Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 18. 9. 2015 - 24. 9. 2015

TV tipy: Práskači, kovbojové a hráči řádí jako za starejch časů

Vydáno: 18.09.2015 08:56 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na první pohled není aktuální televizní výběr bůhvíjak atraktivní, při podrobnějším zkoumání ale zjistíte, že se v něm skrývá mnoho ne tak často uváděných a příjemných kousků různých žánrů. Každý by si tak měl najít to své.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dotěrný chlap (L'emmerdeur) (sobota 19. 9., ČT2, 13.55 - 15.20)

Plakát filmu Dotěrný chlap / L'emmerdeurU nás méně známá francouzsko-italská komedie je jakousi evropskou variací na populární buddy-movies, a ačkoli není úplně dokonalá, výborně pobaví. Režírující Édouard Molinaro vsadil především na svěží tempo, zajímavý a hlavně vtipný příběh z pera Francise Vebera a na relativně vypointovanou situační komiku. Občasný náznak vážnějších momentů sice ne vždy funguje, většinu toho ale zachraňuje obsazení, jemuž kralují jako vždy výtečný Lino Ventura a trošku nevýrazný Jacques Brel. Nenáročná, ale kvalitní pohodovka na víkendové odpoledne.

Synopse: Nájemný vrah Ralf Milan (Lino Ventura) má zastřelit bývalého vysokého soudního úředníka, který se rozhodl svědčit u soudu. Jeho dokonale připravenou akci však vážně narušuje dotěrný soused z vedlejšího hotelového pokoje Francois Pignon (Jacques Brel), který se pokouší spáchat sebevraždu, na základě čehož chce hotelový poslíček zavolat policii. To se Ralfovi pochopitelně vůbec nelíbí.

Zajímavost: Brel je i jedním ze dvou skladatelů hudby k filmu.

Televizní spot filmu Dotěrný chlap / L'emmerdeur
Práskač (Snitch) (sobota 19. 9., Prima, 21.45 - 00.10 / neděle 20. 9., 03.40 - 06.00)

Český plakát filmu Práskač / SnitchKriminální thriller mnohé překvapí tím, že ačkoli se v jeho hlavní roli objeví drsný Dwayne Johnson, akce je v něm pomálu. Režisér a spoluscenárista Ric Roman Waugh totiž vsadil spíše na komornější příběh postavený na reálných základech, v němž dal bývalému wrestlerovi prostor pro to, aby ukázal, že zvládne i náročnější a serióznější role. To se mu celkem vyplatilo, i když je snímek předvídatelný a neoriginální a zoufale mu chybí nějaký výraznější moment. Potěší ale obsazení, v němž krom hlavní hvězdy uvidíte i Susan SarandonBarryho Peppera, Benjamina Bratta nebo Jona Bernthala. Příjemná jednohubka.

Synopse: Syn Johna Matthewse (Dwayne Johnson) je obviněn a uvězněn za pašování drog, ačkoli nic takového nikdy nedělal. Zoufalý otec, který nemá absolutně žádné zkušenosti se světem zločinu, se vydává na cestu pomsty, na jejímž konci by mělo být osvobození jeho potomka. Jenomže zahrávat si s drogovými překupníky není jen tak, protože ti se neštítí ničeho.

Zajímavost: Natáčení trvalo pouhých pětatřicet dnů.  

Český trailer filmu Práskač / Snitch
Dívka v parku (The Girl in the Park) (sobota 19. 9., ČT1, 23.40 - 01.30)

Plakát filmu Dívka v parku / The Girl in the ParkOsm let staré drama nepatří k těm nejznámějším pravděpodobně proto, že nabízí jen další variaci na známé téma a ničím výrazně nevyniká. Režisér a scenárista David Auburn na druhou stranu nikterak neselhává a zaujme zejména hutnou a nepříjemnou atmosférou a prací s napětím. Silný příběh je poměrně působivý a slabší povahy a méně zkušení diváci mohou uronit i nějakou tu slzičku. V hlavní roli uchvátí Sigourney Weaver, kterou doplňují mimo jiné Kate Bosworth, Alessandro Nivola, Elias Koteas nebo Keri Russell. Trošku závažnější problematika na sobotní noc.

Synopse: Julia (Sigourney Weaver) bývala velmi úspěšnou muzikantkou, které nic nechybělo. Jenže jednoho dne se šla projít s malou dcerkou do parku a ve chvíli nepozornosti o ni přišla. S touto ztrátou se nedokázala nikdy vyrovnat, čímž se odloučila od manžela i zbytku rodiny. Řízením osudu se ale potká s tajemnou dívkou Louise (Kate Bosworth) a její život nabere nový směr.

Zajímavost: Film měl premiéru na MFF v Torontu 9. září 2007.

Originální trailer filmu Dívka v parku The Girl in the Park
Lůno (Womb) (sobota 19. 9., ČT art, 23.40 - 01.30)

Plakát filmu Lůno / WombKoprodukční romantické drama s prvky sci-fi je dost zvláštní a určeno náročnějšímu divákovi. Režisér a scenárista Benedek Fliegauf v něm nikam nespěchá a nastoluje až příliš rozvláčné tempo, které ještě "obohacuje" dlouhými záběry na krajinu, které působí mnohdy samoúčelně. Ústřední příběh je nepochybně zajímavý a svým způsobem strhující, jenže jeho potenciál není tak úplně využitý. V hlavní roli se objeví solidní, i když ne zcela přesvědčivá Eva Green, vedle níž nepřehlédnete ani chvílemi přehrávajícího Matta Smithe. K zamyšlení ale snímek určitě donutí, čímž svůj účel částečně splní. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Při autonehodě přijde Rebecca (Eva Green) o svou dětskou lásku Thomase (Matt Smith). Jelikož věda už pokročila hodně daleko, rozhodne se mu dát nový život tím, že jej pomocí klonovacích technik znovu porodí. Netuší ale, na jaké problémy si tím zadělá.

Zajímavost: Jde sice o autorův čtyrtý počin, teprve u něj ale pořádal klasický herecký casting.

Český trailer filmu Lůno / Womb
Jako za starejch časů (Stand Up Guys) (pondělí 21. 9., ČT2, 21.50 - 23.20)

Český plakát filmu Jako za starejch časů / Stand Up GuysAni tato krimikomedie nepřináší vůbec nic nového, nicméně všechny složky v ní skvěle fungují a prakticky jim není co vytknout. Režírující Fisher Stevens překvapivě zdařile zkombinoval melancholické momenty s prvoplánovými vtipy i vážnějšími scénami, aniž by to někdy výrazně vázlo nebo nudilo. Zvolil navíc střídmou stopáž a svěží tempo, takže si opravdu není nač stěžovat. Hlavním trumfem je ovšem hvězdné obsazení, v němž excelují Al Pacino, Christopher Walken a Alan Arkin, vedle nichž se ale neztratí ani Julianna Margulies, Katheryn Winnick nebo Lucy Punch. Občas si možná řeknete, že to mohlo celé dopadnout trochu lépe, vysloveně nespokojeni byste ale být neměli, což potvrdí i naše recenze.

Synopse: Bývalý gangster Val (Al Pacino) opouští vězení po osmadvaceti letech a jeho kamarád Doc (Christopher Walken) pro něj chystá velkolepou oslavu. V průběhu noci se k nim ještě přidává jejich parťák Hirsch (Alan Arkin), s nímž společně vzpomínají na časy, kdy byli mladší a zločin měl nějaká pravidla. Společnou jízdu si užívají se vším všudy, neboť všichni vědí, co přinese ráno.

Zajímavost: Celý film byl natočen v Los Angeles.

Český trailer filmu Jako za starejch časů / Stand Up Guys
Barneyho ženy (Barney´s Version) (pondělí 21. 9., ČT2, 23.20 - 01.30)

Plakát filmu Barneyho ženy / Barney's VersionV tuzemsku ne tolik známé kanadsko-italské komediální drama je velice zajímavé a především civilní. Režírující Richard J. Lewis se mohl spolehnout na atraktivní zápletku, množství inteligentního a povětšinou židovského humoru a výtečně natočenou scénu svatby. Největším trumfem ale zůstává herecká sestava, jejíž hlavní hvězdou je vynikající Paul Giamatti, jemuž dělají společnost proti typu obsazený Dustin Hoffman, velmi dobrý Scott Speedman, krásná Rosamund Pike nebo Atom Egoyan. Škoda jen výrazně přehnané délky a pomalejšího tempa.

Synopse: Barney Panofsky (Paul Giamatti) žije dost neobyčejný život. Tento těžký alkoholik a kuřák, hokejový fanatik a televizní producent vzpomíná na události a především osoby, které ho nějakým způsobem ovlivnily a změnily jeho náhled na spoustu věcí.

Zajímavost: Film je adaptací humoristického románu Mordecaie Richlera.

Oficiální trailer filmu Barneyho ženy / Barney´s Version
Tombstone (Tombstone) (úterý 22. 9., Nova Cinema, 20.00 - 22.40)

Plakát filmu Tombstone / TombstoneDnes už trochu zapomenutý western je sice přímočarý, zároveň i trochu zvláštní a nedotažený. Režírující George Pan Cosmatos dostal k dispozici scénář, v němž je množství postav, z nichž některé nemají v podstatě žádný význam, objevují se a mizí. Ani přestřelek tu není tolik, kolik by divák čekal a místy je vše až moc zromantizováno. Potěší naopak i trochu překvapivý závěr a solidní obsazení, v němž uvidíte Kurta Russella, Vala Kilmera, Michaela Biehna nebo Jasona Priestleyho. Být to celé trošku kratší, mohl být dojem mnohem lepší. Jedna z posledních ryzích "kovbojek".

Synopse: Do Tombstone přichází soudce Wyatt Earp (Kurt Russell) a chce tu společně se svými bratry a rodinou začít nový život. Ačkoli do záležitostí města nechce nijak zasahovat, je vlivem okolností vtažen do krvavé přestřelky u OK Corral. Když při ní padne jeden z jeho bratrů, skládá šerifskou přísahu a chce vyčistit město od zločinců jednou pro vždy.

Zajímavost: Většinu filmu údajně režíroval sám Russell.

Originální trailer filmu Tombstone / Tombstone
Le Havre (Le Havre) (úterý 22. 9., Čt art, 20.20 - 21.55)

Plakát filmu Le Havre / Le HavreKoprodukční romantické komediální drama je spíše festivalovým snímkem, i "běžnému" divákovi ale má co nabídnout. Režisér a scenárista Aki Kaurismäki v něm skládá poctu francouzským filmům třicátých let, takže volí pomalé tempo a dodává velmi zajímavou a neuchopitelnou atmosféru, díky nimž i ty nejpředvídatelnější scény získávají nový náboj. Okouzlí i jakousi vnitřní tragikomičností a zcela záměrnou statickou kompozicí a především skvěle vyvažuje scény humorné s těmi serióznějšími. Nejpotěšující je ale fakt, že tvůrce nikomu nevnucuje žádný názor, nýbrž vše nechává na divácích. V hlavních rolích se neobjeví nikdo extra známý, takže je zaručen i pocit jakési autentičnosti. Vše výše zmíněné ale může někomu dost vadit, film tedy určitě není pro každého, o čemž se dočtete i v naší recenzi.

Synopse: Marcel Marx (André Wilms) žije šťastně ve své milované čtvrti se svou ženou Arlettou (Kati Outinen) a tráví čas ve svém oblíbeném baru. Osud mu ale brzy přihraje do cesty třináctiletého afrického chlapce na útěku. Marcel se rozhodne zachovat jako správný muž a mladíka uchránit před policií a následnou deportací.

Zajímavost: Film zastupoval svou vlast v boji o cizojazyčného Oscara.

Český trailer filmu Le Havre / Le Havre
Lovci mušlí (Diggers) (středa 23. 9., Kino Barrandov, 15.45 - 17.30 / čtvrtek 24. 9., 06.20 - 08.00)

Plakát filmu Lovci mušlí / DiggersNepříliš známá americká komedie v dobrém slova smyslu vyniká svou obyčejností. Režírující Katherine Dieckmann toho moc neřešila a vsadila na běžné životní situace, které zná každý a relativně uvěřitelné dialogy. Opřít se mohla i o obsazení, jemuž dominuje příjemně civilní Paul Rudd, vedle nějž se neztratili ani Maura Tierney nebo Ron Eldard. Na druhou stranu ale musíte počítat s nevyrovnaným tempem, zdlouhavými scénámi a tím, že tomu celému chybí zapamatovatelný moment. Příjemná, i když ne tak výrazná žánrovka.  

Synopse: Hunt (Paul Rudd) není nikdy tam, kde je třeba. Jeho sestra Gina (Maura Tierney) randí s Jackem (Ron Eldard), což se mu zrovna moc nelíbí, protože podle něj se schází s každou dívkou ve městě. Jejich kamarád Cons (Josh Hamilton) si zase nejraději balí jointy, aby vychladl a nemusel se bít. Partu tvoří ještě Lozo (Ken Marino), který ačkoli má pět dětí a šesté na cestě, nechce vzít práci v South Shell, protože tahle firma zlikvidovala celé místní rybářské teritorium. Dokáží tihle kámoši najít společnou řeč, nebo už na všechno rezignovali?

Zajímavost: Marino je také autorem scénáře.

Originální trailer filmu Lovci mušlí / Diggers
Hráč (The Gambler) (čtvrtek 24. 9., ČT art, 20.20 - 21.55)

Plakát filmu Hráč / The GamblerTakřka zcela neznámé evropské koprodukční drama se zabývá jednou epizodou v životě slavného Fjodora Michajloviče Dostojevského, a i když si některé skutečnosti upravuje, je poměrně věrné a především atraktivní. Režírující Károly Makk se spolehl na relativně strhující tempo, fantasticky natočené scény z kasina a osobu samotného literáta, který v tomto pojetí splňuje přesně představy, jaké o něm většina čtenářů má. Opřít se mohl i o obsazení, v němž září především Michael Gambon a Jodhi May, vedle kterých se ale neztratí ani Polly Walker nebo Dominic West. Vzhledem ke krátké stopáži není příliš prostoru na nudu, takže by film měli zvládnout i ti méně nároční diváci. Hodně raritní záležitost.

Synopse: V roce 1866 patří Dostojevskij (Michael Gambon) mezi nejznámější ruské spisovatele, přesto je vzhledem ke své zadluženosti nucen uzavřít ponižující sázku. Buď napíše během měsíce nejméně stošedesátistránkový román a bude oddlužen, nebo se jeho nakladatel stane majitelem autorských práv na všechny jeho nevydané knihy. Stárnoucí literát tak musí zapojit veškerou svou fantazii, aby zachránil svou čest a jméno. 

Zajímavost: Svou poslední roli zde ztvárnila v Německu vzývaná Luise Rainer.

Originální trailer filmu Hráč / The Gambler
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu