Zemřel představitel Jamese Bonda, Roger Moore

Vydáno: 24.05.2017 08:48 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 89 let zemřel anglický herec, sir Roger Moore, který proslul především jako třetí představitel agenta s povolením zabíjet Jamese Bonda. Moore zemřel po krátkém souboji s rakovinou.
Roger Moore ve filmu Chobotnička / OctopussyPo krátkém souboji s rakovinou zemřel ve věku 89 let britský herec, sir Roger Moore. Byl známý především jako třetí představitel agenta 007 Jamese Bonda, když vystřídal Seana Conneryho a George Lazenbyho. Ikonickou postavu agenta MI6 hrál celkem sedmkrát, poprvé to bylo v bondovce Žít a nechat zemřít

Moore se narodil v roce 1927 v Londýně. Svou kariéru začal v 50. letech nejdříve jako model, poté se přesunul k herectví. Objevil se v několika malých filmových rolích. Hrál například ve filmu s Marilyn Monroe Páni mají radši blondýnky. Proslavil se ale až o dvacet později ve výše zmíněné bondovce. Moore se pak jako agent 007 objevil ještě ve filmech Muž se zlatou zbraníAgent, který mě milovalMoonrakerJen pro tvé očiChobotnička. Jeho finální bondovkou byla Vyhlídka na vraždu.

Mimo bondovek účinkoval například ve filmech Milenci na neděli, Londýnské spiknutí, Velký závodKletba růžového panteraSouboj cti a Spice World. Vedle herectví se věnoval i humanitární činosti. Od britské královny získal v roce 2003 šlechtický titul. Byl celkem čtyřikrát ženatý a měl tři děti. Sir Roger Moore zemřel 23. května 2017 ve Švýcarsku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY