Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 2. týden

Kinopremiéry: Zmrtvýchvstalých sedm statečných zažívá ledovou sezónu

Vydáno: 13.01.2016 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: 20th Century Fox

Potenciální oscarovka REVENANT je nejvýraznější tuzemskou premiérou tohoto týdne. V jinak slabší nabídce asi pravděpodobně více zaujme už jen návrat slavného westernu Sedm statečných, kterým startuje letošní Projekt 100.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
REVENANT Zmrtvýchvstání (The Revenant) (CinemArt)

Český plakát filmu REVENANT Zmrtvýchvstání / The RevenantOpěvované dobrodružné survival drama se čerstvě může pyšnit třemi Zlatými Glóby, poměrně vysokými tržbami z domácích kin a nadšenými reakcemi odborníků (mimo jiné i tím naším). Režisér a spoluscenárista Alejandro González Iñárritu v něm nejspíš znovu prokázal, že je schopen točit komerční hity, které nejsou povrchní, ale snaží se o "umění", což je v současnosti jedině dobře. V hlavní roli se objeví jedním z Glóbů oceněný Leonardo DiCaprio, kterému dělá společnost především Tom Hardy, zahráli si tu ale i třeba Domhnall Gleeson nebo Will Poulter. Jednoznačná premiéra týdne.

Synopse: Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je v roce 1823 kdesi na americkém západě se svým synem společně s lovci kožešin na výpravě. Uprostřed nehostinných lesů čelí nečekanému útoku indiánů a musí se prodírat neprobádanou a drsnou přírodou. Glass se bohužel střetává s rozzuřeným medvědem, což sice přežije, je ale těžce zraněn a výprava se musí rozdělit. S ním a jeho synem zůstávají pouze John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti čekají jen na to, až zemře, aby mohli pokračovat dál. Když ale muž pořád žije, rozhodnou se situaci trošku urychlit, to se jim ale příliš nepodaří, a tak Glassova syna zabijí a jeho samotného ještě živého zahrabou do hrobu a zmizí. Jenže Glass má tuhý kořínek a ve zuboženém stavu vstává z hrobu a vydává se na cestu kruté pomsty.

Zajímavost: Tvůrce nepoužil žádné digitální efekty, čímž rozpočet i délku natáčení filmu dost navýšil.

Oficiální český trailer filmu REVENANT Zmrtvýchvstání / The Revenant
Ledová sezóna (Norm of the North) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Ledová sezóna / Norm of the NorthTěžko říct, co očekávat od americko-indického animáku, o němž se toho příliš neví a ani jeho propagace není bůhvíjaká. Jelikož se jedná o režijní debut Trevora Walla, nelze si udělat ani představu z režisérova jména, takže nezbývá než se nechat "nalákat" populárním žánrem, trailery a tuctově vypadajícím námětem a plakátem. Už tradičně si našinec kvůli nutnému dabingu neužije solidní původní hlasové obsazení, tudíž tohle asi bez dětí v kině nemá moc smysl.

Synopse: Norm není úplně obyčejný lední medvěd, protože na běžné medvědí normy kašle. Za kamarády má tuleně a ke štěstí mu stačí dost zábavy a to, že v Arktidě nejsou žádní otravní turisté. Teď se ale bláznivý projektant rozhodl, že přímo na jeho ledovém dvorku postaví luxusní obchodní dům a výletní apartmány. Proto společně se třemi lumíky vyráží do New Yorku, aby tomuto šílenému nápadu zabránil.

Zajímavost: Film byl původně plánován pouze pro video, nakonec se ale producenti rozhodli nasadit ho do kin.

Český trailer filmu Ledová sezóna / Norm of the North
Sedm statečných (The Magnificent Seven) (AČFK)

Český plakát filmu Sedm statečných / The Magnificent SevenPrvním letošním příspěvkem do Projektu 100 je u nás velmi oblíbený a dnes už legendární western, který zná snad každý. Režírující John Sturges v něm tehdy ukočíroval (a že to bylo dost náročné) opravdu hvězdnou hereckou sestavu, v níž samozřejmě nechybí Steve McQueen, Yul Brynner, Charles Bronson, James Coburn, Robert Vaughn, Horst Buchholz a Eli Wallach a natočil pozoruhodný snímek, který patří k základním pilířům polomrtvého žánru a bývá hojně citován. Pro drtivou většinu diváků jde navíc o první možnost, jak ho vidět na velkém plátně. Není co dodat.

Synopse: Vesnice Ixcatlan trpí nájezdy banditů vedených nelítostným Calverou (Eli Wallach), kteří si každoročně nárokují velkou část úrody místních obyvatel. Těm už dojde trpělivost a chtějí se tlupě výtržníků bránit. Jdou se poradit s profesionálním pistolníkem Chrisem (Yul Brynner), který se po delším váhání rozhodne, že jim pomůže. Sežene dalších šest mužů, s nimiž se pokusí ubránit obrovské přesile.

Zajímavost: Brynner se v průběhu natáčení oženil přímo na place.

Český trailer filmu Sedm statečných / The Magnificent Seven
O kuřatech a lidech (Mænd og høns) (Film Europe)

Český plakát filmu O kuřatech a lidech / Mænd & hønsU nás stále populárnější severskou kinematografii tento týden v kinech zastupuje dánsko-německé komediální drama, od něhož je možné očekávat ladasco. Ostřílený scenárista a občasný režisér Anders Thomas Jensen v něm pravděpodobně vsadí na absurdní humor, nějakou tu tragiku a typicky severskou drsnost a jinakost, což by dle dosavadních ohlasů mělo fungovat, neboť hodnocení jsou nadprůměrná a vesměs spokojená. V hlavní roli se navíc objeví i u nás známý Mads Mikkelsen, jehož z povědomých tváří doplňuje i Nikolaj Lie Kaas. Pravděpodobně sázka na evropskou jistotu.

Synopse: Gabriel (David Dencik) a Elias (Mads Mikkelsen) se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní a jejich biologickým otcem je odborník na výzkum kmenových buněk Evelio Thanatos. Po příjezdu na ostrov Ork zjistí, že mají další tři neortodoxní sourozence. Můžou vůbec dva spořádaní lidé zapadnout mezi trojici mužů, která chodí spát se slepicemi a pro ránu nejde daleko?

Zajímavost: Jensen se tímto filmem vrátil k režii po dlouhých dvanácti letech.

Český trailer filmu O kuřatech a lidech / Mænd og høns
Roura (Truba) (Artcam)

Český plakát filmu Roura / TrubaDva roky starý rusko-německo-český dokument by měl být jakousi obrazovou meditací nad tím, jak se vyvíjejí jednotlivé republiky po rozpadu Sovětského svazu. Jestli se ale vyplatí ho vidět, bude jen těžko odhadovat, neboť minimum prozatímních ohlasů není příliš relevantních a ani jméno prakticky neznámého, byť zkušeného dokumentárního režiséra a scenáristy Vitalije Manského moc nenapoví. Klubová premiéra pro zaryté fanoušky dokumentů a evropského filmu.

Synopse: Moderní Evropa podle tvůrce začíná v odlehlých dálavách věčné zimy na Sibiři a končí v průmyslovém Německu. Podél této trasy vede plynovod a režisér se snaží tyto kouty mapovat kamerou a vytvořit obrázek o krajině, kterou tvoří dva radikálně odlišné způsoby života. Je potrubí tím jediným, co tuto oblast spojuje?

Zajímavost: Tvůrce upozorňuje na to, že originální název může v ruštině znamenat i kolaps nebo definitivní konec.

Oficiální český trailer filmu Roura
Muzikál aneb Cesty ke štěstí (Bioscop)

Plakát filmu  / Muzikál aneb Cesty ke štěstíPrvní tuzemská hraná premiéra roku 2016 vzbuzuje spíše obavy a upřímně řečeno může jen překvapit. Synopse nebudí přílišnou důvěru a ani jméno režisérky Slobodanky Radun není bůhvíjakým lákadlem. Tím by tak měly být legendární československý film Starci na chmelu, o nějž tu jde především a hvězdné tváře v hlavních rolích, které zastupují mimo jiné Vica Kerekes, Roman Vojtek, Martin Pisařík nebo idoly mladé generace Vladimír Polívka a Adam Mišík. Recenze se zatím neobjevují, takže před premiérou nebudeme o moc moudřejší.

Synopse: Třída pražské konzervatoře má za úkol na letním soustředění nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Mladí studenti jsou ze začátku dost znechuceni z toho, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je však pohltí kouzlo Starců, nicméně se nechtějí spokojit s původní choreografií, proto k ní přidávají prvky klasického tance, street dancu, hip hopu nebo pohybového divadla. Datum premiéry se ale nezadržitelně blíží a úspěch by pro všechny mohl znamenat cestu do hvězdných výšin.

Český trailer filmu Muzikál aneb Cesty ke štěstí
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Nechoču toto pozeráty! (Martin, 15.01.2016 00:07) Reagovat

    Otrasny gyč

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Norman Jewison (23.01.2024 09:59 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu