Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 3. týden

Kinopremiéry: Tajemství očí a světa Lídy Baarové

Vydáno: 20.01.2016 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po několika potenciálních oscarovkách je najednou aktuální novinková nabídka tuzemských kin o dost slabší. Ze sedmičky premiér je nejambicióznější určitě české drama Lída Baarová, které v podstatě nemá rovnocennou konkurenci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tajemství jejich očí (Secret in Their Eyes) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Tajemství jejich očí / Secret in Their EyesHollywoodský remake sedm let starého oscarového argentinsko-španělského dramatu přichází do tuzemských kin dost nenápadně a vlastně se ani není co divit. Zámořské komerční výdělky nejsou bůhvíjaké, recenze jsou jen mírně spokojené a o filmu mluví jako o zapomenutelném a de facto zbytečném. Český distributor tak může lákat jen na poměrně zajímavé obsazení, v němž se objeví především Julia Roberts, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor a Alfred Molina, protože jen výjimečně režírujícího scenáristu Billyho Raye zná málokdo. Jediná hollywoodská premiéra týdne.

Synopse: Sehraní vyšetřovatelé FBI Jess (Julia Roberts) a Ray (Chiwetel Ejiofor), kteří jsou si blízcí a jejich kariéra je na vzestupu, dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici. Na místě ovšem zjistí, že mrtvou je Jessina nezletilá dcera. Ačkoli najdou údajného podezřelého, případ se brzy hroutí, předpokládaný vrah je na svobodě a mizí neznámo kam. I po třinácti letech pátrá Ray na vlastní pěst, tentokráte však najde novou stopu. Bude ale muset přesvědčit nekompromisní státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla případ dotáhnout do konce.

Zajímavost: Během natáčení zemřela Roberts matka, herečka tak opustila štáb na pět dní.

Český trailer filmu Tajemství jejich očí / Secret in Their Eyes
Fúsi (Fúsi) (Artcam)

Český plakát filmu Fúsi / FúsiIslandsko-dánské drama se těší dosavadnímu vysokému hodnocení a dost spokojeným komentářům, které hovoří o trošku netypické, přesto poctivé severské žánrovce, která kombinuje humor s vážnějšími momenty a disponuje sympatickou hlavní postavou, kterou ztvárnil Gunnar Jónsson. Asi jen fajnšmekrům a podrobným znalcům severské kinematografie bude povědomé jméno režiséra a scenáristy Dagura Káriho, jehož filmografie sice není tak obsáhlá, zato ale zahrnuje samá chválená díla. Vzhledem k neznámému obsazení se můžete těšit nejspíš na zdánlivě autentickou podívanou, která se do současného zmrzlého počasí perfektně hodí.

Synopse: Zavalitý čtyřicátník Fúsi (Gunnar Jónsson) sbírá odvahu vstoupit do dospělého světa. Jeho všední dny plynou jeden za druhým do chvíle, kdy se v jeho životě objeví temperamentní žena a osmileté děvčátko. Tehdy je nucen začít jednat.

Oficiální český trailer filmu Fúsi / Fúsi
Vlna (Bølgen) (Film Europe)

Český plakát filmu Vlna / BølgenNorské drama je neobvyklé v tom, že se snaží kombinovat klasický komorní příběh několika postav s dobrodružnou survival podívanou a částečně i akcí. Režisérem je neznámý Roar Uthaug, jemuž se dle dosavadních komentářů daří tak napůl a lepší je ve vyprávění příběhu než v pokusech o lehkou nápodobu oblíbených hollywoodských žánrů. Asi nikoho nepřekvapí, že v obsazení nenajde žádnou známější tvář, tudíž se při výběru bude muset řídit vztahem k podobným evropským žánrovkám, případně vztahem k severské kinematografii.

Synopse: Zkušený geolog Kristian (Kristoffer Joner) se chystá s rodinou opustit krásné město Geiranger. Mezitím ale přístroje umístěné v jednom z horských masivů zachytí nad fjordem znepokojivá data. Když se rozezní poplašné sirény, naplní se Kristianova noční můra. On i jeho rodina mají pouhých deset minut, než je zasáhne obří vlna spuštěná sesuvem půdy. Začíná boj s časem.

Zajímavosti: Jde o vůbec první norský katastrofický film.

Český trailer filmu Vlna / Bølgen
Chlapec a svět (O Menino e o Mundo) (Cinema Glok)

Český plakát filmu Chlapec a svět / O Menino e o MundoV našich končinách se o dva roky starém brazilském animovaném filmu příliš neví, v zahraničí se ale těší výbornému hodnocení. Debutující režisér a scenárista Alê Abreu prý natočil podívanou, která není vysloveně pro děti, neboť je plná symbolů a především se v ní až na výjimky vůbec nemluví, takže je potřeba být pořád ve střehu. Už z plakátu se dá odvodit, že animace bude trošku jiná, než na jakou jsme zvyklí a vůbec i to, že tohle by mohlo být potřebně bizarní a osvěžující. Uvidíme.

Synopse: Mladý chlapec žije s rodiči na venkově. Jeho otec pracuje v bavlnářském průmyslu, v němž se ale práce stále automatizuje, proto si hledá práci novou a chlapec odchází s ním. Postupně objevuje nevšednost světa, v němž dominují zvířecí stroje a silní jedinci a jen těžko se s tím svým dětským pohledem vyrovnává.

Zajímavost: Film se letos ocitl ve finální pětici na Oscara nominovaných animáků.

Český trailer filmu Chlapec a svět / O Menino e o Mundo
Grey City (Cidade Cinza) (Cinema Glok)

Český plakát filmu Grey City / Cidade CinzaBrazilsko-britský dokument je jednou velkou neznámou a dá se o něm napsat snad jen to, že vypráví o graffiti v Sao Paulu a jeho tvůrcích, kteří bojují proti zákonu, jenž jim činnost zakazuje a jejich díla záměrně maří a ničí. O režii se podělili debutanti Marcelo Mesquita a Guilherme Valiengo a ve filmu se objeví umělci, jejichž jména zná jen minimum zasvěcených. Vzhledem k tomu, že existuje jen málo ohlasů, nelze opravdu ani odhadovat, zda má film smysl v nějakém klubovém kině hledat.

Synopse: V ulicích brazilského Sao Paula se zrodila nová forma graffiti. Tvorba umělců jako Os Gemeos, Nunca a Nina jako ohňostroj rozsvítila betonové město, aby následně pronikla do galerií a muzeí na celém světě. Když ale nový zákon proti vizuálnímu smogu způsobil cílenou likvidaci jejich děl přestříkáním na šedou, vymysleli tito umělci jedno z nejkreativnějších povstání v dějinách jihoamerického umění.

Český trailer filmu Grey City / Cidade Cinza
Lída Baarová (CinemArt)

Český plakát filmu  / Lída BaarováAčkoli je teprve leden, můžeme o českém životopisném dramatu mluvit jako o nejambicióznějším tuzemském počinu roku. Velkou neznámou ale je, jak to vlastně dopadne, protože trailery, plakát i "uniklá" závěrečná pasáž scénáře vypadají jako obrovský kýč. Režírující Filip Renč už několikrát přesvědčil, že dokáže řemeslně oslnit a natočit poctivou podívanou, problémy ale mívá se scénářem a příběhem, což by u tohoto filmu mohlo být osudové. Mimo atraktivního tématu láká hlavně na mezinárodní obsazení, v němž hlavní roli ztvárnila (z ukázek zoufale se nehodící) Táňa Pauhofová, kterou doplňují třeba Simona Stašová, Martin Huba nebo Lenka Vlasáková, ze zahraničních herců se objeví Karl Markovics a Gedeon Burkhard, nejbizarnější je ale určitě Adolf Hitler v podání Pavla Kříže. Premiéra týdne, která vzbuzuje spíše rozpaky a obavy a vlastně může jen překvapit.

Synopse: V roce 1934 je herečka Lída Baarová (Táňa Pauhofová) pozvána do berlínských ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích okouzlí davy v celém Německu, tisk ji vynáší na titulní stranu jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy a jejím milencem se stává tehdejší idol všech žen Gustav Fröhlich (Gedeon Burkhard). Když ale Lída potká ministra říšské propagandy Goebbelse (Karl Markovics), je zcela ztracena a propadá se do víru lásky. Tím ovšem začíná její pád na dno.

Zajímavost: Přípravy na natáčení trvaly čtrnáct let.

Originální trailer filmu Lída Baarová
V jiném stavu (Idealfilm)

Český plakát filmu  / V jiném stavuPravděpodobně v omezeném počtu kin a jen v omezené době bude možné od 19. ledna vidět ani ne hodinový studentský snímek Jiřího Kunsta. Mělo by jít o drama, které sleduje paralelní příběhy tří hrdinů, jaký je ale výsledek, se pochopitelně pravděpodobně nikde nedozvíte, protože podobné snímky moc diváků nevidí a je potřeba počítat s určitou tolerancí a nemít tak vysoká kritéria. Kdo chce, si tento počin určitě ve svém oblíbeném klubovém kině najde a zhodnotí, zda tu máme tvůrčí naději do budoucna.

Synopse: Adamovi je sedmadvacet let, ničeho se nebojí, tedy aspoň si to myslí. O světě přemýšlí racionálně. Většina činností, které v životě dělá, jsou závislé právě na racionálním uvažování. Honza je úspěšný čtyřicátník s významným společenským postavením. Právě dnes se má uskutečnit nudný otravný výlet s otcem na místo, které už v dětství neměl rád. Robin je tichý zakřiknutý třicátník. Jeho páteční směna na dispečinku záchranné služby se pro něj stane soukromým peklem, neboť se zase pohádal s matkou. Při cestě do práce měl nehodu, šéfová na něj tlačí a kolegové ho obtěžují.

Originální trailer filmu V jiném stavu
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Temné síly hledají cestu zpátky a mají srdce na dlani (25.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Blíženec našel deníček moderního fotra, v němž je ukryto alibi na klíč (18.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 domácích tvůrců nejhorších filmů od roku 1989 (12.11.2022 11:30 v Články | Publicistika)
- Mýtický Trol se vrací na Netflix (06.11.2022 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu