TOP 20 ČR: rok 2016 odstartovala česká Padesátka

Vydáno: 05.01.2016 09:58 - | foto: facebook tvůrce

Minule byly výsledky v boji o zlato těsné a je tomu tak i nyní, ovšem v opačném pořadí. Komedie Padesátka překonala nové Star Wars: Síla se probouzí a společnost jim na bronzové příčce dělal remake Bodu zlomu.
Edgar Ramirez ve filmu Bod zlomu / Point BreakPříchod nového roku znamenal střídání na místě vítězů ve prospěch českého režijního počinu Vojty Kotka, komedie Padesátka. S prohrou o "pouhých" tři sta tisíc se musely smířit po dvou týdnech ve vedení rekordy lámající Star Wars: Síla se probouzí, které natočil J.J. Abrams. Na bronzovou příčku se konečně povedlo vyškrábat i nějaké novince, kterou je německo-americký remake surfařského akčního filmu Bod zlomu, pod stupínky vítězů se pak zařadilo volnější pokračování slavné boxerské série o Rockym, Creed, ve kterém Sylvester Stallone trénuje svého nástupce Michaela B. Jordana.

Příchod těchto dvou novinek pak dolů odsunul animovaného Hodného dinosaura od Pixaru a francouzskou adaptaci Malého prince. Belgická černá komedie Zbrusu Nový zákon, která se momentálně nachází v užším výběru nominovaných na Oscara za cizojazyčný film, se umístila sedmá a následoval ji malajský Žabák Ribit spolu s tuzemskou Aldabrou: Byl jednou jeden ostrov, příběhem zvířat vyprávěným Oldřichem Kaiserem. Rakouský dlouho připravovaný snímek Králové hor dostal desítku a stal se posledním v první desítce.

Fotografie z filmu Krampus: Táhni k čertu / KrampusVelký pokles potkal další pokus o komedii Vánoční Kameňák, za nějž je nyní zodpovědný F. A. Brabec a také agentskou novinku Most špiónů s Tomem Hanksem v hlavní roli. Britskou dramedii Už teď mi chybíš o umírání jedné z dua kamarádek v podání Drew Barrymore a Toni Collette najdeme na místě třináctém a těsně pod ní mexický animák Kyky Ryky a pár vajec. Animované obrazy však mají i následující dva filmy, Sněhová královna 2 a Hotel Transylvánie 2. Akce se naopak dočkáte v dále se umisťujících filmech jako Gangster Ka: AfričanHunger Games: Síla vzdoru 2. část, trocha strašení v Krampus: Táhni k čertu a celý žebříček finišuje stylově s nejaktuálnějším Jamesem Bondem ve Spectre.

1. Padesátka - 7,1 mil.
2. Star Wars: Síla se probouzí - 6,8 mil.
3: Bod zlomu - 1,9 mil. (novinka)
4. Creed - 970 tis. (novinka)
5. Hodný dinosaurus - 965 tis.
6. Malý princ - 661 tis.
7. Zbrusu Nový zákon - 590 tis.
8. Žabák Ribit - 430 tis.
9. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 359 tis.
10. Králové hor - 343 tis.

11. Vánoční Kameňák - 331 tis.
12. Most špiónů - 328 tis.
13. Už teď mi chybíš - 290 tis.
14. Kyky Ryky a pár vajec - 242 tis. (novinka)
15. Sněhová královna 2 - 231 tis.
16. Hotel Transylvánie 2 - 193 tis.
17. Gangster Ka: Afričan - 168 tis.
18. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část - 161 tis.
19. Krampus: Táhni k čertu - 147 tis.
20. Spectre - 146 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY