Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 28. 8. 2015 - 3. 9. 2015

TV tipy: Musíme si promluvit o Jackovi, obrech, finanční krizi i černém humoru

Vydáno: 28.08.2015 08:43 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny končí a televize se pomalu připravují na nejsilnější část sezóny. Tento týden se pokouší zaujmout především několika zdařilými festivalovými filmy a oddechovkami, které ale nebyly přijaty úplně jednoznačně.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Win Win (Win Win) (pátek 28. 8., Prima Love, 20.15 - 22.40)

Plakát filmu Win Win / Win WinPod názvem Jak vyhrát a nezbláznit se najdete v programu příjemné komediální drama, které sice není vůbec originální, od začátku se ale o nic podobného ani nepokouší. Režisér a scenárista Thomas McCarthy oslní pohodovou atmosférou, celkovým nábojem a svěžím tempem. Hlavním trumfem jsou ovšem herci, jimž kralují výborní Paul Giamatti a Burt Young, které doplňují méně známé tváře a nikterak nezaostávají. Více si snímek tedy užijí zkušenější diváci, i těm ostatním má ale tahle kvalitní jednohubka co dát, což potvrdí i naše recenze.

Synopse: Pesimistický advokát Mike Flaherty (Paul Giamatti) dobrovolně trénuje na střední škole wrestling. Tam narazí na nadějného mladíka, jemuž se začne věnovat. Když už to vypadá, že se na něj usmálo štěstí, vloží se do hry chlapcova matka, kterou právě propustili z léčebny, je úplně na mizině a hrozí, že všechno zkazí.

Zajímavost: Na scénáři se podílel i režisérův kamarád a wrestler Joe Tiboni.

Český trailer filmu Win Win / Win Win
Klepání na nebeskou bránu (Knockin´ on Heaven´s Door) (pátek 28. 8., ČT2, 21.50 - 23.15)

Plakát filmu Klepání na nebeskou bránu / Knockin' on Heaven's DoorKoprodukční evropské komediální drama mnohé překvapí svou nekompromisností. Režisér a spoluscenárista Thomas Jahn totiž skloubil vážné téma umírání s poměrně černým a mnohdy krutým humorem tak, že to funguje takřka bezchybně a málokoho to vysloveně urazí. Navíc zvolil hodně svižné a rychlé tempo plné klipovitých střihů, v němž není moc prostoru na nudu. V hlavních rolích se představí Til Schweiger a Jan Josef Liefers, které ze známějších tváří doplňují Moritz Bleibtreu a Rutger Hauer. Pokud vám film sedne do nálady, nebudete mít moc co vytýkat.

Synopse: Martin (Til Schweiger) a Rudi (Jan Josef Liefers) trpí nevyléčitelnou formou rakoviny, seznámí se v nemocnici a po pár měsících se rozhodnou, že si své poslední dny okoření cestou k moři. Ani ve snu by je nenapadlo, k čemu všemu se na svém putování přimotají.

Zajímavost: Schweiger je zároveň jedním ze scenáristů a producentů filmu.

Originální trailer filmu Klepání na nebeskou bránu / Knockin´ on Heaven´s Door
Margin Call (Margin Call) (sobota 29. 8., Nova Cinema, 20.00 - 22.15)

Plakát filmu Margin Call / Margin CallPřed lety vzývané drama se v programu ukrývá pod netradičním titulem Den před krizí. Tehdy celovečerně debutující režisér a scenárista J.C. Chandor v něm vsadil především na velké množství dialogů a opravdu důkladnou snahu o vysvětlení toho, proč vznikla finanční krize, jejíž stopy cítíme dodnes. Opřít se mohl pochopitelně o prvotřídní výkony slušného obsazení, v němž se mimo jiné objeví Kevin Spacey, Zachary Quinto, Paul Bettany, Stanley Tucci, Jeremy Irons nebo Demi Moore. Potěší i to, že tvůrce nezanedbal vizuální stránku a z prostředí zdánlivě šedých kanceláří dokázal vytěžit bezmála maximum. Jen to možná mohlo být celé trochu míň "ukecané" a o něco kratší.

Synopse: Nezkušený finanční analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu. Vyvolá tím řetězec rozhodnutí a životy všech zainteresovaných se rázem ocitají na pokraji katastrofy. 

Zajímavost: Film se natáčel sedmnáct dní.

Originální trailer filmu Margin Call / Margin Call
Jack a obři (Jack the Giant Slayer) (sobota 29. 8., Nova, 20.20 - 22.40 / neděle 30. 8., Nova Cinema, 16.00 - 18.10)

Český plakát filmu Jack a obři / Jack the Giant SlayerV našich končinách o něco lépe přijaté dobrodružné fantasy pravděpodobně většinu diváků zklame, neboť zcela nevyužívá svůj potenciál. Jindy poměrně osobitý Bryan Singer zkrátka natočil pouhý "produkt", do něhož nevložil nic ze svého talentu a invence a "pouze" odvyprávěl známou legendu tak, aby se to pokud možno líbilo všem. Příliš záležet si nedal ani na vizuální stránce, která je viditelně digitální a vyumělkovaná. Na hranici lehkého nadprůměru tak film udržují solidní výprava, některé zábavné scény, relativně svižné tempo a slušný casting, v němž vedle nevýrazného Nicholase Houlta zaujmou zejména Ewan McGregor a Stanley Tucci. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Mladý farmářský dělník náhodou otevře bránu, která dělí náš svět od hrůzostrašných obrů a nevědomky tím obnoví starodávnou válku. Obři tedy vtrhnou na Zemi a pokouší se získat zpět území, o která kdysi přišli. Zabránit se jim v tom snaží mladík Jack (Nicholas Hoult), který je nucen bojovat nejtěžší bitvu svého života. Až dosud si myslel, že království, princezny a legendy existují pouze v pohádkách, proto je z představy, že by se sám měl stát jednou legendou, poněkud vykolejený.

Zajímavost: S výjimkou Tucciho jsou všichni herci Britové.

Český trailer filmu Jack a obři / Jack the Giant Slayer
Seriózní muž (A Serious Man) (sobota 29. 8., ČT art, 22.05 - 23.50)

Plakát filmu Seriózní muž / A Serious ManOpomíjené a i přes stáří pouhých šesti let trošku zapomenuté drama se dočkalo nejednoznačného přijetí. Především z něho totiž není jasné, zda režisérské a scenáristické duo bratrů Ethana a Joela Coenových v něm upustilo od svého osobitého stylu, nebo ho dovedlo do absurdity. Je tu totiž spousta vtipných momentů, vedle nichž se ale objevují i ty nudné, chybí tu jakákoli pointa a vzhledem k vážnějšímu pojetí i nějaký ten přesah. Autenticitu na druhou stranu zajišťuje obsazení sestávající z neznámých tváří, zdařilá dobová výprava a celková retro atmosféra. Rozporuplný snímek.

Synopse: Profesor fyziky Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) se právě dozvěděl, že ho jeho žena Judith (Sari Lennick) opouští. Zamilovala se totiž do jejich společného známého, který na ni působí mnohem rozhodněji než nesmělý Larry. To je ale teprve jeden z řady problémů, které se na něj v nadcházejících hodinách nabalí.

Zajímavost: Natáčení zabralo čtyřiačtyřicet dní.

Oficiální trailer filmu Seriózní muž / A Serious Man
Benga v záloze (The Other Guys) (sobota 29. 8., Nova, 22.40 - 00.50 / neděle 30. 8., Nova Cinema, 02.30 - 05.00)

Český plakát filmu Benga v záloze / The Other GuysV zahraničí lépe přijímaná akční komedie doplácí na svou nevyrovnanost. Režírující Adam McKay v první polovině nasadí strhující svižné tempo, v němž nechybí spousta hlášek, slušných, ale nikterak objevných přestřelek a vtipných dialogů. Ve druhé polovině se bohužel začne řešit klišovitý a nezajímavý příběh s chatrnou zápletkou, což má za následek, že se zpomalí a vynikají veškeré nedostatky. To, že úroveň humoru je různorodá a na jeden až dva výborné vtipy připadá jeden vysloveně trapný, asi nikoho moc nepřekvapí. V hlavních rolích se objeví spolehliví Mark WahlbergWill Ferrell, mezi nimiž funguje potřebná chemie a jejich špičkování je většinou radost poslouchat. Z dalších aktérů pak stojí za zmínku určitě Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Eva Mendes nebo Michael Keaton. Na sobotní oddech asi ideální zábava, to částečně potvrdí i naše recenze.

Synopse: Christopher Danson (Dwayne Johnson) a P.K. Highsmith (Samuel L. Jackson) jsou drsní a obávání policisté, ke kterým mají všichni respekt. O jednu řadu dál ale sedí detektivové Allen Gamble (Will Ferrell) a Terry Hoitz (Mark Wahlberg), kteří jsou vždy v pozadí a nikdo o nich moc neví. Jenže každý někdy dostane šanci vyniknout a usměje se na něj štěstí. Pro tyhle dva tahle chvíle nastává právě teď.

Zajímavost: Natáčelo se v New Yorku.

Český trailer filmu Benga v záloze / The Other Guys
Dealer 2 (Pusher II) (neděle 30. 8., ČT2, 00.00 - 01.40)

Plakát filmu Dealer 2 / Pusher IIPokračování dánsko-britského thrilleru se nese v podobném duchu jako film předchozí, jen je potřeba se smířit s tím, že hlavní hrdina je v tomto případě o dost pasivnější. Režisér a scenárista Nicolas Winding Refn i tentokrát vsadil na hutnou a syrovou atmosféru, ještě větší potemnělost a celkovou depresi a také autenticitu, která je chvílemi až mrazivá a vyvrcholí dojemným koncem. V ústřední roli naprosto exceluje Mads Mikkelsen, který zastiňuje všechny ostatní. Možná ale, že té temnoty a beznaděje je přece jen chvílemi přespříliš.

Synopse: Druhořadý dealer a prosťáček Tonny (Mads Mikkelsen) se vrací z vězení a ihned se zapojuje do světa podfuků, krádeží, šméček a vyrovnávání účtů. Zároveň se snaží zavděčit svému otci, jenž je v podsvětí známý pod přezdívkou Klempíř. Nejzásadnější informací pro něho je ale to, že se sám stal otcem.

Zajímavost: Film byl opět natáčen chronologicky.

Originální trailer filmu Dealer 2 / Pusher II
Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců (Minuscule - La vallée des fourmis perdues) (pondělí 31. 8., ČT :D, 09.20 - 10.50)

Český plakát filmu Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců / Minuscule - La vallée des fourmis perduesFrancouzsko-belgický animák je jednou z mála výjimek, kdy celovečerní verze seriálu za krátkými epizodami příliš nezaostává. Režírující a scenáristická dvojice Hélène Giraud a Thomas Szabo invenčně rozvedla to, o co se opírala v celé sérii, takže nechává volný průchod své fantazii a diváka okouzlí unikátní atmosférou, parádní animací, spoustou nápadů, barevností a především tím, že nenechávají hrdiny promluvit. Ti se tak vrhají do jednoho bizarního dobrodružství za druhým a baví i dospělého diváka. Být to celé trochu kratší a o něco kompaktnější, byl by zážitek takřka dokonalý.

Synopse: Na malebném lesním paloučku se rozhořelo nepřátelství mezi černými a červenými mravenci. Důvodem jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Uprostřed znepřátelených stran se navíc zjeví odvážná beruška, která naváže přátelství s černým mravenečkem Mandiblem a pokusí se společně s ním zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků, které vede hrozivý Butora.

Zajímavost: Film je věnován francouzskému malíři, umělci a spisovateli Jeanu Giraudovi.

Český trailer filmu Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců / Minuscule - La vallée des fourmis perdues
Musíme si promluvit o Kevinovi (We Need to Talk About Kevin) (středa 2. 9., ČT art, 21.50 - 23.40)

Plakát filmu Musíme si promluvit o Kevinovi / We Need to Talk About KevinBritsko-americké drama je adaptací románu Lionel Shriver a není úplně jednoduché na sledování. Režírující Lynne Ramsay celý příběh vypráví pomocí flashbacků, v nichž se dá snadno ztratit a není lehké určit jejich časové zařazení. Vadit může i určitá vyumělkovanost a časté používání křiklavých barev, což může působit prvoplánově. Jinak už ale není co kritizovat, neboť atmosféra je potřebně hutná a v hlavní roli se objevuje vynikající Tilda Swinton, s jejímž zvláštním androgynním vzhledem si autorka několikrát pohraje a umně ho využívá. Vybrat se povedlo i ústřední chlapce, kteří nejenže si jsou podobní, ale jde z nich potřebný strach. Nejvíc ovšem potěší to, že tvůrci se nepřiklání na žádnou stranu, nevynáší soudy a nechávají vše na divácích. Je ale pravda, že některé otázky zodpovědět mohli. Více prozradí naše recenze.

Synopse: Eva (Tilda Swinton) se kvůli vytouženému synovi vzdává nadějné kariéry, ihned po porodu ale cítí, že něco není v pořádku. Kevin (Ezra Miller) se od raného věku agresivně vymezuje vůči ostatním a především vůči své matce. Jeho nenávist a frustrace se v pubertě prohloubí a vedou k naprosté tragédii.

Zajímavost: Celý projekt se připravoval zhruba čtyři roky a natočen byl za třicet dnů.

Český trailer filmu Musíme si promluvit o Kevinovi / We Need to Talk About Kevin
Hasta la vista! (Hasta la Vista!) (čtvrtek 3. 9., Čt art, 20.20 - 22.10)

Plakát filmu Hasta la vista! / Hasta la Vista!Belgické komediální drama má sice vážné téma, jenže je vyprávěno s nadhledem a množstvím humoru, že okouzlí snad každého. Režírující Geoffrey Enthoven totiž vše pojal velmi citlivě a vtipy jsou natolik inteligentní a laskavé, že se opravdu nikomu nevysmívají. Našince potěší i neznámé obsazení, jež dodává punc autenticity a lidskosti. Samozřejmě nelze čekat nic moc originálního, ale spíše vydařenou variaci na již několikrát viděné. Jen je škoda, že tvůrce se nevyhnul zbytečnému sentimentu, téma nevyužil na maximum a zvolil o pár minut delší stopáž, než by bylo záhodno.

Synopse: Philip (Robrecht Vanden Thoren), Lars (Gilles De Schrijver) a Jozeph (Tom Audenaert) jsou tři mladíci těsně po dvacítce, kteří milují víno a ženy. Bohužel jsou pořád panicové a to je potřeba změnit. Pod záminkou ochutnávky vína se vydávají do Španělska a doufají v první sexuální zážitky. A nedokáže je zastavit ani to, že jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí ochrnutý úplně. Svou situaci však berou s nadhledem a brutálně upřímným černým humorem. Pro jejich výlet platí víc než cokoli jiného to, že i cesta může být cíl.

Zajímavost: Film je inspirován skutečným příběhem.

Český trailer filmu Hasta la vista! / Hasta la Vista!
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu