Box Office: Star Wars útočí na rekord Avataru

Vydáno: 04.01.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: Falcon

Konec roku byl znovu ve znamení drtivých tržeb Star Wars: Síla se probouzí, které překonaly hranici sedmi set milionů dolarů, což se dosud povedlo jen Avataru Jamese Camerona.
Fotografie z filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Sila se probouziPosledním Hvězdným válkám, které běží v kinech jako Star Wars: Síla se probouzí, se během třetího víkendu podařilo překonat hranici sedmi set milionů dolarů (v USA), což se dosud povedlo pouze filmu Avatar. Ten zatím, ale ne na dlouho, ještě trůní na vrcholu komerčně nejúspěšnějších filmů v USA s tržbami 760 milionů. Star Wars jsou již těsně za ním se sumou 740 milionů. Zřejmě již v pondělí Avatar předstihnou a stanou se komerčně nejúspěšnějším filmem v USA. Celosvětově pak mají Star Wars jeden a půl miliardy a brzy začnou dotírat i na Jurský svět na třetím místě.

Celkově se první lednový víkend nového roku zařadil jako druhý nejlepší lednový víkend vůbec. Prvních dvanáct filmů utržilo skoro 205 milionů, což je jen o 4,5 milionu méně než ve stejný víkend v roce 2009, kdy světu kraloval právě zmíněný Avatar. Během třetího víkendu uvádění získaly Star Wars na prvním místě osmaosmdesát milionů. Na druhém místě se stejně jako minule umístila komedie Daddy's Home s částkou devětadvacet milionů. Za dva týdny se její tržby blíží hranici sta milionů a Paramount může být více než spokojený.

Fotografie z filmu Osm hrozných / Na trojce už pak je Osm hrozných, kteří na konci minulého roku pronikli do široké distribuce, s šestnácti miliony. Je to o něco méně, než se čekalo. Oba předchozí Tarantinovy filmy - Nespoutaný Django a Hanebný pancharti - měly lepší otvíráky v široké distribuci. Na čtyřce a pětce jsou stejně jako minule komedie Sisters a animovaný Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda. Šesté je drama s Jennifer Lawrence Joy. Dobře si vede i dramedie Sázka na nejistotu na sedmičce s devíti miliony.

Zbytek žebříčku pak patří filmům Diagnóza: ŠampiónBod zlomu a Hunger Games: Síla vzdoru 2. část, které topku uzavírají. Příští týden má premiéru pouze horor Les sebevrahů a do široké distribuce pronikne REVENANT Zmrtvýchvstání

BOX OFFICE: VÍKEND OD 1. 1. 2016

 1. Star Wars: Síla se probouzí 88,3 mil.
 2. Daddy's Home 29 mil.
 3. Osm hrozných 16,2 mil.
 4. Sisters 12,5 mil.
 5. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda 11,8 mil.
 6. Joy 10,4 mil.
 7. Sázka na nejistotu 9 mil.
 8. Diagnóza: Šampión 8 mil.
 9. Bod zlomu 6,8 mil.
10. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část 4,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY