Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 49. týden

Kinopremiéry: Malý princ se v srdci moře ocitá na mostu špionů

Vydáno: 02.12.2015 11:34 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední měsíc v roce začíná v kinech ve velkém stylu a přináší devět premiér, z nichž ale většina je určena užší divácké skupině. Nejatraktivnějšími tituly tak jsou dramata Most špionů, V srdci moře a animovaný Malý princ.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Most špiónů (Bridge of Spies) (CinemArt)

Český plakát filmu Most špiónů / Bridge of SpiesDrama podle skutečných událostí sdružuje opravdu mimořádný počet hvězd před i za kamerou, takže ty jsou logicky tím největším lákadlem. Režie se chopil legendární Steven Spielberg, scénář sepsali slavní bratři Coenovi, kameru obstaral Janusz Kamiński, hudbu složil Thomas Newman, v hlavní roli se pak objeví Tom Hanks, jemuž dělají společnost třeba Alan Alda, Mark Rylance nebo Sebastian Koch. Výčet je vskutku skvostný, takže asi není třeba toho mnoho psát. Navíc se snímek těší vynikajícím recenzím (ta naše není výjimkou) a dá se očekávat, že začátkem příštího roku bude bojovat o nějaké ty Oscary. Jasná premiéra týdne.

Synopse: V roce 1957 FBI zatkla Rudolfa Abela (Mark Rylance), sovětského špiona žijícího v New Yorku. Jeho obhajobou je pověřen uznávaný právník James Donovan (Tom Hanks), který přes počáteční nechuť práci přijímá a chce, aby byl Abel podroben spravedlivému procesu. O tři roky později je nad sovětským vzdušným prostorem sestřelen letoun, jehož pilot Francis Gary Powers (Austin Stowell) je zajat a odsouzen k deseti letům vězení. Americká tajná služba se ho tak rozhodne vyměnit za Abela a jednáním je pověřen znovu Donovan. Ten si ale rozjede svou vlastní, dost riskantní hru.

Zajímavost: Kvůli natáčení filmu se režisér po více než dvaceti letech vrátil do Polska.

Oficiální český trailer filmu Most špionů / Bridge of Spies
V srdci moře (In the Heart of the Sea) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu V srdci moře / In the Heart of the SeaI druhá premiéra je inspirována skutečností, tentokráte jde o příběh, který pro změnu inspiroval Hermana Melvilla k napsání jeho nejslavnějšího románu. Režii dobrodružného dramatu obstaral ostřílený a oscarový Ron Howard, který podobné příběhy umí a lákal výbornými trailery a atraktivním tématem. Slibně vypadá i obsazení, v němž nechybí Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Ben Whishaw nebo Brendan Gleeson. První ohlasy jsou spíše spokojené, i když ne úplně nadšené (taková je i naše recenze), což by ale nemělo tolik vadit. Máte-li rádi epické příběhy o boji člověka s přírodou, mělo by tohle být přesně pro vás.

Synopse: V zimě roku 1820 byla velrybářská loď z Nové Anglie napadena něčím neskutečným - velrybou mamutích rozměrů s obrovskou vytrvalostí a téměř lidskou touhou po odplatě. Posádka musela zapojit všechny síly a zkusit zachovat klid, aby zůstala naživu. Přesto byl její boj někdy dost marný.

Zajímavost: V průběhu natáčení na Kanárských ostrovech došlo k povodním a sesuvům půdy, takže štáb musel být evakuován.

Český trailer filmu V srdci moře / In the Heart of the Sea
Malý princ (The Little Prince) (A-Company CZ)

Český plakát filmu Malý princ / The Little PrinceSlavná a vychvalovaná kniha Antoinea de Saint-Exupéryho se dočkala vůbec první animované adaptace a podle prozatímních ohlasů to vypadá, že ta se mimořádně vydařila. Režijně ji zaštítil Mark Osborne, který notoricky známý příběh orámoval ještě jedním, čímž prý celé dílo osvěžil a především zachytil ducha předlohy. Našince tak může mrzet snad jen to, že kvůli nutnému dabingu nemá šanci slyšet originální, vskutku exkluzivní hlasové obsazení. Jako rodinná alternativa hollywoodským velkofilmům by tohle mělo dle všeho fungovat parádně.

Synopse: Jedna matka se svou malou dcerku snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán ale naruší excentrický, ale dobrosrdečný soused, letec, který holčičce ukáže neobyčejný svět, který mu kdysi dávno předvedl Malý princ. Až teprve tady začíná pro dívku její kouzelná cesta, na níž pozná, že skutečně můžeme vidět jen srdcem.

Zajímavost: V Brazílii se film stal vůbec prvním neamerickým animákem, který se dostal na první místo tamní návštěvnosti kin.

Oficiální český trailer filmu Malý princ / The Little Prince
Tři vzpomínky (Trois souvenirs de ma jeunesse) (Artcam)

Český plakát filmu Tři vzpomínky / Trois souvenirs de ma jeunesseTěžko říct, co očekávat od loňského francouzského dramatu, protože jeho synopse je dost mlhavá a není příliš jasné, jakým směrem by se mohlo ubírat. Režiséra a spoluscenáristu Arnauda Desplechina zná jen málokdo, takže ani toto hledisko příliš nepomůže, stejně jako obsazení, z nějž je známější tváří jen Mathieu Amalric. Zájemci se tak budou muset řídit nevelkým množstvím mírně pozitivních komentářů a svým vztahem k podobným melancholičtějším žánrovkám.

Synopse: Paul Dédalus (Quentin Dolmaire) odjíždí z Tádžikistánu a vzpomíná. Na své dětství, na matčiny záchvaty šílenství, na svého bratra, na svého otce, na cestu do SSSR, kde při tajném úkolu poskytl svou identitu neznámému mladíkovi, na přátele, kteří ho zradili i na studia v Paříži. Především ale na Esther (Lou Roy-Lecollinet), dívku jeho srdce.

Oficiální český trailer filmu Tři vzpomínky / Trois souvenirs de ma jeunesse
Tři Tenoři - Vánoční koncert (The Three Tenors Christmas) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Tři Tenoři - Vánoční koncert / The Three Tenors ChristmasAdventní čas je tady a při té příležitosti můžete již od prvního prosincového dne vidět ve vybraných kinech šestnáct let starý vánoční koncert legendárního seskupení tří tenorů, který se konal ve vídeňském Konzerthausu. José Carreras, Plácido Domingo a Luciano Pavarotti byli tehdy ve skvělé formě, navíc je doplnil Vídeňský dětský sbor. Režii obstaral specialista na podobné záznamy David Mallet, tuzemský distributor láká na digitálně remasterovanou verzi. "Premiéra" pro hodně specifickou skupinu diváků.

Synopse: Legendární uskupení světových pěveckých špiček se v roce 1999 sešlo ve vídeňském Koncerthaus, aby zazpívalo dvacet tradičních sakrálních i sekulárních vánočních písní. V opulentním prostoru ho navíc doplnil Vídeňský dětský sbor.

Český trailer filmu Tři Tenoři - Vánoční koncert / The Three Tenors Christmas
Perleťový knoflík (El botón de nácar) (Film Europe)

Český plakát filmu Perleťový knoflík / El botón de nácarChilský veterán dokumentárního filmu Patricio Guzmán věnuje poslední roky dokumentárním esejům, v nichž historii své vlasti ukazuje na určitém fenoménu, který ovlivňuje její ráz. V tomto případě si vybral vodu, takže se dá očekávat vizuálně podmanivá záležitost plná záběrů rozsáhlých vodních ploch a nejspíš nějaké to filozofování. Příliš ohlasů zatím neexistuje, ty dostupné jsou ovšem poměrně spokojené. Jste-li příznivci podobných obrazově opojných snímků, neváhejte. 

Synopse: Dokumentární esej, v níž Patricio Guzmán rozjímá o historii své vlasti prostřednictvím fenoménu, který určuje její ráz. V tomto případě je to voda - právě ona má obrovský vliv na přirodu Chile, úrodnost i místní bohatství. Tvoří fascinující scenérie, které se spojují v jeden naprosto úchvatný celek.

Český trailer filmu Perleťový knoflík / El botón de nácar
Florencie a galerie Uffizi (Florence and the Uffizi) (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu Florencie a galerie Uffizi / Florence and the UffiziUž z názvu je jasné, o čem italský dokument, který můžete nakonec až od 3. prosince vidět ve vybraných kinech, vypráví. Debutující Luca Viotto by vás měl provést deseti slavnými muzei a přiblížit přes sto uznávaných obrazů. Žádnou nadstavbu nečekejte, ale pokud patříte k milovníkům umění, určitě si snímek vyhledejte, protože je jedinečnou šancí, jak vidět za slušné peníze nepřeberné množství kunsthistorie.

Synopse: Za jediný večer stihnete navštívit deset muzeí z města, které je kolébkou italské renesance. Prohlédnete si sto padesát uměleckých děl a podíváte se i do klidných předměstských částí Florencie i jejího okolí. Vrcholem je však pohled na fascinující dílo Adoration of the Magi Leonarda da Vinciho, které si veřejnost po letech restaurátorských prací může poprvé prohlédnout až v roce 2016.

Český trailer filmu Florencie a galerie Uffizi / Florence and the Uffizi
Češi proti Čechům (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Češi proti ČechůmJe pravděpodobně úplně jedno, jak povedený bude dokument Tomáše Kratochvíla, protože stejně rozvíří společenskou diskuzi. Zabývá se totiž aktuálním tématem vzestupu nacionalismu a šířící se nenávisti mezi lidmi, takže bude zajímavé sledovat, co celovečerně debutující tvůrce svým filmem řekne a jaký závěr vyvodí. Distributor navíc zvolil vskutku příhodné datum premiéry, protože aktuální situace je opravdu bouřlivá. Pravděpodobně "nejtřaskavější" premiéra týdne.

Synopse: Česká republika v roce 2013. Nacionalismus v té nejtemnější podobě je na vzestupu, nenávist je cítit úplně všude, uskupení blízká neonacistům vycházejí do ulic, mávají vlajkami a lidé jim z okna tleskají. Autor filmu se na osm měsíců odstěhoval do Předlic v Ústí nad Labem, do cikánského ghetta s tou nejhorší pověstí. Snaží se hledat odpovědi na spousty otázek a zpovídá u toho zástupce obou stran.

Originální trailer filmu Češi proti Čechům
Vánoční Kameňák (Indigo Film)

Plakát filmu  / Vánoční KameňákSuverénně nejzajímavějším faktem na tuzemské "komedii" složené z prvoplánových, ohraných a většinou trapných vtipů je fakt, že jejím režisérem a zároveň kameramanem je poměrně schopný F. A. Brabec a zůstává záhadou, proč někdo takový na tuhle zakázku vůbec kývne. Každopádně se dá předpokládat, že z celé dosavadní pětice "filmů" bude tento vizuálně vypadat nejlépe. To ho ale asi nezachrání, protože trapnost je viditelná už z traileru, obsazení se příliš nezměnilo a sledování by mohlo zanechat hlubokou morální a možná i fyzickou újmu. Bohužel horký kandidát na špičku divácké návštěvnosti.

Synopse: Starosta Pepan (Václav Vydra) nemá opravdu klidný adventní čas. Kameňákov totiž neproslaví, neboť nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán - postavit skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. Zázraky se ale dějí, obzvláště o Vánocích.

Zajímavost: Naprosto geniální je anglický název filmu, který zní Christmas "Killing Joke".

Originální trailer "filmu" Vánoční Kameňák

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Nic jsem si nevybrala (Klara ., 06.12.2015 08:21) Reagovat

    Zlaty Kamenak 1 az cetyre

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Cillian Murphy bude hájit spravedlnost (26.03.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu