Herecká hvězda v nové Mumii? - Tom Cruise

Vydáno: 28.11.2015 14:00 - Jan Varga | foto: Warner Bros.

Studio Universal si patrně hýčká svůj plán natočit remaky svých starých hororů a po vzoru Marvelu tak vytvořit komplexní, navzájem propojený svět, v němž by se vyskytovala monstra ze všech těchto filmů.
Fotografie z filmu Mumie / The MummyMyšlenka, že by Mumie, Vlčí muž, Frankensteinovo monstrum a Drákula byli stmeleni do jednoho funkčního filmového světa, kde by působili společně a jejich osudy se prolínaly, je samozřejmě lákavá. Podobné myšlenky se chopil už před jedenácti lety Van Helsing, v poslední době do kin dorazily rovnou dvě variace na příběh Frankensteinova výtvoru a Vlkodlak tu byl naposledy v roce 2010. V Universalu teď plánují novou Mumii a vědí, že budou potřebovat obsadit hvězdu, která by nalákala dostatečný počet diváků. A do oka jim padl Tom Cruise.

Na scénáři filmu momentálně pracuje Jon Spaihts (Černá hodina), který příběh o prokletí starodávné mumie tentokrát zasadí do současnosti, leč o konkrétní zápletce zatím nepadlo jediné slovo. Také se zatím neví, jakou roli by Tom Cruise, jenž má zájem na projektu spolupracovat, leč oficiálně zatím potvrzen nebyl, měl ztvárnit. Pokud by šlo o roli hlavní, stal by se jistě pilířem nadcházející hororové série studia Universal. Je to zřejmě součást jejich strategie - do role Frankensteinovy nevěsty by zas producenti rádi nalákali Angelina Jolie (proto zastřešili produkci jejího filmu U moře).

Tom Cruise ve filmu Jack Reacher: Poslední výstřel / Jack ReacherUvidí se ještě, zda Tom Cruise nakonec smlouvu podepíše - do jeho rozvrhu by se to každopádně hodilo. Mezi natáčením pokračování Jacka Reachera a dalším dílem Mission Impossible má totiž momentálně mezeru, která by se dala Mumií úspěšně zaplnit. Premiéra Jacka Reachera 2 je naplánovaná na říjen příštího roku a novou Mumii by producenti rádi vypustili do světa v květnu 2017. 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY