehož existenci neměla ani potuchy. Když se tedy nový příbuzný nastěhuje k ní a její labilní matce (Nicole Kidman), okouzlí obě svým klidem a šarmem. Brzy je ale jasné, že jeho příjezd nebyl náhodný, a že muž skrývá děsivé a temné tajemství.

Zajímavost: Název filmu a jména hlavních hrdinů jsou poctou spisovateli Bramu Stokerovi.

Oficiální trailer filmu Tajemství rodiny Stokerů / Stoker
National Lampoon: Zvěřinec (Animal House) (úterý 2. 2., Prima Cool, 22.45 - 00.55 / středa 3. 2., Prima Max, 22.40 - 00.55)

Plakát filmu National Lampoon: Zvěřinec / Animal HousePravzor a v podstatě jedna z prvních teenagerských komedií vůbec je dnes možná překonaná, její kultovní status ale zůstal. Režírující John Landis de facto rezignoval na souvislý děj, ale soustředil se spíše na jednotlivé vtipné epizody, jejichž pointa někdy funguje, jindy silně pokulhává. Stejně tak humor je zdařilý a svěží jako těžkopádný a nenápaditý. Hlavní roli si užívá téměř neustále hláškující John Belushi, vedle něhož se ale neztratil třeba Tom Hulce. O u nás ne až tak známé žánrovce se více dozvíte v rubrice Stroj času.

Synopse: Bluto (John Belushi), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) jsou přezdívky čtyř studentů, kteří razí motto, že zábavnější než univerzitu vystudovat je užít si ji a přežít. Podle toho taky vypadá jejich mimoškolní život.

Zajímavost: Ve filmu debutoval Kevin Bacon.

Originální trailer filmu National Lampoon: Zvěřinec / Animal House

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu