Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 36. týden

Kinopremiéry: Kurýr bojuje s Vetřelci

Vydáno: 02.09.2015 08:43 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Září v kinech zahajuje šestice premiér, žádná z nich ovšem nijak nevyčnívá. Nejlákavější tak asi bude obnovená premiéra Vetřelců, protože ani restartovaný Kurýr a ani dvě hudební komedie takový kvalitativní potenciál nemají.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kurýr: Restart (The Transporter Refueled) (Bioscop)

Český plakát filmu Kurýr: Restart / The Transporter RefueledTěžko říct, proč se do výroby dostala nová verze průměrného akčního filmu a následného nezajímavého seriálu. Nedá se tedy vůbec předpokládat, že by výsledek byl o moc jiný, neboť podobný námět zkrátka nemůže nabídnout nic moc odlišného. O režii se postaral mladý a poměrně nadějný Camille Delamarre, v hlavní roli se pak objeví spíše seriálový herec Ed Skrein, vedle něhož neuvidíme nikoho známějšího. Jelikož je tuzemská premiéra dřív než v zámoří, o nějakých ohlasech si můžeme nechat jen zdát. Očekávání jsou ale asi stejně malá.

Synopse: Frank Martin (Ed Skrein) převáží zásilky pro kontroverzní klienty. Když mu otec (Ray Stevenson) zaplatí dovolenou ve Francii, kterou absolvuje spolu s ním, netuší, že se všechno změní k horšímu. Je totiž najat neodolatelnou Annou (Loan Chabanol), aby jí pomohl s organizací velké bankovní loupeže. Situace se ale zamotá a oni se najednou ocitají uprostřed bojů ruské mafie a jde jim o život.

Zajímavost: Skrein kvůli filmu opustil seriál Hra o trůny.

Český trailer filmu Kurýr: Restart / The Transporter Refueled
Nikdy není pozdě (Ricki and the Flash) (Falcon)

Český plakát filmu Nikdy není pozdě / Ricki and the FlashZ marketingového hlediska je na hudebním komediálním dramatu nejzajímavější to, že se v nem sešli tři držitelé Oscara, konkrétně režisér Jonathan Demme, představitelka hlavní role Meryl Streep a její kolega Kevin Kline. Jinak to ale ze synopse vypadá na tuctovou a klišovitou záležitost, která nemá větší ambice a překvapí snad jen tím, že tu víceméně seriózní Streep ztvárňuje stárnoucí divokou rockerku. Tomu vlastně odpovídají i dosavadní hodnocení, která se pohybují okolo lepšího nadprůměru a hovoří o příjemné, ale nijak zásadní oddechovce. 

Synopse: Slavná kytaristka Ricki Rendazzo (Meryl Streep) se v touze po nehynoucí slávě dopustila velkého množství životních chyb. Když se po letech vrací domů, má konečně šanci tyto omyly napravit a změnit se.

Zajímavost: Autorkou scénáře je Diablo Cody, která ho volně založila na životě své tchyně, která dlouhá léta zpívala v rockové kapele.

Český trailer filmu Nikdy není pozdě / Ricki and the Flash
We Are Your Friends (We Are Your Friends) (Freeman Ent.)

Plakát filmu We Are Your Friends / We Are Your FriendsAni další hudební drama nevypadá bůhvíjak originálně a zajímavě a snaží se vézt na vlně v současnosti populární jednoduché a povrchní EDM (electronic dance music), která bude tím stěžejním, co ve filmu uslyšíte. Debutující režisér Max Joseph pravděpodobně vsadil na jistotu a pokouší se zaujmout otřepaným a přímočarým příběhem určeným především mladší generaci. V hlavní roli se objeví Zac Efron, jehož doplňují třeba Wes Bentley nebo Emily Ratajkowski. Pověst nevýrazné žánrovky a těžkého zámořského propadáku však snímku na lákavosti nepřidá.

Synopse: Ctižádostivý DJ Cole (Zac Efron) pracuje po nocích na skladbě, s níž udělá díru do světa. Když se seznámí se starším a charismatickým kolegou Jamesem (Wes Bentley), který ho vezme pod svá křídla, zdá se, že by se mohl pohnout z místa. Jenže se zamiluje do jeho mnohem mladší přítelkyně Sophie (Emily Ratajkowski) a vše se začíná komplikovat.

Zajímavost: Efron se připravoval na roli s populárním DJem Alessem.

Oficiální trailer filmu We Are Your Friends / We Are Your Friends
Plakát filmu Mune - Strážce měsíce / Mune, le gardien de la luneMune - Strážce měsíce (Mune, le gardien de la lune) (Freeman Ent.)

K francouzskému animáku, jenž k nám do kin přichází s minimální kampaní, asi nemá smysl příliš cokoli psát. Režírující dvojici Alexandre Heboyan a Benoît Philippon skoro nikdo nezná, trailery a plakát vypadají dost lacině a díky dabingu se ani neužijeme původní hlasové obsazení. Tohle zkrátka bez dětí nemá smysl a pro nikoho jiného to pravděpodobně stejně určeno není.

Synopse: Malý faun Mune byl jmenován strážcem Měsíce, jenže má málo zkušeností a způsobí nehodu, která ohrozí nejen Měsíc, ale i Slunce. Aby napravil svou chybu, musí se společně s přáteli postavit nebezpečnému Titánovi a vrátit nebeským tělesům jejich místa na obloze.

Český trailer filmu Mune - Strážce měsíce / Mune, le gardien de la lune
Vetřelci (Aliens) (APK Cinema Service)

Český plakát filmu Vetřelci / AliensUž od prvního školního dne můžete ve vybraných kinech po dobu jednoho měsíce vidět režisérskou verzi druhého dílu slavné ságy, za nímž stojí James Cameron, a který je mnohými považován za mnohem lepší než kinoverze. Jen pro informaci shrnu, že ústřední roli sehrála znovu Sigourney Weaver, které dělají mimo jiné společnost Michael Biehn, Lance Henriksen, Bill Paxton a výborná Carrie Henn. O dvacet minut delší počin navíc můžete na plátnech kin vidět vůbec poprvé, takže si nenechte tuto příležitost ujít a znovu si vychutnejte absolutní klasiku, která za skoro třicet let vůbec nezestárla. 

Synopse: Důstojnice Ripley (Sigourney Weaver) je po několika letech nalezena záchrannou lodí a vrací se zpět na Zemi. Její hrůzný zážitek však nekončí, neboť nepřítel, s nímž se dříve setkala, se usídlil na nedávno kolonizované planetě, kde se její nová posádka zastaví. Boj tak začíná znovu a proti lidem tentokráte stojí tisícihlavá armáda vetřelců.

Zajímavost: Film byl definitivně dokončen pouhý týden před premiérou.

Český trailer filmu Vetřelci / Aliens
Mánes na vodě (Pegasfilm)

Plakát filmu  / Mánes na voděČasosběrný dokument prakticky debutujícího režiséra a scenáristy Vladimíra Škultétyho je nejspíš určen jen těm, kteří se hlouběji zajímají o architekturu a zákoutí Prahy, neboť pojednává o historii a současnosti budovy Mánes. Co od něj očekávat, je opravdu dost nejasné, takže musíte dát opravdu na své pocity a preference. Je také jasné, že zájemci si budou muset film najít ve svém oblíbeném klubovém kině.

Synopse: Celovečerní časosběrný dokumentární film Mánes na nábřeží v sobě spojuje konzervativní architektonicko-historický přístup audiovizuálního zkoumání konkrétního artefaktu s šíře pojatou společensko-kulturní sondou, která budovu Mánes chápe nejen jako architektonický monument, ale také jako objekt odrážející proměny vztahů mezi uměním a společností, a díky zachycené rekonstrukci předjímá jeho další vývoj a využití.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box Office: 10 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob (13.04.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- James Cameron a Hiroshima? (21.02.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu