Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 14. 8. 2015 - 20. 8. 2015

TV tipy: Hanna a mumie mezi citrony

Vydáno: 14.08.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Aerofilms

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, což je v televizi vždy "mrtvé" období a ani letošní rok není výjimkou. V programu tak mimo repríz zaujme několik takřka raritních žánrovek, největším hitem je ale akční art Hanna.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hanna (Hanna) (pátek 14. 8., Prima, 21.30 - 23.50)

Plakát filmu Hanna / HannaČtyři roky starý koprodukční thriller, jemuž televize přiřkla titul Brutální Hanna, se setkal s dost rozporuplnými ohlasy. Režírující Joe Wright se v něm totiž pokusil o netradiční žánrovku, která měla být kombinací klasického thrilleru a "artu" a ne všichni ho pochopili. Vizuální stránka, akce a především soundtrack od The Chemical Brothers jsou ovšem naprosto brilantní a nikdo proti nim nic nemá, horší je to s příběhem, který je pro jedny zmatený a povrchní, pro druhé zase zajímavý a s přesahem. V hlavní roli se objeví velmi dobrá Saoirse Ronan, jíž doplňují třeba Eric Bana, Cate Blanchett nebo Olivia Williams. K pozitivnějším se řadí i naše recenze.  

Synopse: Dospívající dívka Hanna (Saoirse Ronan) je výjimečná tím, že díky svému otci, bývalému agentovi CIA (Eric Bana), který ji vychovává ve finské divočině, disponuje vytrvalostí a silou právého vojáka. Dlouholetý trénink má vyvrcholit přelomovým momentem, kdy je vyslána na samostatnou misi. Tajně tak cestuje po Evropě a skrývá se před špiony, kteří jsou jí v patách.

Zajímavost: Ronan trénovala kvůli roli dva měsíce každý den čtyři hodiny.

Originální trailer filmu Hanna / Hanna
Šance na přežití (Extraordinary Measures) (sobota 15. 8., Nova, 14.40 - 16.50 / úterý 18. 8., Nova Cinema, 01.10 - 02.50)

Plakát filmu Šance na přežití / Extraordinary MeasuresPod názvem Těžká rozhodnutí najdete v programu čtyři roky staré televizní drama, které u nás není tolik známé. Je to asi dáno tím, že zároveň není ničím výjimečné a režírující Tom Vaughan jede na diváckou jistotu. Opírá se především o silný příběh vycházející ze skutečnosti a solidní obsazení, jemuž vládnou unylý Brendan Fraser, standardně dobrý Harrison Ford a civilní Keri Russell. Jen je škoda, že potenciál námětu nedokázal využít na maximum a spíše se soustředil na to, aby z diváků velmi lacině tahal emoce, což má za následek to, že s hrdiny moc nesoucítíte a výsledku chybí ta správná atmosféra. Typická víkendová odpolední jednohubka.

Synopse: Děti Johna (Brendan Fraser) a Aileen (Keri Russell) Crowleyových trpí smrtelnou genetickou chorobou. Ve své snaze o jakékoli zlepšení jejich stavu se spojí s doktorem Stonehillem (Harrison Ford), jenž se snaží vyvinout příslušný lék. Problémem se ukazuje být i zoufalý nedostatek peněz, který oba rodiče trápí.

Zajímavost: Film je inspirován také knihou The Cure od Greety Anand.

Oficiální trailer filmu Šance na přežití / Extraordinary Measures
Mumie se vrací (The Mummy Returns) (sobota 15. 8., Prima, 20.15 - 23.05)

Plakát filmu Mumie se vrací / The Mummy ReturnsNa pokračování komerčního hitu nesmí mít divák vysoké nároky. Režisér a scenárista Stephen Sommers podlehl syndromu druhého dílu a natočil koukatelnou a zábavnou podívanou, v níž však příběh nedává smysl, logika si vzala dovolenou, a všechno je velkolepější a výpravnější. Digitální efekty už jsou navíc dnes nechtěně směšné, protože strašně špatné. Na druhou stranu má snímek poměrně svěží tempo, výborný orchestrální soundtrack, několik zdařilých akčních scén a sympatického Brendana Frasera a velmi dobrou Rachel Weisz v titulních rolích, třešínkou na dortu budiž herecký debut Dwayna Johnsona (tehdy ještě pod wrestlerským jménem The Rock). Nenáročná večerní zábava.

Synopse: Manželé Rick (Brendan Fraser) a Evelyn (Rachel Weisz) O´Connelovi se znovu vydávají do Egypta, protože ženě se v noci, kdy začal rok škorpiona, zdál zvláštní sen. Ačkoli je jejich výprava vesměs bezproblémová a úspěšná, po návratu domů jsou napadeni, protože tajemný náramek, který si přivezli, má velikou cenu.

Zajímavost: Fraser si při natáčení vyhodil ploténku, zlomil žebro a poranil koleno.

Oficiální trailer filmu Mumie se vrací / The Mummy Returns
Svatba mezi citrony (Den skaldede frisør) (sobota 15. 8., ČT1, 23.35 - 01.30)

Český plakát filmu Svatba mezi citrony / Den skaldede frisørKoprodukční severská romantická komedie se v zahraničí těší mnohem lepšímu hodnocení než u nás. Přitom režírující Susanne Bier natočila pohodový a příjemný počin, který naštěstí není nijak přeslazený a s klišé pracuje velice decentně a umně. Zaujmou také nádherná kamera a herecké výkony, jimž dominuje Pierce Brosnan, jenž si roli domýšlivého a arogantního obchodníka vysloveně užívá. Škoda dlouhé stopáže a faktu, že příběh je zbytečně překombinovaný a řeší příliš mnoho témat. Vše vám potvrdí i naše recenze.

Synopse: Kadeřnice Ida (Trine Dyrholm) bojuje s rakovinou prsu. Po návratu z jedné chemoterapie však přistihne manžela v choulostivé situaci s mladičkou milenkou. Vhod jí proto přijde zpráva, že její dcera se v Itálii vdává a je potřeba přijet a pomoci potomka připravit na nový život. Ještě před odletem se však srazí s autem, které řídí arogantní Philip (Pierce Brosnan), který je, jak se později ukáže, otcem nastávajícího ženicha. Jak spolu tihle dva vydrží na jednom místě?

Zajímavost: Originální název filmu zní Plešatá kadeřnice.

Český trailer filmu Svatba mezi citrony / Den skaldede frisør
Den vran (Le jour des corneilles) (neděle 16. 8., ČT :D, 09.20 - 10.50)

Plakát filmu Den vran / Le jour des corneillesNejen u nás totálně neznámý francouzský animák chvílemi připomene ty nejlepší japonské anime. Režírující Jean-Christophe Dessaint opravdu ohromí až poetickou atmosférou a krásnou a barevnou animaci, která má ke kýči hodně daleko. O to víc mrzí, že postupem času dostává přednost tuctový příběh, který nemá čím překvapit a je jen další variací na téma divocha, který se snaží začlenit do společnosti. Sice lehce nevyužitý potenciál, jako rodinný začátek neděle ale naprosto ideální volba.

Synopse: Otec žije se synem v srdci pralesa, kde vedou primitivní život v naprosté izolaci. Z chlapce vyroste divoch, který se tyranského rodiče bojí, zároveň k němu ale chová respekt. Jeho život se ale změní, když jednoho dne zabloudí do sousední vesnice, kde se setká s mladičkou Manon.

Zajímavost: Předlohou filmu byl stejnojmenný román Jeana-Francoise Bauchemina.

Originální trailer filmu Den vran / Le jour des corneilles
Mstitel beze jména (Wo shi shei) (neděle 16. 8., Nova, 15.25 - 17.40 / 23.35 - 01.00)

Plakát filmu Mstitel beze jména / Wo shi sheiHongkongské akční sci-fi z konce devadesátých let bývá opomíjené asi proto, že nepatří k tomu úplně nejlepšímu. Režírující dvojka Jackie Chan (tomu pochopitelně připadla i role titulní) a Benny Chan totiž selhává v zajímavosti příběhu, který rezignoval na snahu o promyšlenost a je spíše přímočarý a disponuje mnoha nelogičnostmi. Ani pověstný humor hlavní hvězdy filmu tu nechybí, mnohdy je ale dost křečovitý. Vše zmíněné ale částečně kompenzují parádní akční scény, jimž nechybí nápad a perfektní choreografie. Fandové legendy akčních filmů si přijdou na své.

Synopse: Osamělý mstitel (Jackie Chan) byl po brutálním zásahu CIA prohlášen za mrtvého, nicméně žil dlouho v ústraní. Teď ale musí najít svou paměť, aby odhalil mezinárodní špionážní spiknutí, v němž jde o nebezpečný smrtonosný zdroj energie.

Zajímavost: V roce 1999 vyhrál Jackie Chan cenu Hong Kong Film Award za nejlepší akční choreografie.

Originální trailer filmu Mstitel beze jména / Wo shi shei
Bez motivu (Sans mobile apparent) (neděle 16. 8., ČT2, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu Bez motivu / Sans mobile apparentJen málo známý francouzsko-italský snímek je poctivou kriminálkou ze staré školy. Režírující Philippe Labro nikam nespěchá a spoléhá na hodně temnou atmosféru a příběh vycházející z předlohy Evana Huntera, který sice není nikterak objevný, funguje ovšem přesně tak, jak má. Sázkou na jistotu je i hudební doprovod, který obstaral Ennio Morricone a znovu film v některých pasážích posunul o několik úrovní výš. V hlavní roli navíc exceluje charismatický Jean-Louis Trintignant. Jen škoda, že tvůrce nebyl při realizaci trošku nápaditější, v určitých momentech je totiž znát těžkopádnost a snímek ztrácí tempo. Tohle by ale milovníkům drsné školy nemělo ve sledování zabránit.

Synopse: Bohatý muž byl zavražděn a policie je bezradná, protože jí chybí důkazy a motiv. Netrvá dlouho a objevují se jiné podobné vraždy, které jsou spáchány výkonnou puškou s tlumičem. Spojitost mezi jednotlivými zločiny se dokazuje jen velmi těžko, takže policisté budou mít plné ruce práce.

Zajímavost: Evan Hunter je pseudonym slavného Eda McBaina.

Ukázka z filmu Bez motivu / Sans mobile apparent
Ira & Abby (Ira & Abby) (pondělí 17. 8., Prima, 23.40 - 01.55)

Plakát filmu Ira & Abby / Ira & AbbyU nás málo známá a v zahraničí o dost lépe hodnocená komedie je předvídatelná, nicméně nikoho neurazí a pobaví. Režírující Robert Cary tedy spoléhal na civilnější a situační humor a "chytrý" příběh pokoušející se o přesah. I proto může být pro některé diváky zklamání, protože nad vtipy se mnohdy musí přemýšlet a tvůrce se pokouší o trošku vážnější momenty, které fungují vesměs střídavě. Nechybí ani příjemná atmosféra a velmi dobré obsazení, v němž hrají prim Chris MessinaJennifer Westfeldt. Zamrzí především nevýraznost celého díla a nevyrovnaná úroveň humoru. Poměrně raritní žánrovka.

Synopse: Ira Black (Chris Messina) je chytrý žid, který má spoustu problémů. Oproti němu volnomyšlenkářská Abby (Jennifer Westfeldt), jež pracuje ve fitness centru, toho moc neřeší. Když se ti dva setkají, stane se neuvěřitelné - zamilují se do sebe a po čase se dokonce vezmou. Pak ale přicházejí nečekané problémy.

Zajímavost: Westfeldt je taktéž autorkou scénáře.

Oficiální trailer filmu Ira & Abby / Ira & Abby
Věci, tak jak jsou (Las cosas como son) (úterý 18. 8., ČT art, 20.25 - 21.55)

Plakát filmu Věci, tak jak jsou / Las cosas como sonNejvětším problémem takřka neznámého chilského dramatu je emocionální odtaženost. Režisér a scenárista Fernando Lavanderos Montero se opírá o množství dialogů a zajímavé postavy, s nimiž ale nepracuje úplně dobře, protože nejsou bůhvíjak sympatické a tím pádem se diváka jejich osud nedotýká tak, jak bylo zamýšleno. O příběhu se moc mluvit nedá, protože snímek je spíše o pocitech a síle jednotlivých situací a obrazů. K určité autenticitě nepochybně přispěje i fakt, že obsazení tvoří neznámé tváře. Možná škoda, že při vší snaze o umění promrhal tvůrce potenciál tématu.

Synopse: Jerónimo (Cristóbal Palma) pronajímá pokoje ve vile svých rodičů. Je to podivínský samotář, který má zarostlou tvář, bizarní plnovous a vyhýbá se kontaktu s lidmi. Přesto ho jedna z jeho nájemnic, mladá Norka Sanna (Ragni Orsal Skogsrod), zaujme svou otevřeností a tím vtáhne do svého života.

Zajímavost: Jde o autorův debut.

Originální trailer filmu Věci, tak jak jsou / Las cosas como son
Vyšší zájem (City Hall) (úterý 18. 8., Nova Cinema, 22.40 - 00.45 / středa 19. 8., 01.55 - 03.35)

Plakát filmu Vyšší zájem / City HallOpomíjené drama z poloviny devadesátých let trpí především velkým množstvím dialogů. Režírující Harold Becker se nejspíš snažil o poctivý politický thriller, takže eliminoval akci a soustředil se na promluvy, což se mu ale tak úplně nepovedlo, protože většina konverzace je nudná a scénář bohužel disponuje příliš mnoha nelogičnostmi a diváka nikdy neobklopí potřebná tíživá atmosféra. Nad vodou tak film drží mimo některých povedených momentů a stále ještě atraktivního tématu výborné obsazení, jemuž kraluje Al Pacino, vedle nějž se ale neztratí ani John Cusack, Bridget Fonda nebo Martin Landau. Zapomenutá žánrovka, která ničím nepřekvapí.

Synopse: Zástupce starosty New Yorku Kevin Calhoun (John Cusack) věrně slouží svému šéfovi (Al Pacino), jehož ambicí je dbát na osud města a svých voličů. Náhlá přestřelka, která zatáhne do hry policistu, dealera drog a nevinné dítě, mu však plán dost naruší a způsobí velký politický skandál. 

Zajímavost: V rámci příprav na roli strávil Pacino několik dní s tehdejším starostou New Yorku Rudolphem Giulianim.

Originální trailer filmu Vyšší zájem / City Hall

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu