Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 42. týden

Kinopremiéry: Legendy padají z Purpurového vrchu

Vydáno: 14.10.2015 08:54 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tento týden obohatí programy kin tři poměrně zajímavé novinky, které mají společné atraktivní téma a známé režiséry. Gotický horor Purpurový vrch doplňují portréty gangsterských dvojčat a fenomenálního cyklisty, který padl na dno.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Purpurový vrch (Crimson Peak) (CinemArt)

Český plakát filmu Purpurový vrch / Crimson PeakGotický horor nevypadá podle synopse nijak originálně a po jejím přečtení se vlastně dá odhadnout, jak se vše bude vyvíjet. Jenže režisérem a spoluscenáristou je Guillermo del Toro, který zatím nikdy nezklamal, takže očekávání jsou poměrně vysoká. Velký důraz by měl být kladen na atmosféru, a pokud se tu vůbec objeví nějaké lekačky, neměly by být laciné, ale naopak promyšlené a nečekané. Lákavé je i obsazení, v němž klíčové role ztvránili Mia Wasikowska, Tom Hiddleston a Jessica Chastain, takže by opravdu mohlo jít o hodně zdařilou podívanou, což zatím potvrzují i zahraniční ohlasy, které jsou velice spokojené. Věřme, že premiéra týdne.

Synopse: Edith Cushing (Mia Wasikowska) je emancipovaná dívka, která se traumatem z dětsví vypořádává psaním. Její texty se zamlouvají tajemnému cizinci, siru Thomasi Sharpeovi (Tom Hiddleston), který ani jí není lhostejný a dokonce ji osloví natolik, že po nedávné otcově smrti odloží smutek a provdá se za něj. Tím se zároveň stává i spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jehož dominantou je starý viktoriánský dům, který chátrá a má děravou střechu. V jeho ponurých stěnách se ovšem necítí vůbec dobře, k čemuž přispívá i odměřenost její švagrové Lucille (Jessica Chastain) a spousta děsivých vizí, které vídá od doby, co do domu vstoupila. Jaké tajemství její manžel skrývá?

Zajímavost: Dům, v němž se natáčelo, byl postaven speciálně kvůli filmu.

Oficiální český trailer filmu Purpurový vrch / Crimson Peak
Legendy zločinu (Legend) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Legendy zločinu / LegendBritský kriminální thriller vychází ze skutečnosti a zařazuje se do dlouhé řady portrétů reálných gangsterů. Největší lákadla jsou tak vlastně tři - mimo již zmíněné atraktivní téma a s ním související žijící předobraz jsou to pak osoby režiséra a scenáristy Briana Helgelanda, který většinou umí vystřihnout drsnou a syrovou podívanou a představitele hlavní (dvoj)role Toma Hardyho, jenž zase dokáže strhnout svým výkonem a charismatem. Ačkoli dosavadní hodnocení nejsou tak nadšená, jak by se asi očekávalo, pořád se pohybují na hranici nadprůměru, což je pořád hodně slušné. Doplňme jen, že v dalších úlohách se objeví mimo jiné Emily Browning, Taron Egerton nebo David Thewlis.

Synopse: Dvojčata Ronald a Reggie Krayovi (Tom Hardy) byli gangsteři, kteří v šedesátých letech patřili k těm nejobávanějším ve Velké Británii a svou říši si vybudovali ve východní části Londýna. Jejich vztah ale nebyl idylický a zásadně ho ovlivňovaly Reggieho přítelkyně Frances (Emily Browning) a Ronnieho psychické problémy.

Zajímavost: Kvůli roli Ronalda musel Hardy nosit umělý nos, během natáčení si navíc zlomil palec na pravé noze a posléze i kotník.

Český trailer filmu Legendy zločinu / Legend
The Program: Pád legendy (The Program) (Bohemia MP)

Český plakát filmu The Program: Pád legendy / The ProgramSportovní drama zpracovává poměrně zajímavé a veřejně dost propírané téma společenského pádu fenomenálního cyklisty Lance Armstronga, který si nejprve vydobyl popularitu sedmi tituly na Tour de France a úspěšným bojem s rakovinou, aby se později znemožnil přiznáním užívání dopingových látek. Režie se chopil většinou spolehlivý Stephen Frears, který do klíčové role obsadil Bena Fostera, jehož oponenta hraje Chris O'Dowd, dále uvidíte třeba i Dustina Hoffmana. Dostupné komentáře jsou spíše pozitivní, takže to vypadá, že tvůrci nezklamali a natočili poctivé drama, což se vždy počítá.

Synopse: Lance Armstrong (Ben Foster) změnil ryze evropský sport cyklistiku na světový fenomén. Celkem sedmkrát vyhrál Tour de France, překonal rakovinu a do sportovního důchodu odešel jako hrdina. Irský sportovní novinář David Walsh (Chris O'Dowd) je jím nejprve okouzlen, po sérii vítězství mu však na něm něco nesedí a začíná být přesvědčen o tom, že jeho výkony jsou podpořeny zakázanými látkami. Hnaný touhou po pravdě začne hledat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako velkého podvodníka.

Zajímavost: Snímek vychází z knihy Davida Walshe Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong.

Oficiální český trailer filmu The Program: Pád legendy / The Program
The Who: Live in Hyde Park (The Who: Live in Hyde Park) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu The Who: Live in Hyde Park / The Who: Live in Hyde ParkOd úterý 13. října máte možnost ve vybraných kinech zhlédnout záznam koncertu slavné kapely The Who z června letošního roku. Náplň snímku je víceméně jasná, neboť jde opravdu čistě o záznam celého vystoupení, které je tedy navíc obohaceno exkluzivními rozhovory s oběma zakladateli legendární skupiny. Víc rozhodně nečekejte.

Synopse: V červnu letošního roku koncertovala legendární rocková skupina The Who v londýnském Hyde Parku, kde bylo přítomno sedmdesát tisíc fanoušků. Od 13. října pak můžete záznam koncertu vidět v kinech. Toto datum navíc nebylo zvoleno náhodně, neboť 13. října 1965 byl nahrán hit My Generation, který se stal hymnou své doby a na tomto koncertě pochopitelně nemohl chybět.

Originální trailer filmu The Who: Live in Hyde Park / The Who: Live in Hyde Park

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2023: filmem roku je Všechno, všude, najednou (13.03.2023 04:40 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu