Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 47. týden

Kinopremiéry: Angelina Jolie, Brad Pitt a Johnny Depp vzdorují Hunger Games

Vydáno: 18.11.2015 15:03 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Tento týden je v kinech jasně ve znamení zakončení populární ságy Hunger Games. Tomu by snad mohly konkurovat jen gangsterka Black Mass: Špinavá hra a romance U moře. Další premiéry jsou spíše pro specifického diváka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 2Rozsáhlá a úspěšná teenagerská sága dospěla do svého finále a jak je v poslední době zvykem, její závěrečná část byla rozdělena na dva díly. Je tedy jasné, že ti, kteří viděli tu předchozí, si tuto nejspíš ujít nenechají, ať bude kvalita jakákoli. Pozitivní je ovšem to, že zahraniční ohlasy jsou zatím spíše spokojené, takže se snad potvrdí, že tahle série mezi těmi podobnými dost vyniká. Režii samozřejmě obstaral Francis Lawrence, v hlavní roli nesmí chybět jeho jmenovkyně Jennifer, kterou doplňují mimo jiné Josh HutchersonLiam HemsworthWoody HarrelsonDonald Sutherland nebo Philip Seymour Hoffman. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss (Jennifer Lawrence) spolu se skupinou nejbližších přátel, mezi nimiž nechybí Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) a Peeta (Josh Hutcherson), povede rebely v boji za svobodu. Na ni samotnou ale tentokrát čeká i mnohem nebezpečnější nepřítel, než s jakým se dosud v aréně Hladových her setkala.

Zajímavost: Hlavní představitelka kvůli poranění během natáčení na šest dní ohluchla.

Český trailer filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Black Mass: Špinavá hra (Black Mass) (Freeman Ent.)

Plakát filmu Black Mass: Špinavá hra / Black MassŽivotopisné drama vypráví o osudech jednoho z nejnebezpečnějších gangsterů americké historie a patří k těm očekávanějším kouskům letošního podzimu. Mezi hlavní lákadla patří mimo samotného tématu i zajímavě vypadající trailery a obsazení, v němž by se mohl v očích diváků trochu rehabilitovat ústřední Johnny Depp, jemuž dělají společnost třeba Joel EdgertonBenedict CumberbatchKevin Bacon nebo Dakota Johnson. Režisérem je méně známý, nicméně talentovaný Scott Cooper, takže by mohlo jít o slušnou podívanou. První ohlasy sice nejsou úplně nadšené a mluví o lehkém zklamání, nicméně pořád o nadprůměrné záležitosti. Tak snad tomu tak bude.

Synopse: V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Joel Edgerton) ke spolupráci irského mafiána Jamese "Whiteyho" Bulgera (Johnny Depp), s jehož pomocí chce vyřadit ze hry italskou mafii. Jenže tohle nesourodé přátelství se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právním postihům, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii celého Bostonu.

Zajímavost: Depp zkoušel několikrát mluvit se skutečným Jamesem Bulgerem, ten ho ale vždy odmítl.

Český trailer filmu Black Mass: Špinavá hra / Black Mass
U moře (By the Sea) (CinemArt)

Český plakát filmu U moře / By the SeaRomantické drama je společným projektem asi nejslavnějších manželů současného Hollywoodu. Zatímco Angelina Jolie se mimo hlavní role ujala i scénáře a režie, Brad Pitt zůstal pouze u hraní zklamaného a krizí procházejícího manžela a spisovatele. Snímek ale vzbuzuje spíše obavy, protože krom hvězdných představitelů v podstatě nemá nač lákat, neb synopse se zdá být dost tuctová a ani osoba režisérky nevzbuzuje velkou důvěru, protože dosud o svých kvalitách příliš nepřesvědčila. Pochybám bohužel přisvědčují i první zahraniční ohlasy, které mluví o nechtěně směšné a strašlivě melancholické podívané s přetaženou stopáží. Uvidíme, jak na ni budou reagovat tuzemští diváci.

Synopse: Do malebného francouzského přímořského letoviska přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland (Brad Pitt) tu hledá klid a inspiraci pro svou další knihu, jeho žena Vanessa (Angelina Jolie) pak vlastně ani neví, co tu dělá. Jejich manželství je v krizi a každý z nich je raději sám než s tím druhým. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladých novomanželů (Mélanie Laurent a Melvil Poupaud), kteří jim připomenou, jaké to mezi nimi kdysi bylo. Brzy se ukáže, že tito mladí manželé mohou jejich vztah buď definitivně zničit, nebo ho oživit.

Zajímavost: Podle některých zpráv by tohle měl být poslední film, v němž hraje Jolie, která se bude dále věnovat jen režii. 

Oficiální český trailer filmu U moře / By the Sea
Rodina k pronájmu (Une famille á louer) (Mirius FD)

Český plakát filmu Rodina k pronájmu / Une famille à louerK francouzské komedii se zatím nedaří najít moc informací, tudíž je velmi těžké odhadovat, co od ní vlastně očekávat. Synopse není nikterak originální a spoléhá spíše na jistotu, režiséra a scenáristu Jeana-Pierrea Amérise moc diváků nezná a ani v obsazení se neobjevuje žádná vyslovená hvězda, pouze "povědomý" Benoît Poelvoorde, takže je otázka, na co vlastně může distributor lákat. Premiéra hlavně pro milovníky typicky francouzského humoru. 

Synopse: Paul-André (Benoît Poelvoorde) je šarmantní a nesmělý milionář v nejlepších letech. Má všechno, po čem touží, jediné, co mu chybí, je vlastní rodina, kterou chce získat za každou cenu. Náhodou se setká s energickou svobodnou matkou dvou dětí Violette (Virginie Efira), která má co dělat, aby rodinu uživila a udržela si střechu nad hlavou. Paul-André jí proto dá návrh, který se jen těžce odmítá - zaplatí všechny její dluhy, když si bude moci její rodinu pronajmout. Jak to může dopadnout?

Český trailer filmu Rodina k pronájmu / Une familie á louer
Proč jsem nesnědl svého taťku (Pourquoi j´ai pas mangé mon pére) (Intersonic)

Český plakát filmu Proč jsem nesnědl svého taťku / Pourquoi j'ai pas mangé mon pèreFrancouzský rodinný animák je jednou velkou neznámou a i v tomto případě se jen těžko odhaduje, jaká bude jeho úroveň. Důležitá je ovšem informace, že jde o režijní a scenáristický debut svérázného komika Jamela Debbouzeho, jehož humor vyvolává v jeho domovině dost rozporuplné ohlasy. A tomu vlastně odpovídá i dosavadní hodnocení na filmových databázích, které se pohybuje spíš pod průměrem. Je také dost možné, že nutný český dabing v tomto případě filmu hodně ublíží. Ale uvidíme. 

Synopse: Edouard je starší syn krále Simianů (pralidí), který se narodil příliš malý, byl proto svým kmenem zatracen a vyrostl v izolaci pod ochranou přítele Iana. Chlapec má ale bystrou mysl a objeví tajemství ohně, lovu, moderního způsobu bydlení, lásky a dokonce i naděje. A protože je od přírody velkorysý, chce se o vše podělit. Tím ale zvrátí veškeré zavedené pořádky.

Oficiální český trailer filmu Proč jsem nesnědl svého taťku / Pourqoui j´ai pas mangé mon pére
Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall (Eric Clapton - Live at the Royal Albert Hall) (Aerofilms)

Český plakát filmu Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall / Eric Clapton - Live at the Royal Albert HallNázev britského hudebního filmu odhaluje naprosto vše, takže není nutné se o něm nějak dlouze rozepisovat. Veterán světové pop music Eric Clapton letos oslavil sedmdesátiny a zároveň padesátiletí působení na hudební scéně a sobě i fanouškům nadělil výroční koncert v magickém londýnském sálu. Je chvályhodné, že i tuzemský distributor zařadil jeho záznam do svých plánů, neboť i u nás má tenhle skvělý kytarista a zpěvák mnoho fanoušků, kteří si do kina určitě cestu najdou.

Synopse: Letos 21. května odehrál Eric Clapton koncert, kterým oslavil sedmdesátiny a zároveň padesát let na špici hudebního průmyslu. Symbolicky se konal v místě, kde jako vůbec první hudebník překročil počet dvou set odehraných vystoupení. Jeden z nejlepších bluesových kytaristů světa pojal oslavu opravdu velkolepě a publiku nabídl průřez svou bohatou kariérou a celou šíří svého repertoáru.

Originální trailer filmu Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall / Eric Clapton - Live at the Royal Albert Hall
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov (Falcon)

Plakát filmu  / Aldabra: Byl jednou jeden ostrovTuzemský rodinný snímek, o němž se toho moc neví, je celovečerním režijním a scenáristickým dokumentem Stevea Lichtaga, kterého znáte spíše jako "lovce žraloků". Tvůrce láká na využití nejmodernějších 3D technologií, takže se dá čekat spousta záběrů přírody a kouzelné krajiny. Jestli ale jde spíše o dokument, nebo o hraný film, nelze ovšem přesně říct, protože synopse vypadá dost nejasně a jakékoli ohlasy a recenze zatím neexistují. 

Synopse: Rodinný snímek nabízí unikátní osudové příběhy podivuhodných živočichů obývajících atol Aldabra. Rodí se tu, vytvářejí společenství, přivádějí na svět mláďata, bojují o své přežití. Zdejší příroda je zkrátka fascinující.

Originální trailer filmu Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
Adéla ještě nevečeřela (NFA)

Plakát filmu  / Adéla ještě nevečeřelaLegendární československá parodie / pocta šestákovým románům se po skoro čtyřiceti letech vrací do kin, tentokrát ovšem v restaurované podobě. Asi nemá smysl se o této klasice a jednom z nejlepších tuzemských počinů sáhodlouze rozepisovat (když to navíc udělal kolega v našem Stroji času), uvedu tedy jen, že režisérem je Oldřich Lipský a v hlavních rolích se objeví Michal DočolomanskýRudolf Hrušínský a Miloš Kopecký. Pro mnoho diváků jde vůbec poprvé o možnost vidět tuto skoro kultovní záležitost na plátně, i když první ohlasy tvrdí, že slibovaná restaurace je dost odbytá.

Synopse: Neporazitelný detektiv Nick Carter (Michal Dočolomanský) přijíždí do Prahy vyřešit případ, s nímž si zdejší policie neví rady. Disponuje geniálním mozkem, nejnovějšími vynálezy a cestou z New Yorku se hravě naučil česky. Brzy ale zjišťuje, že v Čechách všechno chodí trochu jinak než v Americe. Dokáže překazit ďábelské plány hraběte von Kratzmar (Miloš Kopecký) a zachránit nevinnost líbezné Květušky (Naďa Konvalinková)?

Zajímavost: Na MFF v Miami v roce 1978 získal snímek zvláštní cenu poroty.

Trailer filmu Adéla ještě nevečeřela

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Madam Web (16.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Toxic Avenger (30.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu