Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 22. 1. 2016 - 28. 1. 2016

TV tipy: Medvídek Pú zažívá evoluci a čte WikiLeaks

Vydáno: 22.01.2016 09:17 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Konec ledna je v televizi tentokráte vysloveně časem sázek na jistotu, protože žádné zásadní premiéry se neobjevují a spoléhá se na několikrát viděné hity. Náš výběr se tak znovu musí omezit na opomíjené a zapomenuté žánrovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ďáblova krása (La beauté du diable) (sobota 23. 1., ČT2, 14.30 - 16.05)

Plakát filmu Ďáblova krása / La beauté du diableNejen u nás skoro neznámé francouzské komediální drama je jakousi variací na faustovské téma. Jeho největší devízou je režisér a scenárista René Clair, který ho pojal po svém a k náročnějším filozofickým otázkám, kterým se vůbec nevyhýbá, přidává značný nadhled, svižné tempo a ironický humor, tím pádem se roztomile shazuje a činí film snesitelnější i pro méně náročné publikum. V hlavních rolích mu navíc výtečně pomáhají Michel Simon a Gérard Philipe, jejichž kooperaci je radost sledovat. Škoda jen zbytečného happyendu. Raritní klasika.

Synopse: Profesor Henri Faust (Michel Simon) kdysi dávno uzavřel smlouvu s Mefistofelem (Gérard Philipe), která mu zaručuje věčné mládí. Musel se ale zaprodat ďáblu, čehož v pozdějších letech lituje.

Zajímavost: Vůbec poprvé se film na tuzemských televizních obrazovkách objevil 10. listopadu 1968.

Originální trailer filmu Ďáblova krása / La beauté du diable
Rivalové (Happy Gilmore) (sobota 23. 1., Prima Cool, 20.00 - 22.05 / neděle 24. 1., 15.55 - 17.55)

Plakát filmu Rivalové / Happy GilmoreDvacet let stará sportovní komedie těží ze zajímavého kontrastu mezi drsným hokejem a seriózním golfem, které tady trošku promíchává. Režírující Dennis Dugan v ní vsadil na zmíněné téma, poměrně svěží tempo, relativně vydařené vtipy a jejich načasování a pohodovou atmosféru. Jelikož se ale v hlavní roli objevuje jeden ze scenáristů Adam Sandler, je jasné, že humor je mnohdy fekálního zaměření a někdy opravdu střelí hodně vedle a balancuje na hraně trapnosti, na druhou stranu je tu i dost fórků, které se vskutku povedly. V dalších úlohách navíc nepřehlédnete třeba ani Carla Weatherse, Richarda Kiela nebo Bena Stillera. Oddechovka na sobotní večer.

Synopse: Happy Gilmore (Adam Sandler) by byl pravděpodobně nejlepším hokejistou všech dob - jenže neumí bruslit. Údery má ale vynikající, takže je neváhá využít v jiném odvětví, aktuálně tak přijímá nabídku na trénování golfu. Většině členů klubu je bohémský Happy trnem v oku, vzhledem k jeho schopnostem ho ale tolerují. Když se ovšem dostane na profesionální turnaj, změní navždy tvář původně vznešeného sportu.

Zajímavost: Ve skutečném životě je Sandler velmi špatným hokejistou i golfistou.

Oficiální trailer filmu Rivalové / Happy Gilmore
WikiLeaks (The Fifth Estate) (sobota 23. 1., Nova Cinema, 20.00 - 22.30)

Plakát filmu WikiLeaks / The Fifth EstateNašim kinům se dva roky starý thriller řešící citlivé a kontroverzní téma vyhnul a nejspíš je to dobře. Režírující Bill Condon totiž nedostal k ruce příliš zdařilý příběh, skutečnost si trošku upravil a ve výsledku vlastně jen klouže po povrchu a řeší hrozně moc problémů a otázek a logicky tak nemůže všechny uspokojivě ukončit. Občas přijde s výbornou scénou a po technické stránce vlastně vše funguje, jak má, jen tomu zkrátka chybí duše a možná větší odvaha. Nad vodou tak jednoznačně film drží titulní Benedict Cumberbatch a Daniel Brühl, které doplňují třeba Laura Linney, Carice van Houten nebo Stanley Tucci. Více ostatně prozradí naše rubrika Za horizontem.

Synopse: Mladý německý novinář Daniel Berg (Daniel Brühl) se na internetu seznámil s Julianem Assangem (Benedict Cumberbatch), vizionářem a bojovníkem za právo znát v informace v co nejméně zkreslené podobě. Společně založí stránku, která bude odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád celého světa. S rostoucí popularitou ale Assange pomalu ztrácí soudnost.

Zajímavost: Sám Assange napsal Cumberbatchovi dlouhý dopis, aby jeho roli odmítl.

Oficiální trailer filmu WikiLeaks / The Fifth Estate
Medvídek Pú a jeho velkolepé dobrodružství (Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin) (neděle 24. 1., ČT :D, 09.20 - 10.35)

Plakát filmu Medvídek Pú a jeho velkolepé dobrodružství / Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher RobinDalší z dlouhé řady kreslených filmů o legendárním medvědovi je primárně pro děti, čemuž je vše přizpůsobeno. Režisér a scenárista Karl Geurs toho tudíž moc neřešil a spolehl se na krátkou stopáž, poctivou ruční animaci, nijak složitý, ale pro nejmenší strhující příběh, bohaté barvy a samozřejmě i krátké dialogy a nějaké to morální poselství. Vyčítat mu vše zmíněné je asi nefér, když se dospělí při troše tolerance vlastně vůbec nenudí. Příjemné probuzení pro celou rodinu.

Synopse: Kryštůfek Robin a medvídek Pú jsou nejlepšími přáteli. Když chlapec nastoupí do školy, jen těžko svému příteli vysvětluje, že budou muset být od sebe odloučeni. Pú to ale pochopí úplně špatně a zorganizuje velkou výpravu za účelem hledání Kryštůfka Robina.

Zajímavost: Hudbu k filmu zkomponoval Carl Johnson.

Originální trailer filmu Medvídek Pú a jeho velkolepé dobrodružství / Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin
Evoluce (Evolution) (neděle 24. 1., Nova, 15.35 - 17.30 / pondělí 25. 1., Nova Cinema, 15.25 - 17.20)

Plakát filmu Evoluce / EvolutionV našich končinách je sci-fi komedie mnohem lépe hodnocená než v zahraničí, což je dáno především tuzemskou oblibou žánru. Režírující Ivan Reitman sice nevytvořil žádný zásadní počin a ke svým nejslavnějším dílům se v ní ani nepříblížil, jako oddechovka ale funguje velmi dobře. Zaujme především výbornými triky, některými vtípky a parodickými prvky, odlehčenou atmosférou a samozřejmě i správně "trhlým" a nesmyslným příběhem. Pomáhá mu i obsazení, v němž hrají prim Julianne MooreDavid Duchovny, Orlando Jones a Seann William Scott. Neškodná jednohubka, která neurazí.

Synopse: Jedné noci dopadne do arizonské pouště meteorit. Na místo záhady jsou posláni místní vysokoškolský učitel Ira Caine (David Duchovny) a sportovní trenér Harry Block (Orlando Jones), kteří objeví, že meteorit obsahuje zárodek mimozemských organizmů, jejichž evoluce probíhá na Zemi mnohem rychleji. Svět se tak ocitá ve velkém nebezpečí.

Zajímavost: Nemotornost své postavy si Moore vymyslela sama.

Originální trailer filmu Evoluce / Evolution
Černý déšť (Black Rain) (neděle 24. 1., ČT2, 21.40 - 23.45)

Plakát filmu Černý déšť / Black RainDnes trochu pozapomenutá krimi s prvky noiru patří ke slabším kouskům ve filmografii slavného Ridleyho Scotta, za vidění ale určitě stojí. Legendární tvůrce ohromí zejména temnou atmosférou, solidní akcí, zajímavým a drsným dějem a z dnešního pohledu i oldschoolovou a poctivou filmařinou. Vydatně mu pomáhají i hudba Hanse Zimmera, nápaditá kamera Jana de Bonta a Michael Douglas s Andy Garcíou v titulních rolích. Výsledku tak paradoxně škodí právě účast tolika velkých jmen, od nichž se automaticky očekává o něco víc a občasná nuda a rutina jsou tím pádem i víc viditelné. Depresivnější podívaná.

Synopse: Nick Conklin (Michael Douglas) a Charlie Vincent (Andy García) jsou dva policisté z New Yorku, kteří se vydávají do Japonska, kde pronásledují uprchlého člena Yakuzy a vraha Sata (Yusaku Matsuda). V neznámé zemi se ale orientují jen velmi těžko a brzy navíc ztrácejí nervy.

Zajímavost: Roli ve filmu odmítl Jackie Chan, protože nechtěl hrát zápornou postavu.

Originální trailer filmu Černý déšť / Black Rain
Časový kód (Timecode) (neděle 24. 1., Prima, 22.50 - 00.55)

Plakát filmu Časový kód / TimecodeDalší z u nás neznámých počinů je svérázné experimentální komediální drama, které je hodně odvážné. Režisér Mike Figgis v něm totiž vypráví čtyři příběhy, které se odehrávají najednou a každý z hrdinů má vyhrazenu jen určitou část obrazovky. Vše je navíc natáčeno čtyřmi digitálními kamerami a bez střihu. Proto není snímek jednoduchý na sledování a při prvním zhlédnutí je prakticky nemožné ho celý zpracovat a všeho si všímat. Hlavní slabinou pak je povrchnost osudů všech postav, de facto jejich nezajímavost a nepříliš propracovaný scénář. Z povědomých tváří se v obsazení objeví Stellan Skarsgård, Salma Hayek, Holly Hunter nebo Kyle MacLachlan. Jen těžce definovatelná záležitost, kterou je lepší vidět.

Synopse: Hrdiny filmu jsou filmový producent Alex (Stellan Skarsgård), který má opravdu mizerný den, jeho žena Emma (Saffron Burrows), která se s ním chce dát rozvést, začínající herečka Rose (Salma Hayek) toužící po opravdu velké roli a rozzlobená Lauren (Jeanne Tripplehorn), jejíž žárlivost změní životy všech.

Zajímavost: Film byl napsán na notový papír a měl formu kvartetu.

Originální trailer filmu Časový kód / Timecode
Dobrý synek (The Good Son) (pondělí 25. 1., Prima, 04.20 - 06.15)

Plakát filmu Dobrý synek / The Good SonAčkoli se drama z roku 1993 prezentuje také jako horor, opravdu hororové jsou v něm maximálně čtyři scény. Režírující Joseph Ruben se soustředí spíše na budování hutnější atmosféry a vztahu mezi ústředními postavami, které brilantně ztvárnili Macaulay Culkin a Elijah Wood, což se mu až na některé výjimky poměrně daří. Výhodou je i krátká stopáž v níž prakticky není místo na nudu, ačkoli pár slabších chvilek by se našlo. Nadějně rozehraný příběh tak sráží dolů jen neuvěřitelný a vykonstruovaný závěr. Trocha napětí nad ránem nikdy neuškodí.

Synopse: Henry Evans (Macaulay Culkin) je zdánlivě rozpustilý a hravý klučina, kterého celá rodina zbožňuje. Má ale i své temné stránky, což poznává jen bratranec Mark (Elijah Wood), který k němu přijíždí na návštěvu. I když se snaží dospělé upozornit, že ne všechno je úplně v pořádku, je za špatného on a nikdo ho neposlouchá. Brzy ale může být příliš pozdě.

Zajímavost: Původně měl film točit Michael Lehmann, kvůli neshodám s Culkinovým otcem byl ale vyměněn.

Originální trailer filmu Dobrý synek / The Good Son
Očima fotografky (úterý 26. 1., ČT2, 20.00 - 21.25 / středa 27. 1., 10.45 - 12.05)

Plakát filmu  / Očima fotografkyLoňský česko-slovenský dokument zachycuje pohnutý osud slavné fotografky Zuzany Mináčové, která fotila ty největší filmové hvězdy. Režisérem je její syn Matej, který pochopitelně někdy ztrácí objektivitu, vyprávění jeho matky je ale natolik poutavé, lidské a inspirující, že toho vlastně nemusel moc dělat. Stopáž je střídmá, takže se výpovědí sledované, která vše bere s nadhledem a i o vážných a neveselých věcech vypráví s fascinujícím humorem a životním elánem, divák nikdy nepřejí, což je jedině dobře.

Synopse: Zuzana Mináčová patří k největším osobnostem české a slovenské fotografie. Vystavovala ve více než třiceti zemích a některé její snímky se staly legendami. Jenže i ona má velké trauma z minulosti, protože patřila k těm nešťastným, kteří nestihli Wintonův vlak a museli do koncentračního tábora.

Zajímavost: Film byl uveden na devatenáctém MFDF v Jihlavě.

Originální trailer filmu Očima fotografky
Tenkrát v Mexiku (Once Upon a Time in Mexico) (středa 27. 1., Nova, 22.30 - 00.20 / čtvrtek 28. 1., Nova Cinema, 00.50 - 02.25)

Plakát filmu Tenkrát v Mexiku / Once Upon a Time in MexicoZakončení volné trilogie Roberta Rodrigueze je v zahraničí přijímáno o dost lépe než u nás. Slavný tvůrce si tu uzmul příliš velké sousto, neboť chtěl spojit levný styl natáčení s epickým vypravěčstvím, což se mu úplně nepodařilo hlavně proto, že si vyměřil krátkou stopáž a představil velké množství postav. A je to škoda, protože akce je výtečná a potřebně přepálená, politická satira sice zbytečná, ale pobaví a některé momenty jsou výborně zrealizované a vymyšlené. Mimo obvyklých Antonia Banderase a Salmy Hayek v titulních rolích se tentokráte objeví třeba výborný a všechny zastiňující Johnny Depp, Mickey Rourke, Eva Mendes nebo Willem Dafoe. Prapodivný a nevyrovnaný konec dobře rozjeté série.

Synopse: El Mariachi (Antonio Banderas) je poznamenán tragédií a uchýlil se k životu v ústraní. Úkryt je ale nucen opustit, když ho najme zkorumpovaný agent CIA Sands (Johnny Depp), aby překazil plány zákeřného bosse Barilla (Willem Dafoe), který chce zabít mexického prezidenta.

Zajímavost: Film byl dokončen roku 2001, do kin se ale dostal až o dvě léta později.

Originální trailer filmu Tenkrát v Mexiku / Once Upon a Time in Mexico
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu