TOP 20 ČR: DiCaprio vzkřísil upadající návštěvnost

Vydáno: 19.01.2016 10:26 - | foto: 20th Century Fox

Osm hrozných se na minulé vedoucí pozici příliš dlouho neohřálo, vystřídal je mrazivý REVENANT Zmrtvýchvstání, před ně se však ještě na druhou pozici vmáčkla česká komedie Padesátka.
Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh ve filmu Osm hrozných / The Hateful EightPrvní místo opět podlehlo příchodu jednoho z oscarových nominovaných, tím byl tentokrát REVENANT Zmrtvýchvstání od režiséra Iñárritua, jenž loni zabodoval u Akademie s Birdmanem. Herecky v tomto boji o přežití exceluje Leonardo DiCaprio, kterému po boku s Tomem Hardym vynesl výkon nominaci. Na stříbrném stupínku se stále drží tuzemská komedie s lyžařskou tématikou Padesátka, té se zdařilo porazit i minulý týden vítěznou westernovku od Quentina Tarantina s názvem Osm hrozných, v té pro změnu porotu Oscarů zaujala po herecké stránce Jennifer Jason Leigh. Až na čtyřku pak sklouzly minulý měsíc rekordy trhající Star Wars s nejnovějším pokračováním Síla se probouzí.

Na pětku pak stačil současný hit pro dětské diváky, animovaná Ledová sezóna s ledním medvěděm v hlavní roli. Výprava do strašidelného japonského Lesa sebevrahů si vysloužila sedmičku a za ní se dostavil nový český Muzikál aneb Cesty ke štěstí inspirovaný Starci na chmelu. Poslední tři místa horní polovičky dostal zástupce PixaruHodný dinosaurus a remake Bodu zlomu. Od jedenáctého místa žebříčku se ti nejmenší naučili něco o zvířecí říši s Aldabrou: Byl jednou jeden ostrov.

Jennifer Lawrence ve filmu Joy / Joy
O tři následující příčky se také podělili několikanásobní oscaroví uchazeči začínající s boxerem Creedem, přes komediální pojetí světové krize v Sázce na nejistotu, po vynálezkyni mopu Joy. Dokument o herečce Lídě Baarové Zkáza krásou od režisérky Heleny Třeštíkové, ochutnávka cizích zemí v podobě belgického Zbrusu Nového zákona a malajského Žabáka Ribita se seřadily za sebe před animovaný Hotel Transylvánie 2 a Sněhovou královnu 2, konec pak patřil Stevenu Spielbergovi a jeho Mostu špiónů.

1. REVENANT Zmrtvýchvstání - 9 mil. (novinka)
2. Padesátka - 4,3 mil.
3. Osm hrozných - 3,3 mil.
4. Star Wars: Síla se probouzí - 2,5 mil.
5. Ledová sezóna - 2,3 mil. (novinka)
6. Les sebevrahů - 902 tis.
7. Muzikál aneb Cesty ke štěstí - 777 tis.
8. Hodný dinosaurus - 566 tis.
9. Bod zlomu - 428 tis.
10. Malý princ - 383 tis.

11. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 360 tis.
12. Creed - 341 tis.
13. Sázka na nejistotu - 305 tis.
14. Joy - 256 tis.
15. Zkáza krásou - 246 tis.
16. Zbrusu Nový zákon - 184 tis.
17. Žabák Ribit - 118 tis.
18. Hotel Transylvánie 2 - 109 tis.
19. Sněhová královna 2 - 92 tis.
20. Most špiónů - 91 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY