Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 1. týden

Kinopremiéry: Osm hrozných a Joy sází na nejistotu

Vydáno: 06.01.2016 15:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Rok 2016 začíná v tuzemských kinech dost zhurta, protože už v první šestici premiér najdeme tři potenciální oscarovky. Vedle očekávaného westernu Quentina Tarantina to jsou dramata o vynálezu mopu a nedávné ekonomické krizi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Osm hrozných (The Hateful Eight) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Osm hrozných / The Hateful EightDlouho očekávaný western "blázna z videopůjčovny" Quentina Tarantina je zároveň jeho osmým filmem. Vzhledem k tomu, že prakticky on sám tenhle polomrtvý žánr vzkřísil, se dá předpokládat, že pojede vesměs ve stejné linii a opět se spolehne na zajímavý příběh, nějakou tu brutální scénu, černý humor a hvězdné obsazení, v němž nechybí mimo jiné Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Michael Madsen nebo Channing Tatum. Tvůrci se navíc konečně podařilo ke spolupráci na hudbě přesvědčit legendárního Ennia Morriconeho, což už je samo o sobě velké lákadlo. Ohlasy se zatím trochu tříští a mluví o místy nudném a zdlouhavém filmu, ve většině případů jsou ale hodnocení stále dost vysoká. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Několik let po občanské válce se zasněženým Wyomingem prohání dostavník, v němž sedí lovec lidí John Ruth (Kurt Russell) a Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže - majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), taktéž lovce lidí a jižanského odpadlíka Chrise Mannixe (Walton Goggins), který je údajným šerifem městečka, do něhož všichni míří. Jelikož ale přijde silná vichřice, která jim znemožní pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v nedaleké dřevěnici. Tam je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se netváří zrovna přívětivě.

Zajímavost: Film je natočen v extrémně širokoúhlém formátu Ultra Panavision 70, v němž bylo pořízeno pouze deset filmů.

Originální trailer filmu Osm hrozných / The Hateful Eight
Joy (Joy) (CinemArt)

Český plakát filmu Joy / JoyPotenciální oscarovka je v krátké době dalším snímkem, s nímž přichází (kdysi) problematický režisér a scenárista David O. Russell. Ten v něm znovu vsadil na osvědčené prvky, které fungovaly už v letech předchozích, to tedy znamená dobovou atmosféru, úderný soundtrack, zajímavé téma založené na skutečnosti (tentokrát jde o vynález mopu!) a již tradiční hereckou sestavu, které dominuje Jennifer Lawrence, jíž doplňují třeba Robert De Niro, Bradley Cooper, Virginia Madsen nebo Isabella Rossellini. Dostupné recenze zatím ale mluví o lehkém zklamání a nejslabší spolupráci zmíněných tvůrců, takže na nějaké ceny to moc nevypadá, o solidní žánrovku by se ale snad jednat mělo.

Synopse: Joy (Jennifer Lawrence) jde tvrdě za svým snem a u toho se řídí především citem. Postupně se stává hlavou rodiny, k čemuž ale vede hodně trnitá cesta. Za jejím úspěchem stojí revoluční vynález v podobě zázračného mopu, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. Jenže každý úspěch má svou odvrácenou tvář, takže i na Joy čekají závist, zrada, nedůvěra a nemilosrdní a protřelí obchodníci, kteří ji chtějí o její nápad oloupit. Dokáže to na pohled křehká žena ustát?

Zajímavost: Jde o první film z produkce studia Annapurna Pictures, který získal rating PG-13.

Oficiální český trailer filmu Joy / Joy
Sázka na nejistotu (The Big Short) (CinemArt)

Český plakát filmu Sázka na nejistotu / The Big ShortNenápadné a komorní drama by mělo být typickou oscarovkou, která spíše než na zisky cílí na poselství a sbírání cen. Podle dosavadních ohlasů a názorů to navíc vypadá, že to vyšlo a chvála se valí snad ze všech stran. Nejpřekvapivější tak je fakt, že režisérem a spoluscenáristou je převážně tvůrce komedií Adam McKay, který dle všeho natočil sžíravý a realistický obraz nedávné ekonomické krize, jejíž dozvuky zní ještě v současnosti. K dispozici dostal opravdu hvězdnou hereckou sestavu, v níž se objeví třeba Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling, Steve Carell, Marisa Tomei nebo Melissa Leo. Navzdory názvu by tohle měla být sázka na jistotu.

Synopse: V roce 2005 bylo možné v USA získat stoprocentní hypotéku na luxusní vilu, aniž by se někdo zajímal o to, zda ji dotyčný může a má z čeho splácet. Excentrický finančník a fanoušek heavy metalu Michael Burry (Christian Bale) si uvědomil, že podobných hypoték je takové množství, že se mohou stát časovanou bombou, která odpálí celou americkou ekonomiku. Vymyslel proto důmyslný finanční nástroj, který mu měl vydělat jmění, kdyby celá bublina praskla a vsadil na něj celé jmění. O tři roky později se mu tahle sázka vyplatila a on jako jeden z mála na celosvětové krizi vydělal.

Oficiální český spot filmu Sázka na nejistotu / The Big Short
Les sebevrahů (The Forest) (Falcon)

Český plakát filmu Les sebevrahů / The ForestJen velmi těžko odhadovat, co vlastně můžeme očekávat od hororu, který láká na to, že se odehrává ve skutečném legendárním lese kdesi v Japonsku. Film může opravdu dopadnout všelijak, neboť jde o režijní debut Jasona Zady, který ho obsadil vesměs neznámými tvářemi, které by měly zajišťovat určitý pocit autenticity. Komentáře ani recenze zatím neexistují, takže si budeme muset opravdu počkat až do premiéry. Jedna velká neznámá.

Synopse: Američanka Sara (Natalie Dormer) se v rámci pátrání po svém dvojčeti - sestře Jess, která záhadně zmizela, vydává do legendárního lesa Aokigahara na úpatí hory Fuji v Japonsku. Po návštěvě školy, v níž Jess učí, se tedy Sara konečně vydá do lesa, přičemž jí společnost dělají novinář Aiden (Taylor Kinney) a místní průvodce Michi (Yukiyoshi Ozawa). Ten je ale oba opouští a vlivem strachu se jejich vědomí začíná tříštit. Co je pravda a co jen děsivé představy?

Zajímavost: V lese Aokigahara, kde se děj odehrává, dojde za rok k přibližně stovce sebevražd.

Český trailler filmu Les sebevrahů / The Forest
Pan Bezchybný (Un homme idéal) (Film Europe)

Český plakát filmu Pan Bezchybný / Un homme idéalFrancouzský thriller nepříliš známého režiséra a scenáristy Yanna Gozlana vypadá dle synopse dost tuctově, nemnoho dostupných komentářů ale hovoří o víceméně slušné žánrovce, která není nikterak zázračná, ale neurazí. Je jasné, že sehnat o snímku, v jehož hlavní roli se představí Pierre Niney, nějaké informace bude dost obtížné, takže zájemce se v tomto případě bude muset řídit momentálním rozpoložením, případně svým vztahem k francouzské kinematografii.

Synopse: Pětadvacetiletý Mathieu (Pierre Niney) se touží stát respektovaným spisovatelem. To se mu ale nedaří a na živobytí si vydělává ve stěhovací agentuře. Jeho osud se změní ve chvíli, kdy najde rukopis nedávno zemřelého samotáře a začne ho vydávat za svůj. Rázem se stává vycházející hvězdou francouzské literární scény, zároveň ale na něho dopadají očekávání ohledně dalšího díla. Logicky se tak začíná zamotávat do spirály polopravd a lží.

Český trailer filmu Pan Bezchybný / Un homme idéal
Zkáza krásou (Aerofilms)

Plakát filmu  / Zkáza krásouPrvní letošní tuzemskou premiérou je dokument, který dohromady svedl dvě velké osobnosti minulého a současného českého (československého) filmu. Režisérka a scenáristka Helena Třeštíková, s níž na filmu spolupracoval Jakub Hejna, se v něm totiž setkala s Lídou Baarovou, jejíž poválečný osud byl nesmírně pohnutý a dost smutný. Bývalá hvězda pustila autorku hodně blízko, takže bychom se měli dozvědět i poměrně dost citlivých a dříve nepublikovaných informací, o nichž zpovídaná mluví jen velmi nerada. Vzhledem ke jménu autorky není důvod věřit, že by se film nepovedl. 

Synopse: Pro Lídu Baarovou byla její krása darem i prokletím zároveň. Rychle se stala největší československou filmovou hvězdou a dokázala si podmanit i nejobávanější muže své doby. Vztah s ministrem říšské propagandy Josephem Goebbelsem z ní však rázem učinil národního nepřítele a symbol kolaborantství. Tento románek jí odpustil jen málokdo a ona prakticky po celý zbytek života zůstala zapomenuta a osamocena.

Originální trailer filmu Zkáza krásou

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu