Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 21. 8. 2015 - 27. 8. 2015

TV tipy: Django a psychopaté podstupují terapii láskou

Vydáno: 21.08.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: CBS Films

Televize se pravděpodobně začínají připravovat na podzimní schéma, protože tento týden je až nezdravě přeplněný atraktivními premiérami. Mezi nimi uvidíte mimo jiné Oscarem oceněné počiny Terapie láskou a Nespoutaný Django.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Terapie láskou (Silver Linings Playbook) (sobota 22. 8., Nova Cinema, 20.00 - 22.35)

Český plakát filmu Terapie láskou / Silver Linings PlaybookRomantické komediální drama je sice na první pohled tuctové, jenže už na ten další svým způsobem výjimečné. Režírující David O. Russell ho totiž pojal naprosto skvostně a po celou dobu udržuje svižné tempo a čas od času neváhá vše oživit netradičním záběrem, případně využitím ruční kamery. Vysloveně potěší i citlivý mix romantiky a humoru, který není vtíravý ani laciný, ale naopak decentní. Ozdobou snímku pak je vynikající obsazení, jemuž vévodí Oscarem oceněná Jennifer Lawrence, vedle níž excelují i na stejnou cenu nominovaní Bradley Cooper, Robert De Niro a Jackie Weaver. Malinko škoda jen přetažené stopáže a předvídatelného konce. Více o snímku, který může leckomu pomoci při důležitém životním rozhodnutí, se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Učitel dějepisu Pat (Bradley Cooper) prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno a strávil osm měsíců v psychiatrické léčebně. Nyní se konečně vrací domů ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život a znovu najít cestu k manželce Nikki (Brea Bee). Jednoho dne ovšem na večeři u přátel potká záhadnou Tiffany (Jennifer Lawrence), která má vlastních problémů dost. Ta mu okamžitě nabídne dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on se s ní na oplátku zúčastní taneční soutěže. Vše se ale začne komplikovat a oba brzy poznají, že k sobě mají blíž, než si dovedou představit.

Zajímavost: Nacvičováním závěrečné taneční scény strávili hlavní představitelé několik týdnů.

Český trailer filmu Terapie láskou / Silver Linings Playbook
Sedm psychopatů (Seven Psychopaths) (sobota 22. 8., ČT art, 22.40 - 00.25)

Český plakát filmu Sedm psychopatů / Seven PsychopathsNejvětším problémem britské krimikomedie je roztříštěný a zbytečně překombinovaný scénář, který vrší jeden zvrat za druhým, z nichž některé jsou nepochopitelné a divák se v nich může ztratit. Jeho tvůrce a zároveň režisér Martin McDonagh ovšem upoutá břitkými dialogy, absurdním a černým humorem, několika "hláškami" a pestrou paletou postav, které jsou dost svérázné a svým způsobem nezaměnitelné. V hlavních rolích mu pomáhají výteční Colin Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken, Woody Harrelson, Olga Kurylenko nebo Tom Waits. Více prozradí naše recenze.

Synopse: Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou nezaměstnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), jehož minulost ale není zrovna příkladná. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. To se příliš nelíbí Billyho okouzlující přítelkyni Angele (Olga Kurylenko). A její obavy se brzy potvrdí jako oprávněné.

Zajímavost: Carter Burwell skládal hudbu pouhé dva měsíce před premiérou.

Český trailer filmu Sedm psychopatů / Seven Psychopaths
Láska všemi deseti (Populaire) (sobota 22. 8., ČT1, 23.35 - 01.20)

Český plakát filmu Láska všemi deseti / PopulaireFrancouzsko-belgická romantická komedie zaujme zejména příjemnou a pohodovou retro atmosférou, která pohltí od prvních minut. Režisér a scenárista Régis Roinsard vůbec rozehrává hodně zajímavý příběh a láká k dalšímu pokračování, postupem času ale bohužel "ubere" a jeho potenciál nevyužije na maximum. Svěží tempo je od poloviny najednou těžkopádné a film se dopředu posouvá zbytečně pomalu a proměňuje se v čím dál větší klišé, které je na druhou stranu poměrně vkusné a neurazí. V ústředních rolích se objeví velmi dobří Romain DurisDéborah François, mezi nimiž ovšem příliš nefunguje potřebná chemie. Slušná žánrovka, která ale mohla dopadnout lépe.

Synopse: Mladá Rose (Déborah François) žije v roce 1958 se svým nevrlým otcem, který provozuje vesnický obchůdek. Je zasnoubená se synem místního automechanika a vypadá to, že je jí předurčen život hospodyňky. Po tom ale ona netouží a odjíždí do Normandie, kde podstoupí konkurs na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje charismatický Louis (Romain Duris). I když pohovor dopadne katastrofálně, Rose prokáže, že umí rychle psát na stroji. Louis si ji tedy vezme do parády a chce ji přihlásit do soutěže právě v tomto umění. A to by nebylo, aby mezi nimi nepřeskočila jiskra.

Zajímavost: Původní název filmu odkazuje k typu psacího stroje značky Japy.

Český trailer filmu Láska všemi deseti / Populaire
Dealer (Pusher) (sobota 22. 8., ČT2, 23.45 - 01.35)

Plakát filmu Dealer / PusherDánský thriller z poloviny devadesátých let spoléhá především na syrovost a autenticitu, díky nimž chvílemi připomíná až dokument. Tehdy debutující Nicolas Winding Refn ho obohatil zběsilým tempem, které zároveň nakombinoval s dlouhými nestřiženými záběry, čímž vytvořil naprosto unikátní atmosféru. Body sbírá i tím, že hlavní postava je nesympatická a nemá vzbuzovat soucit, takže celkový dopad na diváka je pak mnohem intenzivnější. Titulní roli ztvárnil výborný Kim Bodnia, jemuž dělá společnost třeba i v té době ještě neznámý Mads Mikkelsen. Nebýt předvídatelného děje, nebylo by snad ani co vytýkat, což potvrdí i naše rubrika Za horizontem.

Synopse: Poté, co řadovému drogovému dealerovi Frankovi (Kim Bodnia) nevyjde jeden kšeft s heroinem, ztrácí nejen peníze, ale také klienta. Rázem se ocitá v situaci, kdy dluží balkánskému drogovému baronovi Milovi (Zlatko Buric) a má pouhý týden na to, aby vše napravil. Je tedy logické, že tlak na něho se stále zvyšuje.

Zajímavost: Film byl natáčen chronologicky.

Oficiální trailer filmu Dealer / Pusher
Bitva o planetu Terra 3D (Terra) (neděle 23. 8., ČT :D, 09.20 - 10.40)

Plakát filmu Bitva o planetu Terra 3D / TerraDnes trochu zapomenuté animované sci-fi zaujme originálním příběhem a zajímavým poselstvím. Režírující Aristomenis Tsirbas navíc dokázal vše podstatné vměstnat do krátké stopáže, která má spád a nikoho nenudí, podmaloval to výbornou hudbou a nezapomněl ani na atraktivní a dobře zvládnuté akční scény. Problémem tak může být snad jen horší úroveň animace, "divný" vzhled postav a málo tvůrčí invence, našince může mrzet i to, že neuslyší originální exkluzivní hlasové obsazení. Zdařilá žánrovka.

Synopse: Mírumilovnou planetu Terra chce lidstvo bez milosti kolonizovat. Místní rebelující teenagerka Mala se mu v tom však pokusí ze všech sil zabránit.

Zajímavost: Film měl premiéru na MFF v Torontu.

Oficiální trailer filmu Bitva o planetu Terra 3D / Terra
Velká přestřelka (La resa dei conti) (neděle 23. 8., Fanda, 17.55 - 19.35 / pondělí 24. 8., 14.20 - 16.00)

Plakát filmu Velká přestřelka / La resa dei contiOpomíjený a u nás skoro neznámý španělsko-italský western patří k tomu vůbec nejlepšímu, co v evropské podobě žánru vzniklo. Režírující Sergio Sollima uchvátí parádní atmosférou, propracovaným a zajímavým příběhem, který není tak úplně černobílý, nejednoznačnými postavami, množstvím důležitých a promyšlených dialogů a báječnými akčními scénami. V hlavní roli exceluje Lee Van Cleef, jenž tu není za úplného záporáka. Absolutním vrcholem pak je famózní hudba Ennia Morriconeho. Zásadním problémem ovšem je, že televize odvysílá notně zkrácený zámořský sestřih, který kvality snímku zcela neukazuje.

Synopse: Lovec lidí Jonathan Corbett (Lee Van Cleef) chce skončit se zabíjením lidí a stát se senátorem. Podporu mu nabídne bohatý podnikatel Brokston (Walter Barnes), ale jedině pod podmínkou, že chytí Mexičana, který znásilnil a zavraždil dvanáctiletou dívku. Až příliš pozdě ale Corbett zjistí, že v celém případu něco nehraje.

Zajímavost: Původní stopáž filmu je 110 minut, prostříhaná pak pouhých 89.

Originální trailer filmu Velká přestřelka / La resa dei conti
Dluh (The Debt) (neděle 23. 8., Prima, 22.20 - 00.45)

Plakát filmu Dluh / The DebtPět let starý thriller sází na atraktivní téma a prolínání dvou časových rovin. Režírující John Madden sice zpočátku působí trošku rozpačitě a nedaří se mu najít to správné tempo, postupem času se ale začne více věnovat linii z minulosti, která funguje báječně, je poměrně napínavá a nabízí i propracované postavy. Spolehnout se může i na obsazení, v němž vynikají Jessica ChastainSam Worthington, Jesper Christensen, Ciarán Hinds, Helen Mirren a Tom Wilkinson. Celkově pozitivní dojem pokazí jen přehnaný a vyumělkovaný závěr, což potvrdí i naše recenze.

Synopse: Tři mladí agenti Mossadu (Sam Worthington, Jessica Chastain, Marton Csokas) se poté, co ve Východním Berlíně vystopovali a zabili válečného zločince, vrací domů jako hrdinové. Dnes už jsou ve výslužbě a těší se postavení národních hrdinů. Jen oni tři však ví, že před třiceti lety se vše seběhlo trochu jinak.

Zajímavost: Chastain kvůli filmu podstoupila čtyřměsíční trénink bojového umění Krav Maga.

Český trailer filmu Dluh / The Debt
Nespoutaný Django (Django Unchained) (pondělí 24. 8., Prima, 20.15 - 23.50)

Český plakát filmu Nespoutaný Django / Django UnchainedModerní western je typickou ukázkou práce takřka kultovního Quentina Tarantina, jenž si za scénář odnesl dokonce Oscara. Po celou dobu kombinuje brutální a krvavé scény s černým humorem, nasazuje strhující tempo a velmi účelně využívá zpomalovačky a detaily. Nechybí tu ani určitá epizodičnost, která ale v tomto případě není na škodu a nelze proti ní nic moc namítat. Vysloveně lahůdkové je pak obsazení, jemuž kraluje oscarový Christoph Waltz, vedle nějž ale excelují i Leonardo DiCaprio a Jamie Foxx. Zamrzí jen přetažená stopáž, která už v posledních dvaceti minutách nemá příliš co nabídnout. Podobně pochvalná je i naše recenze.

Synopse: Nepřizpůsobivý otrok Django (Jamie Foxx) se jednoho dne setká se záhadným lovcem lidí doktorem Kingem Schultzem (Christoph Waltz), jenž mu výměnou za pomoc při dopadení brutálních bratrů Brittleových nabídne svobodu. Djangovi se tak zanedlouho naskytne možnost vypátrat svou ztracenou ženu, která se nachází na slavném ranči Candyland, jehož majitelem je zákeřný Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Ten se ale nezastaví před ničím a tak bude stát hodně úsilí, aby manželku získal zpět.

Zajímavost: Jedná se o nejdéle točený film Tarantinovy kariéry (130 dnů).

Český trailer filmu Nespoutaný Django / Django Unchained
Walesa: Člověk naděje (Walesa. Czlowiek z nadziei) (úterý 25. 8., ČT art, 20.25 - 22.25)

Český plakát filmu Walesa: Člověk naděje / Walesa. Czlowiek z nadzieiVýborný portrét zásadní postavy polských dějin natočil nadmíru zkušený Andrzej Wajda. Ten překvapí tím, že nespoléhá jen na starou školu, ale umně zapojuje i moderní prvky typu ruční kamery, která je sice někdy použita nevhodně, po většinu času ale děj oživuje, stejně jako využití soudobé hudby. Pocit autenticity zase dodává prostříhávání archivních záběrů s těmi hranými, jež je tedy někdy nepřehledné, ale nijak zásadně to dojem nekazí. Hlavní roli zodpovědně ztvárnil Robert Wieckiewicz, jemuž je důstojnou partnerkou Agnieszka Grochowska. Negativem budiž to, že tvůrce sleduje příliš dlouhé období a někdy je děj dost překotný a hůře se v něm orientuje. I to se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Lech Walesa (Robert Wieckiewicz) patří k symbolům polského boje proti komunistické totalitě. Zatímco jiní se snažili přežít a být nenápadní, on založil hnutí Solidarita, které upozorňovalo na nešvary režimu a snažilo se veřejně poukazovat na svobodu a demokracii. Jeho život byl plný útlaku, věznění, drsných výslechů, ale i chvil opojení, slávy a úspěchů. Za všechny své snahy obdržel Nobelovu cenu míru.

Zajímavost: Film byl zástupcem Polska v bojích o zahraničního Oscara roku 2014.

Originální trailer filmu Walesa: Člověk naděje / Walesa. Czlowiek z nadziei
Akeelah (Akeelah and the Bee) (středa 26. 8., Kino Barrandov, 15.20 - 17.30 / čtvrtek 27. 8., 06.05 - 08.00)

Plakát filmu Akeelah / Akeelah and the BeeV tuzemsku prakticky neznámé americké drama rozhodně nepřekvapí svým dějem a je předvídatelné od úvodních chvil. Jenže režírující Doug Atchison za hranici kýče a laciných emocí vstoupí jen málokdy a většinu času tvoří příjemnou atmosféru a s klišé pracuje decentně a v rámci možností velmi dobře. Je logické, že někdy trošku víc přitlačí a záměrně dojímá, to se ale dá vesměs odpustit. V hlavní roli se objeví Keke Palmer, jíž z povědomých tváří doplňuje jen Laurence Fishburne. Nikterak objevná, přesto solidní jednohubka.

Synopse: Jedenáctiletá Akeelah (Keke Palmer) nemá jednoduchý život, nicméně je chytrá, jenže prostředí, z něhož pochází, jí prakticky neumožňuje mít nějaké ambice. To se ale změní ve chvíli, kdy v ní bývalý učitel (Laurence Fishburne) rozpozná velký talent a pošle ji na celostátní soutěž ve "spelování". 

Zajímavost: Jde o vůbec první film, který vyprodukovalo studio Starbucks Coffee.

Originální trailer filmu Akeelah / Akeelah and the Bee

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu