Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 51. týden

Kinopremiéry: Vánoce probouzí Sílu

Vydáno: 16.12.2015 08:42 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Předčasné Vánoce čekají miliony fanoušků tento týden v kinech. Po mnoha letech totiž na plátna kin přichází dlouho vzývaná sedmá epizoda Star Wars, která pochopitelně nemá konkurenci a strhává na sebe veškerou pozornost.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Star Wars: Síla se probouzí (Star Wars: The Force Awakens) (Falcon)

Český plakát filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: The Force AwakensAsi není třeba mnoha komentářů a popsaných řádků. Jedna z nejočekávanějších premiér nejen roku, ale možná celé dekády se konečně odhalí a nepůjde o to, zda bude podařená, ale spíše o to, kolik utrží a jak moc nadchne fanoušky kultovní a oblíbené vesmírné ságy. Režisérem a spoluscenáristou je vzývaný J.J. Abrams, který vsadí jak na staré postavy ztvárněné mimo jiné Harrisonem Fordem, Markem Hamillem nebo Carrie Fisher, tak i na ty nové, jimž propůjčili tvář třeba Lupita Nyong'o, Adam Driver, Simon Pegg nebo Oscar Isaac. Doplním jen to, že recenze můžete čekat opravdu až těsně před čtvrteční premiérou. Událost roku.

Synopse: Po dlouhých letech se všichni mohou vrátit do předaleké galaxie. Star Wars přichází do kin a slibují pokračování osudů všech oblíbených hrdinů a představí i nějaké ty hrdiny nové. O zábavu bude postaráno.

Zajímavost: Rozpočet filmu je dvě stě milionů dolarů, tedy zdaleka nejvíc z celé série.

Oficiální český trailer filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: The Force Awakens
Milenci těch druhých (Sleeping with Other People) (CinemArt)

Český plakát filmu Milenci těch druhých / Sleeping with Other PeopleHodně tuctově a předvídatelně vypadá vztahová komedie, za níž režijně i scenáristicky stojí nepříliš známá Leslye Headland. Ta pravděpodobně pojede na žánrovou jistotu a na nic víc si hrát nebude, čemuž odpovídají i první komentáře, které mluví o lehce nadprůměrné záležitosti a oddechovce. V hlavních rolích se objeví Jason Sudeikis a Alison Brie, kteří jsou těmi největšími jmény, která tady můžete vidět. Nejspíš vhodná volba pro zamilované dvojice.

Synopse: Jake Harbor (Jason Sudeikis) a Lainey Dalton (Alison Brie) spolu kdysi prožili první sexuální zkušenost. O deset let později se potkávají v New Yorku a začnou si vyprávět o svých životech, přičemž zjistí, že hlavně ve vztazích jim to moc neklape. Zatímco on je sukničkář a záletník, ona je neustále zraňovanou a zrazovanou kráskou. Proto se domluví a uzavřou spolu dohodu o vzájemné vztahové výpomoci, jejímž cílem je oboustranná podpora při hledání šťastného a zdravého partnerství, které nemůže narušit žádná nevěra. Nehledají ale něco, co už dávno našli?

Zajímavost: Snímek měl oficiální premiéru na festivalu v Sundance, kde se setkal s velkým úspěchem.

Oficiální český trailer filmu Milenci těch druhých / Sleeping with Other People
Láska z Khon Kaen (Rak ti Khon Kaen) (Artcam)

Plakát filmu Láska z Khon Kaen / Rak ti Khon KaenJe jedině dobře, že proti komerčnímu blockbusteru startuje thajské drama, které může být a podle všeho (včetně naší recenze) je příjemnou a zdařilou alternativou pro náročnější a přemýšlivější diváky. Jeho režisérem a scenáristou je oceňovaný Apichatpong Weerasethakul, jehož jméno je zárukou minimálně solidní podívané. Je jasné, že v obsazení nemůžete očekávat nějakou slavnou tvář, takže vše bude hlavně o pocitech, obrazech a případném přesahu a zamyšlení. Naprosto ideální protipól předaleké galaxie.

Synopse: Jenjira (Jenjira Pongpas) pracuje jako dobrovolnice v provizorní nemocnici v bývalé škole, kam převážejí vojáky trpící záhadnou spavou nemocí. Zde dohlíží na pohledného vojáka Itta (Banlop Lomnoi), k němuž nikdo nechodí na návštěvu. Spřátelí se také s mladou Keng (Jarinpattra Rueangram), která funguje jako médium a zprostředkovává komunikaci mezi muži v kómatu a jejich nejbližšími. Jenjira brzy objeví Ittův zápisník a zjistí, že mezi záhadným syndromem a starodávným místem, na němž nemocnice stojí, existuje možná nějaké spojení.

Oficiální český trailer filmu Láska z Khon Kaen / Rak ti Khon Kaen
Tři oříšky pro Popelku (NFA)

Plakát filmu  / Tři oříšky pro PopelkuTěžko říct, zda se najde někdo, kdo dobrovolně půjde do kina na (pravděpodobně) nově zrestaurovanou vánoční klasiku, která bude zanedlouho v televizi. K notně ohrané pohádce Václava Vorlíčka se slavným párem Libuše Šafránková a Pavel Trávníček asi nelze napsat nic moc nového. Pokud patříte mezi opravdové fandy této legendy, vidět ji na velkém plátně pro vás asi bude jedinečná příležitost, ti ostatní si nejspíš počkají až ke stromečku. Není co dodat.

Synopse: Popelka (Libuše Šafránková) je milé hodné děvče bez matky a později i bez otce, který ji nechá napospas své druhé ženě a její dceři. Obě ji nemají rády a chtějí všemožně zabránit tomu, aby se zúčastnila plesu, na němž si chce tamní princ (Pavel Trávníček) najít nevěstu. Jenže Osud ji přeje o mnoho víc.

Zajímavosti: Rozpočet filmu se vyšplhal na tehdy neobvyklých a štědrých šest milionů korun, což byl zhruba dvojnásobek obvyklých částek.

https://vimeo.com/147702321 - trailer k restaurované verzi filmu Tři oříšky pro Popelku

Opuštěný vesmír (CinemArt)

Ve svátečním období je asi ideální čas na to se zamyslet nad tím, jaký smysl má lidský život. Především televizní režisér a scenárista Peter Hledík k tomu vybízí svým nesmírně zajímavě vypadajícím dokumentem, který se zabývá smrtí a posmrtným životem a otázkami s tím souvisejícími. Vzhledem k tomu, že ohlasy dosud neexistují, je těžké odhadovat, co vlastně očekávat, nicméně seznam vystupujících je tak rozmanitý, že uslyšíme jak názory odborníků, tak i laiků, kteří se smrti trochu dotkli. Zajímá-li vás podobná tematika, rozhodně byste si neměli film nechat ujít, byť je výsledek hodně nejistý a může být jakýkoli. 

Synopse: Smrt je něco, na co je moderní společnost alergická, protože nejde kontrolovat, nejde nad ní racionálně zvítězit. Je větší než my a přesahuje nás ve všech směrech. Co nás ale čeká po ní? Jak by se lidstvo zachovalo, kdyby vědělo, že posmrtný život existuje a je mnohem lepší než ten pozemský?

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Tiché místo: První den (08.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Veselé Vánoce přeje Filmserver (24.12.2023 07:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Pád domu Usherů (13.09.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Mission: Impossible Odplata – První část staví Tomu Cruisovi do cesty umělou inteligenci (19.07.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Jones se udržel na špici (11.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatou palmu získala Justine Triet (28.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Tom Cruise podniká další Mission: Impossible (17.05.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu