BD a DVD tipy: Ex doktorům bez hranic k moři neutečeš

Vydáno: 02.09.2015 16:05 - | foto: Neon

BD a DVD tipy nebyly, protože v druhé polovině srpna se dalo doporučit pouze na DVD vycházející Pořád jsem to já. V prvních zářijových týdnech se situace nezlepšila, pozoruhodné tituly jsou převážně jenom na DVD.
Knick: Doktoři bez hranic (Magic Box)
BD obal filmu Knick: Doktoři bez hranic / The KnickSteven Soderbergh, který na festivalové scéně prorazil na přelomu 80. a 90. let svým celovečerním debutem Sex, lži a video, své fanoušky a fanynky zklamal prohlášením, že kvůli omezením a snižujícím se nárokům již nadále nechce být součástí hollywoodského průmyslu. Naštěstí se jeho slova týkala pouze režie celovečerních filmů, nikoliv kreativního přepracování již existujících (přestříhal 2001: Vesmírná Odysea, z Indiana Jonese udělal černobílý nemluvný snímek, smíchal obě verze hororu Psycho), nasnímání jiných (Bez kalhot XXL) anebo tvorby pro kabelovou stanici Cinemax. Pro poslední jmenovanou režíroval všech deset epizod seriálu Knick z nemocničního prostředí, který se od všech lékařských seriálů liší nejenom dobou, do které je zasazen (počátek 20. století), ale zejména stylem: ambientní a anachronická hudba Cliffa Martineze, Soderberghova kamera sledující v dlouhých záběrech bez jakýchkoliv příkras (své dělá přirozené svícení s minimem dosvětlování) dění a střídající v rámci nich několik hledisek...

Bonusy (BD): Pooperační průvodce epizodami: Seznamte se s originálními chirurgickými postupy, jak se představily v Knick: Doktoři bez hranic (18 min.). Audio komentáře: Hovoří herci a členové filmového štábu Jack Amiel, Michael Begler, Jeremy Bob, Eve Hewson, Michael Angarano, Chris Sullivan, Cara Seymour a Eric Johnson.
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 1.78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, německy, španělsky; DTS 2.0 česky, portugalsky, španělsky.
Titulky (BD): anglicky, česky, dánsky, francouzsky, holandsky, německy, norsky, španělsky, švédsky. 

Bonusy (DVD): Pooperační průvodce epizodami: Seznamte se s originálními chirurgickými postupy, jak se představily v Knick: Doktoři bez hranic (18 min.). Audio komentáře: Hovoří herci a členové filmového štábu Jack Amiel, Michael Begler, Jeremy Bob, Eve Hewson, Michael Angarano, Chris Sullivan, Cara Seymour a Eric Johnson..
Obraz (DVD): 16:9 / 1.78:1..
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglicky, česky...

Pozn.: bonusový materiál - s výjimkou audiokomentářů - obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 799 Kč (DVD), 1199 Kč (BD). V obchodech od 2. září 2015.

Post-op osmé epizody seriálu The Knick: Doktoři bez hranic (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Ex Machina (Bontonfilm)
BD obal filmu Ex Machina / Ex MachinaCelovečerní režijní prvotina scenáristy Alexe Garlanda (protimilitaristický zombie survival 28 dní poté, sci-fi přecházející do hororu Sunshine, akční dystopická satira Dredd) byla vůbec prvním titulem, který na nosičích pro domácí kina vyšel se zvukem v DTS:X, jenž má konkurovat Dolby Atmos svým tzv. "object based surround sound". U nás jsme se ale dočkali pouze šestikanálového DTS, což může mrzet málokoho, protože Ex Machina je většinu času komorním sci-fi dramatem, které se až v závěrečném aktu stane útěkářským thrillerem. Víc zamrzí, že tento chytrý debut důmyslně dávkující informace a neskrývající nemalé ambice v případě svého významového přesahu, doprovází na BD pouze pět krátkých promo featurettů. V zahraničí je na modrém disku víc než dvě hodiny materiálů, které se v tematických kratších dokumentech věnují nejenom vzniku snímku, ale i v delším filmu o filmu a záznamu rozhovorů s herci a tvůrci i filozofickým a technologickým otázkám.

Bonusy (BD): Featuretty: Příběh (2:18 min.), Herci (3:06 min.), Design (2:47 min.), Obsazování AVY (3:15 min.), Turingův test (1:49 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.0 anglicky, DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky; Dolby Digital 5.1 rusky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 5.1 rusky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).  
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, portugalské, bulharské, kantonské, mandarínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, indonéské, korejské, španělské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD) obsahuje české titulky.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, ukrajinské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 2. září 2015.

Featurette Herci k filmu Ex Machina (2015)


Píseň moře (Bonton) 
DVD obal filmu Píseň moře / Song of the SeaTomm Moore režíroval dva celovečerní snímky. Brendan a tajemství Kellsu a Píseň moře. Oba animované. Oba do moderní společnosti zasazující mýty a národní folklór, aniž by je modernizovaly. Oba nominované na Oscara v kategorii Nejlepší celovečerní animovaný film. Oba Mooreovi vysloužili přezdívku "nový Hajao Mijazaki", která nesouvisí jenom s tím, že se vymezuje vůči počítačové animaci užitím dvourozměrné. Píseň moře, "příběh poslední tulení víly", v mnohém připomene Mijazakiho Cestu do fantazie: dva světy, kdy jeden existuje v tom druhém; postavy, které ve světě mýtů a bájí mají svůj předobraz v tom skutečném... Píseň moře stejně jako Cesta do fantazie svou melancholickou atmosférou a pomalým temporytmem osloví spíše dospělejší diváky.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české, české pro neslyšící. 

Doporučená cena:
99 Kč (DVD). V obchodech od 9. září 2015. 

Videoklip "Lullaby" k filmu Píseň moře (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Neutečeš (Bonton)
DVD obal filmu Neutečeš / It FollowsLetošní rok představuje pro příznivce hororů, thrillerů a exploatací vítanou změnu. Kvalitní zástupci těchto žánrů již nejsou dostupní jenom na síti anebo specializovaných festivalech, ale dostávají se i do kin. Vedle exploatace (Pestrobarvec petrklíčový) a thrilleru (Dárek) dosavadní hororový vrchol roku představuje druhý celovečerní počin indie režiséra Davida R. Mitchella Neutečeš. Pocta "třem C" (Carpenter, Craven, Cronenberg) spojuje to nejlepší z jejich tvorby (carpenterovská hudba a dlouhé záběry vytvářející napětí prací s více plány, cravenovské předměstské moralizování a cronenbergovský body horor). Výsledkem je originální snímek o dospívání a vztazích, který by neměl zůstat opomenut, i když vychází pouze na DVD bez jakýchkoliv bonusových materiálů. (Zahraniční edice je na ně beztak skoupá: audiokomentář, rozhovor se skladatelem, upoutávka, galerie.) 

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české, české pro neslyšící. 

Doporučená cena: 
99 Kč (DVD). V obchodech od 9. září 2015. 

Rozhovor se skladatelem Disasterpeace o Neutečeš (2015)
 

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY