Ridley Scott odhalil název pokračování Promethea

Vydáno: 25.09.2015 07:29 - Jan Varga | foto: Scott Free Productions

S blížící se premiérou Marťana se rojí nejrůznější rozhovory s jeho režisérem Ridleym Scottem. V jednom takovém nyní tvůrce odhalil titul druhého dílu jeho předchozího sci-fi Prometheus, prequelu Vetřelce.
Ridley Scott při natáčení filmu Prometheus / PrometheusS vetřelčí ságou bude mít Prometheus 2 (jak doposud zněl neoficiální název) zřejmě o dost víc společného, než se původně čekalo, vzhledem k tomu, že ještě donedávna Ridley Scott tvrdil toto: "Prometheus má vlastní příběh, který musí odvyprávět, dříve než naváže na onen film, kterým to všechno začalo. Jeho pokračování na něj také nenaváže. Zpátky k vetřelčí sérii se dostaneme možná až po třetím, nebo dokonce po čtvrtém filmu v řadě."

To ale v tuhle chvíli padá, protože název příštího Scottova filmu dle jeho vlastních slov zní Alien: Paradise Lost. Ani stopa po Prometheovi a místo toho zřejmé napojení na původní vetřelčí kvarteto. Zároveň Scott potvrdil, že snímek se bude hlouběji zabývat důvody stojícími za biologickými pokusy, které vedly "inženýry" k vytvoření takových monster, jakými xenomorfové jsou. Přemítání lidských smrtelníků nad záměry stvořitele a jejich následné kruté potrestání je zároveň tématem Miltonova Ztraceného ráje, k němuž titul Scottova připravovaného filmu dost pravděpodobně odkazuje.

Vetřelec - obrazPak ještě bude zajímavé sledovat, co nakonec bude z dalšího snímku režiséra Neilla Blomkampa, který relativně dlouho plánoval natočit Vetřelce 5. Scottův film každopádně dostal přednost a zřejmě se začne natáčet na začátku příštího roku, v kinech bychom se ho tedy mohli dočkat někdy v roce 2017. Blomkampův příspěvěk do vetřelčí ságy by tím pádem měl dorazit o rok později, v roce 2018.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY