Robert Rodriguez přebírá sci-fi Battle Angel od Camerona

Vydáno: 15.10.2015 17:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Kromě Avataru měl režisér James Cameron v budoucnu na plátno přivést také kultovní japonské mangy Battle Angel Alita. Díky pracovnímu vytížení však nechává projekt jinému režisérovi.
Robert Rodriguez při natáčení filmu Spy Kids 4D: Stroj času / Spy Kids: All the Time in the World in 4DJeště v roce 2013 byl James Cameron spojován s režií hrané adaptace japonské mangy Battle Angel Alita, nákladným sci-fi pojednávajícím o ženském kyborgovi trpícím amnésii, z něhož se stane lovec odměn poté, co je zachráněn ze skládky a přestavěn profesorem kybernetiky. Jelikož by film jistě nebyl žádná oddychová látka po náročném natáčení dalších dílů Avataru plném performance capture a posouvání technologických hranic, rozhodl se režisér soustředit pouze na Pandoru a projekt přenechat jinému režisérovi.

Tím je Robert Rodriguez, který naskočí již do rozjetého vlaku projektu, jenž se připravuje celých 15 let. Cameron (nyní jen jako producent) už dokončil nějaké previzualizace, poslední verzi scénáře napsala Laeta Kalogridis, takže bude mít režisér Desperada, Spy Kids nebo Sin City práci již předpřipravenou. Cameron tuto novinku oznámil v rozhovoru pro filmový časopis The Hollywood Reporter, kde mimo jiné následující spolupráci popisuje takto:

"[Robert] je skvělý spolupracovník, jsme jako dvě děti stavící motokáru, užíváme si to z kreativního i technického hlediska. Tento projekt je pro mne velmi blízký a drahý a není zde nikdo, komu bych věřil více než Robertovi s jeho technickou virtuozitou a rebelantským stylem, aby přejal režijní otěže. Těšíme se, jak se jeden od druhého mnoho naučíme, zatímco budeme tuto nářezovou epickou podívanou připravovat."



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY