BD a DVD tipy: Šílený Max ve věku Ultronu zachraňuje dítě a ovečku

Vydáno: 16.09.2015 07:00 - | foto: Impawards

Než se do kin dostane bondovka SPECTRE, znovu na BD v kolekcích vychází předchozí nově ve steelbooku. V BD a DVD tipech vám ale doporučíme jiné tituly, z nichž Šílený Max: Zběsilá cesta by neměl ujít vaší pozornosti.
Šílený Max: Zběsilá cesta (Magic Box)
BD obal filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury RoadAutor těchto řádků se cítí nehoden hodnotit nikoliv pouze nejlepší letošní blockbuster, ale jeden z nejlepších snímků 21. století - Šílený Max: Zběsilá cesta. Míra nadšení bude odvislá od toho, nakolik jste obeznámeni (a) s konvencemi výstavby honičkových filmů z fáze přechodu rané kinematografie z předvádění na vyprávění; (b) vzorci vyprávění fordovských (převoz z jednoho bodu do druhého) a revizionistických westernů (silná hrdinka, leoneovský ambivalentní hrdina zavlečen do dění); (c) žánrově rozmanitou tradicí ozploatací s poctivými atrakcemi závislými na kaskadérských výkonech, (d) rozšířeními historie postav, které jsou dostupné v podobě prequelových spin-off komiksů (Nux a Nadsmrťas JoeFuriosaMax), a světa příběhu, který lze detailněji prozkoumat ve hře (Wasteland); (e) poznatky některých větví třetí vlny feminismu, zejména pak ekofeminismu a neomarxistického feminismu; (f) fuck it, namísto čtení těchto řádků si na BD (ideálně v pohlcujícím 3D) pusťte Zběsilou cestu a vydejte se do Valhally.   

Bonusy (BD): FeaturettyMaximum Fury: Filming Fury Road (28:23), Mad Max: Fury on Four Wheels (22:58), The Road Warriors: Max and Furiosa (11:14), The Tools of the Wasteland (14:21), The Five Wives: So Shiny, So Chrome (10:11), Fury Road: Crash & Smash (3:58). Vystřižené scényI Am A Milker (0:36), Turn Every Grain Of Sand! (1:42), Let's Do It (2:00). 
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Zvuk (BD): Dolby Atmos 7.1.4 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky; Dolby Digital 5.1 maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky.  
Titulky (BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, litevské, maďarské, polské, ruské, turecké.

Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Bonusy (DVD): Vystřižené scény: I Am A Milker (0:36), Turn Every Grain Of Sand! (1:42), Let's Do It (2:00). 
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky. 
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, estonské, litevské, lotyšské, ruské, ukrajinské.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD), 699 Kč (2x BD - 3D a 2D), 799 Kč (2x BD - steelbook), 799 Kč (2x BD - futurepack). V obchodech od 16. září 2015.

Úryvek z featurettu na BD k filmu Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)


Koupit na Bontonland.cz


Šílený Max , Šílený Max 2 - Bojovník silnicŠílený Max a Dóm hromuŠílený Max: Zběsilá cesta (Magic Box)

BD obal filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury RoadTrilogie Šílený Max byla zprvu dostupná pouze ve sběratelském balení v kanystru. Později vyšly všechny díly samostatně, ale pouze v klasickém plastovém balení v amarayi. (Naše dřívější recenze je k přečtení zde, původní trilogii jsme se v BD a DVD tipech věnovali zde.) Při příležitosti uvedení čtvrtého dílu se na trh dostává antologie se všemi čtyřmi částmi Maxova příběhu ztráty a pomsty v nehostinném světě. Nebude však obsahovat nové edice předchozích dílů (ani tentokrát se nedočkáme jedničky s plnohodnotnou bonusovou výbavou: komentáře, filmu o filmu, dvojicí tematických dokumentů, galerií, upoutávek a spotů). Nabídne ovšem bonusový disk, na kterém bude celovečerní - víc než dvě a půl hodiny trvající, zcela vyčerpávající - dokument o jedničce. A kdo by chtěl Zběsilou cestu ve 3D anebo ve sběratelském balení (futurepack, steelbook), bude si ji muset přikoupit, protože v balení je pouze 2D verze.

Bonusy (BD):
Šílený Max: Upoutávka (3 min.).

Šílený Max: Bojovník silnic: Audiokomentář režiséra George Millera a kameramana Deana Semlera; Úvod Leonarda Maltina (3,5 min.); Upoutávka (2,5 min.).

Šílený Max: Dóm hromů: Upoutávka (2,5 min.).

Šílený Max: Zběsilá cesta: Featuretty: Maximum Fury: Filming Fury Road (28:23), Mad Max: Fury on Four Wheels (22:58), The Road Warriors: Max and Furiosa (11:14), The Tools of the Wasteland (14:21), The Five Wives: So Shiny, So Chrome (10:11), Fury Road: Crash & Smash (3:58). Vystřižené scény: I Am A Milker (0:36), Turn Every Grain Of Sand! (1:42), Let's Do It (2:00). 

Bonusové DVD: Celovečerní dokument Maxovo šílenství (157 min.): "Maxovo šílenství je dlouhometrážní dokument o vzniku pravděpodobně jednoho z nejikoničtějších filmů posledních třiceti let. Více než čtyřicet rozhovorů s herci a členy filmového štábu, stovky zákulisních fotografií a nikdy nezveřejněné záběry z natáčení představuje nepochybně to nejlepší o Šíleném Maxovi (1979). Rozhovory poskytli George Miller, Byron Kennedy, Mel Gibson, Hugh Keays-Byrne, Steve Bisley, Roger Ward, Joanne Samuel, David Eggby, Jon Dowding a další. Producenty počínaje, přes designéry motocyklů až po krásné ženy, všichni patří do příběhu zrození Šíleného Maxe."

 
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Zvuk (BD):

Šílený Max: DTS-HD Master audio 2.0 anglický dabing, Dolby Digital 5.1 anglicky, Dolby Digital 1.0 česky, francouzsky, italsky, kastilsky, maďarsky, německy, polsky, portugalsky, rusky, španělsky.

Šílený Max: Bojovník silnic: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 rusky, Dolby Digital 5.1 německy, Dolby Digital 5.1 španělsky, Dolby Digital 2.0 Stereo francouzsky, italsky, španělsky, Dolby Digital 2.0 Dual Mono česky, maďarsky, polsky, portugalsky.   

Šílený Max: Dóm hromů: DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby TrueHD 7.1 japonsky, Dolby Digital 5.1 rusky, Dolby Digital 2.0 stereo francouzsky, německy, italsky, polsky, Dolby Digital 2.0 duální Mono česky.

Titulky (BD): 
Šílený Max, Šílený Max: Bojovník silnic, Šílený Max: Dóm hromů: anglické, české, arabské, chorvatské, německé, finské, francouzské, německé, řecké, hebrejské, maďarské, italské, korejské, mandarínské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovinské, srbské, španělské, švédské, thajské, turecké.

Šílený Max: Zběsilá cesta: české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 799 Kč (celá tetralogie na DVD s bonusovým DVD), 1 399 Kč (celá tetralogie na Blu-ray s bonusovým DVD). V obchodech od 21. srpna 2013.

Ukázka z dokumentu Maxovo šílenství (2015) k filmu Šílený Max (1979)

Koupit na Bontonland.cz

Ovečka Shaun ve filmu (Bohemia MP)

DVD obal filmu Ovečka Shaun ve filmu / Název Ovečka Shaun ve filmu dává jasně najevo, že populární seriál s krátkometrážními gagy se dočkal dlouhometrážní verze. Překvapivě se nejedná pouze o za sebe naskládané skeče v nesoudržném celku, protože jednotlivé linie a vtipy jsou rozvíjený napříč celovečerní stopáží. Ještě větší překvapení spočívá v tom, že na rozdíl od jiných adaptací televizních pořadů a/nebo kraťasů bylo zachováno, že až na citoslovce nezazní ani jedno slovo. (Nepočítáme-li písně, které nejsou součástí světa příběhu a které svým textem místky komentují dění.) Výsledkem je zábava jak pro nejmenší, jimž přijde roztomilá nejmenší ovečka Timmy a jež pobaví fyzické gagy, tak pro dospělé, kteří ocení příklon k poetice keatonovek/chaplinovek/semmetovek (..) a řadu popkulturních odkazů. Distributor Bohemia MP po kinopremiéře uvedl film nejprve na DVD (4. 9 2015) a o něco později (18. 9.) i na BD, avšak bez české dabingové anebo titulkové podpory. Tentokrát to ale výjimečně nevadí, několik nápisů podstatných pro dění není třeba překládat, protože jsou pochopitelné z kontextu dění.

Bonusy (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 / Full HD / 1.85:1.
Zvuk (BD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (BD): -.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD): -.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 18. září 2015.


BD a DVD spot k filmu Ovečka Shaun ve filmu (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Avengers: Age of Ultron (Magic Box)
BD obal filmu Avengers: Age of Ultron / Avengers: Age of UltronPokračování superhrdinské týmovky nakonec nevychází v režisérském sestřihu, o kterém se krátce po uvedení spekulovalo, ale vedle audiokomentáře obsahuje alespoň vystřižené scény. Nelze si ale snímek pustit s nimi, a tak těźko mohou napravit rytmickou nevyrovnanost díla. Arytmičnost a vyprávění budující universum a odkazující se k dalším mediálním obsahům lze na jednu stranu kritizovat jako nesoběstačné a neodpovídající normám kladeným na blockbusterovou tvorbu a hollywoodský mainstream. Na druhou stranu lze oceňovat, že na rozdíl od prvního dílu fungujícího jako týmovka se značně konfliktními osobnostmi superhrdinů je dvojka opojnou podívanou pro fanoušky a fanynky znalé spřízněných seriálů, předpokračování v podobě grafických románů i původních komiksů, na které odkazují zvolené stylistické postupy.

Bonusy (2D BD): Audio komentář režiséra Josse Whedona. Dokumenty: From The Inside Out - Making Of Avengers: Age Of Ultron (20:55 min.), The Infinite Six (7,5 min.), Global Adventure (3 min.). Nepoužitý materiál: 3x vystřižené a prodloužené scény s volitelným audiokomentářem režiséra (cca 8 min.). Gagy (3,5 min.); Informace.
Bonusy (3D BD): Neobsahuje bonusové materiály.

Obraz (2D BD): 16:9 / Full HD / 2.40:1.
Obraz (3D BD): 16:9 / Full HD / 2.40:1 (3D).

Zvuk (2D BD):
 DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, polsky, rusky; Dolby Digital 2.0 kazašsky. 
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, polsky.

Titulky (2D BD):
 české, anglické pro neslyšící, polské, rumunské, ruské.
Titulky (3D BD): české, anglické pro neslyšící, polské.

Bonusy (DVD): Cesta v obrazech.
Obraz (DVD): 16:9 / Full HD / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české, anglické, slovenské.

Pozn.: bonusové materiály - s výjimkou audikomentáře - obsahují české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (2D BD - amaray), 699 Kč (2x BD /2D a 3D/ - amaray), 799 Kč (2x BD /2D a 3D/ - steelbook). V obchodech od 18. září 2015.

Úryvek z featurette Concept of Vision k filmu Avengers: Age of Ultron (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Poltergeist (Bontonfilm)
BD obal filmu Poltergeist / PoltergeistProdukční společnost Ghost House Pictures se specializuje na remaky kultovních hororů. V jejím produkčním portfoliu jsou tituly jako Nenávist anebo Lesní duch, které patřily mezi ty zdařilejší. Nejinak tomu je u Poltergeista, u jehož původní verze fanoušci stále spekulují, jestli ho režíroval v titulcích uvedený Tobe Hooper, nebo za něj podstatnou část práce odvedl produkující Steven Spielberg. Předělávka ale skončila za očekáváním, protože celovečerní prvotina Gila Kenana V tom domě straší!, nominovaná na Oscara za animovaný film, je vším, čím nový Poltergeist mohl být, ale není. Má zdatně inscenované sekvence lekaček, zdařile aktualizuje některé prvky originálu (zejména připomínka nedávné ekonomické krize a později zužitkovaná podzápletka s hvězdou reality show) a velmi dobře funguje na rovině dětských strachů a vypořádání se s nimi. Ovšem zcela zbytečně zdvojuje závěrečný akt, kdy se zvrhává do digibordelu, který bohužel nemá dostatečné opodstatnění v celé linii hrozby médií, jež od osmdesátých - mcluhanovských - let pozbyla kvůli vývoji technologie na strašidelnosti.

Bonusy (BD): Prodloužená verze (101 min.) i kinoverze (94 min.); Alternativní konec; Galerie.
Obraz (BD): 16:9 / Full HD / 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD 7.1 anglicky; DTS japonsky, rusky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, thajsky, turecky, ukrajinsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické, japonské, ruské, arabské, bulharské, čínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, indoneské, korejské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské, vietnamské.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické, arabské, řecké, hebrejské, maďarské, polské, rumunské, turecké.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 18. září 2015.

Rozhovor s Gilem Kanenem o vystřižených scénách a prodlouženém sestřihu Poltergeista (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Dítě číslo 44 (Bontonfilm)
BD obal filmu Dítě číslo 44 / Dítě číslo 44 v tipech v podstatě nemá co dělat, protože detektivní thriller, ve kterém je identita vraha odhalena příliš brzy a ve kterém není napětí, dost dobře nejde doporučit jako kvalitní (žánrový) film. Stojí ale za pozornost ne proto, že jde o nepovedenou adaptaci románu Toma Roba Smitha, ve které se ztrácejí i čtenáři, ale protože byl tento středněrozpočtový koprodukční počin natáčen i v České republice. Vedle známých (Staré město, pražské Hlavní nádraží a metro, Národní divadlo) i méně známých (železárny v Hrádku u Rokycan) míst se v malých rolích objeví i čeští herci (Jaromír Nosek a Václav Jiráček obsazení podle typu, Ondřej Malý proti němu a řada dalších). Pokud chcete vidět Českou republiku suplující Sovětský svaz, jděte do toho, jinak hledejte lépe zahraný, nerozpadlý a přehledněji sestříhaný žánrový snímek.

Bonusy (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD):
 16:9 / Full HD / 2.40:1.
Zvuk (BD):
 DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (BD): české.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 18. září 2015.

VFX reel k filmu Dítě číslo 44 (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY