Box office: REVENANT vstává poprvé z mrtvých do čela žebříčku

Vydáno: 25.01.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: 20th Century Fox

Východní pobřeží USA zasáhly silné sněhové bouře, což se odrazilo i na "chladných" tržbách. Vůbec poprvé se v čele ocitlo drsné drama REVENANT . Z novinek skončil nejlépe De Nirův Dirty Grandpa.
Tom Hardy ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání / The RevenantVýchodní pobřeží Spojených států zasáhla o víkendu ničivá sněhová bouře, která výrazně ochromila některá velká města včetně New Yorku nebo Philadelphie. To se nemohlo neodrazit i na víkendových slabých tržbách. Poprvé se po dvou druhých místech objevil v čele REVENANT Zmrtvýchvstání s 16 miliony, který před týdnem obdržel dvanáct oscarových nominací. Momentálně má tento drsný zimní epos na kontě 119 milionů jen ze severoamerických kin.

O jedno místo z minula se na dvojku znovu vyšplhaly Star Wars: Síla se probouzí, které celosvětově dotírají hranici dvou miliard. Minulý týden jako novinka první, nyní třetí skončila černošská komedie Poldův švagr s 13 miliony. Nyní přichází na řadu novinky. Nejlépe z nich se umístila eRková komedie s Robertem De Nirem a Zacem Efronem Dirty Grandpa s 11,5 miliony. Jen těsně za ním skončil levný horor The Boy s 11,3 miliony. Třetí z novinek, akční YA sci-fi Pátá vlna skončila šestá s necelými jedenácti miliony.

Robert De Niro, Zac Efron ve filmu  / Dirty GrandpaVálečný thriller 13 hodin: Tajní vojáci z Bengází se i přes dalších 528 kinosálů propadl na sedmičku s necelými deseti miliony. Už pět týdnů se v topce drží velmi úspěšná komedie Daddy's Home. Do ní se vešla ještě Ledová sezóna a na pět Oscarů nominovaná Sázka na nejistotu

Příští týden nás čekají další tři novinky, thriller Do posledního dechu, parodie Padesát odstínů černé a animák Kung Fu Panda 3

BOX OFFICE: VÍKEND OD 22. 1. 2016

 1. REVENANT Zmrtvýchvstání 16 mil.
 2. Star Wars: Síla se probouzí 14,2 mil.
 3. Poldův švagr 13,9 mil. 
 4. Dirty Grandpa 11,5 mil (novinka)
 5. The Boy 11,2 mil. (novinka)
 6. Pátá vlna 10,7 mil. (novinka)
 7. 13 hodin: Tajní vojáci z Bengází 9,7 mil.
 8. Daddy's Home 5,2 mil.
 9. Ledová sezóna 4,1 mil.
10. Sázka na nejistotu 3,5 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY