Free State of Jones: McConaughey bojuje o Oscara v traileru

Vydáno: 10.01.2016 12:15 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Drama z doby americké Občanské války by mohlo platit za prvního potenciálního kandidáta příští oscarové sezóny - v hlavní roli filmu Garyho Rosse (Hunger Games) vyniká Matthew McConaughey.
Oscarová sezóna odstartovala, nicméně se začínají objevovat i upoutávky na filmy, které by mohly uspět v té příští. Jedním z takových počinů je drama z doby Občanské války The Free State of Jones, který nabízí všechna nepsaná kritérie úspěšného oscarového filmu - je podle skutečné události, týká se zásadní kapitoly amerických dějin, nabízí historicky věrné prostředí, strhující lidský příběh, rasová témata a silné herecké výkony. Těm samozřejmě vévodí Matthew McConaughey jakožto jižanský farmář, který vedl povstání pro Konfederaci (a za manželku si vzal bývalou otrokyni).

Snímek natočil Gary Ross (první Hunger GamesSeabiscuit) a dle první upoutávky se mu podařil stvořit nebývale velkolepý počin, který v těch lepších momentech připomíná něco mezi Návrat do Cold Mountain a 12 let v řetězech. Snímek dorazí do amerických kin 31. března, u nás jej uvidíme až 19. května.

Trailer zhlédněte níže. V galerii najdete několik fotografií a plakát.

Originální trailer filmu Free State of Jones
3EMkxEKKSQI


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY